کد خبر: 2611848
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۵
حجت‌الاسلام پروانه:

گواهی‌نامه‌های آزمون سراسری حفظ قرآن تا ۱۵ آذر آماده می‌شود

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن‌ و‌ عترت وزارت ارشاد در مراسم قرعه‌کشی انتخاب برندگان جوایز آزمون سراسری حفظ قرآن گفت: گواهی‌نامه قبول‌شدگان تا روز ۱۵ آذر آماده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم قرعه‌کشی برگزیدگان دوازدهمین دوره آزمون سراسری حفظ قرآن کریم جهت دریافت جوایز عمره مفرده صبح امروز با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد در محل این معاونت برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام پروانه، مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن‌ و‌ عترت وزارت ارشاد گفت: در این دوره از آزمون به نفرات برتر رشته‌های 16 گانه کمک هزینه عمره مفرده، به 55 نفر کمک هزینه سفر به عتبات عالیات و به 100 نفر نیز کمک هزینه سفر به مشهد مقدس اعطا خواهد شد.
در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد در سخنانی با تبریک هفته بسیج به بسیجیان کشور، گفت: اگر امروزه مردم را دعوت می‌کنیم تا زندگی قرآنی داشته باشند، لازم نیست به 1400 سال قبل برگردیم چرا که در همین ایام افرادی بوده و هستند که قرآن در روح و روان زندگی آنها جاری بوده و هست. این افراد شهدا و شاهدانی هستند که برای ما حجت خواهند بود که می‌توان در این دوران هم زندگی قرآنی داشت.
وی در ادامه با بیان اینکه بسیجیان و رزمنده‌ها همان الگوهایی هستند که انتطار داریم قرآن تربیت کند، افزود: به این دلیل این رزمنده‌ها الگو هستند که به عهدی که با خدا بستند وفا کردند و وفای به عهد از دستورات قرآن کریم است.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با طرح این سؤال که چگونه می‌‌توان روح جامعه را به سمت دوری از زندگی دنیوی دعوت کرد، یادآور شد: قرآن حیات طیبه را در این می‌بیند که روح قرآن در زندگی جاری و ساری باشد، بنابر این همه دستگاه‌ها و فعالان حوزه قرآن باید مردم را دعوت به حیات طیبه کنند.
حجت‌الاسلام حشمتی اظهار کرد: آزمونی که معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در بیش از 310 شهرستان در سراسر کشور برگزار کرد نمونه‌ای از این حرکات است که مردم را با معارف قرآن آشنا می‌کند که البته این قدم و گام اول است و برای گام‌های بعد باید چاره‌اندیشی‌های دیگری صورت بگیرد.
در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین علی پروانه، مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن‌ و‌ عترت وزارت فرهنگ‌ و‌ ارشاد اسلامی به ارائه آمار کلی این دوره از آزمون پرداخت و بیان کرد: در این دوره از آزمون 84 درصد شرکت‌کنندگان را بانوان و 16 درصد آقایان بودند. اینکه تعداد بانوان بیشتر بوده است به این دلیل نیست که آقایان فعالیت قرآنی کمتری دارند بلکه این آمار حاصل خروجی مؤسسات قرآنی است که تنها بخشی از فعالیت‌های قرآنی در کشور است.
وی افزود: از مجموع شرکت کنندگان 85 درصد بالای 12 سال و 15 درصد بقیه نیز زیر 12 سال سن داشته‌اند که آزمون زیر 12 ساله‌ها به صورت شفاهی و بالای 12 سال نیز به صورت کتبی بود. 69 درصد از جمعیت شرکت‌کننده در این آزمون نیز از نظر میزان تحصیلات دارندگان مدرک دیپلم و زیر دیپلم و 31 درصد آنان دارای مدرک کارشناسی و بالاتر بودند.
پروانه تصریح کرد: در این دوره از آزمون استان‌های اصفهان، خراسان رضوی و یزد دارای بیشترین آمار شرکت‌کنندگان بودند. 68 درصد شرکت‌کنندگان در رشته حفظ، 25 درصد در رشته ترجمه و مفاهیم، پنج درصد در رشته تدبر و دو درصد نیز در رشته مفاهیم نهج‌البلاغه بودند.
پروانه گفت: در این دوره 63 هزار نفر در آزمون ثبت نام کردند که از این تعداد 63 درصد در روز آزمون حضور یافته و 61 درصد از این تعداد قبول شدند. تلاش خواهیم کرد تا گواهینامه‌های این افراد تا روز 15 آذرماه آماده شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در حاشیه این آزمون نیز نظر شرکت‌کنندگان در مورد آزمون مورد ارزیابی قرار گرفت که 56 درصد برگزاری آزمون را بسیار خوب، 29 درصد خوب، 10 درصد متوسط و پنج درصد هم ضعیف ارزیابی کرده بودند. ارزیابی آزمون در ادارات کل نیز به عمل آمد که نتایجی شبیه ارزیابی شرکت‌کنندگان در پی داشت.

captcha