کد خبر: 2612473
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۳
فرمانده نیروی دریایی ارتش عنوان کرد:

امنیت اقتصادی و مقابله با ایران‌هراسی؛ هدف حضور نیروی دریایی ارتش در آب‎های آزاد

گروه سیاسی: به گفته سیاری، حضور نیروی دریایی ارتش در آب‎های آزاد برای تأمین امنیت اقتصادی، خنثی کردن ترفند ایران‌هراسی و ارسال پیام صلح و دوستی به کشورهای منطقه است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، دریادار حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، امروز، 7 آذرماه، در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران  به مناسبت سالگرد تشکیل نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: در اول صحبت هفته بسیج را گرامی می‌دارم و امیدورام همه ما با تفکر بسیجی در همه عرصه‌های خدمت‌گزاری به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران حضور داشته باشیم. امروز هفتم آذر، سالروز تشکیل نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و روز اثبات سیادت نظام جمهوری اسلامی بر آبهای نیلگون خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان است و این روز را گرامی می‌داریم.

وی افزود: دشمن ما در سال 59 با هدف شکست انقلاب اسلامی، حمله به ایران را آغاز کرد اما هدف دیگر دشمن بعثی سیادت بر شمال خلیج فارس و ضربه نهایی به نیروی دریایی بود اما کارکنان ولایتمدار نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که از قبل طرح عملیاتی مروارید را آماده کرده بودند بیکار ننشستند و برای مقابله با دشمن آماده شدند. این عملیات در حالیکه 67 روز از جنگ گذشته بود با موفقیت به انجام رسید و این روز بزرگ به فرمان امام(ره) به نام روز نیروی دریایی ارتش نامگذاری شد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار کرد: این عملیات چند نتیجه بزرگ در بر داشت که باعث حیرت همه کشورها شد. نتیجه اول انهدام نیروی دریایی دشمن بود به گونه‌ای که هنوز هم نتوانسته است خود را بازسازی کند، دوم محاصره اقتصادی بنادر دشمن برای جلوگیری از ورود و خروج کالا، سوم انهدام دو پایانه نفتی مهم عراق برای جلوگیری از صادرات نفت عراق و در نهایت حفظ و سیادت ایران برای همیشه بر آبهای خلیج فارس بود.

وی ادامه داد: در این صورت دشمن از لحاظ اقتصادی آسیب زیادی دید و قاعدتا نباید می‌توانست جنگ را ادامه دهد اما دشمنان با کمک‌های اقتصادی به صدام، وی را به ادامه جنگ ترغیب کردند. بعد از این شکست، عراق به دنبال جذب تجهیزات دریایی بود و میلیاردها دلار تجهیزات خرید اما نمی‌توانست این تجهیزات را از طریق تنگه هرمز منتقل کند بنابراین به دنبال تقویت نیروی هوایی او برآمدند تا بندر امام و تاسیسات نفتی ما را از بین ببرند و ضربه نهایی را از راه شکست اقتصادی کشور به جمهوری اسلامی ایران وارد کنند.

دریادار سیاری اظهار کرد: حتی فرودگاه برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس در اختیار صدام قرار گرفت تا اقتصاد ما را شکست دهد و حاکمیت ما را در خلیج فارس از ما بگیرد اما برنامه‌ریزی نیروی دریایی برای دفاع از تاسیسات و دفاع از جزیره استراتژیک خارک باعث شد این ترفند دشمن هم شکست بخورد و اجازه ندهد آنها بتوانند اقتصاد ما را از بین ببرند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش تأکید کرد: 150عملیات حفاظت از کشتی‌های تجار و نفتی انجام شد تا کالا به بندر امام وارد و خارج و نفت از جزیره خارک صادر شد؛ چراکه اگر آنها می‌توانستد اقتصاد ما را با شکست مواجه کنند قطعا آسیب‌پذیری ما در دفاع مقدس زیاد بود اما به لطف خدا و جانفشانی‌هایی نیروی دریایی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران این تلاش‌ها هم ناکام ماند.

وی ادامه داد: نیروی دریایی ارتش، به ویژه در آخر جنگ تحمیلی و در سال 67 با رویارویی با استکبار جهانی نشان داد که این ملت هرگز زیر بار حرف زور نخواهد رفت. حضرت امام(ره) فرمودند نیروی دریایی ارتش الحمدالله در دفاع از مرزهای آبی چون نگینی درخشنده است و مقام معظم رهبری نیز فرمودند: خوب است گفته شود یکی از نتایج عملیات‌های نیروی دریایی ارتش، این است که اقتصاد کشور سالم مانده است.

سیاری در ادامه به بیان گزارشی از وضعیت فعلی نیروی دریایی ارتش جمهوری سلامی ایران پرداخت و اظهار کرد: کشور ما در شمال و جنوب نزدیک به 3 هزار کیلومتر مرز دریایی دارد و مهمترین مرز دریایی ما مرز سواحل مَکران است و به گفته مقام معظم رهبری، کشور ما یک کشور دریایی است و ما باید بتوانیم از منابع دریا استفاده ببریم. دریا منبع انرژی است و ما باید از این منابع استفاده کنیم. دریا مهمترین منبع مواد غذایی و مهمترین مسیر تجارت و ایجاد شغل و پیشرفت است و این موضوع برای کشور ما مهم است.

وی افزود: حال سوال این است که آیا ما از این منابع استفاده کرده‌ایم؟ و پاسخ منفی است؛ چرا که در قبل از انقلاب اسلامی، استکبار و استعمار اجازه ندادند ما از این منابع استفاده کنیم. به گفته مقام معظم رهبری ما با داشتن اقتدار دریایی می‌توانیم از منابع موجود در دریا استفاده کنیم و به همین دلیل ایشان دو توصیه فرمودند که یک توصیه مربوط به توسعه سواحل مَکران و دوم اقتدار دریایی است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش تأکید کرد: برای سواحل مکران دو برنامه کاری در دست اجراست که یکی اقدامات دولت است که باید برای توسعه سواحل مکران از طریق توسعه زیرساخت‌ها، توسعه این سواحل مهم دریایی را محقق کنند که این موضوع در دست اجراست و امیدواریم سرعت پیدا کند.

وی افزود: دوم اقدامات نیروی دریایی است و این نیرو افتخار دارد که در این مناطق حضور پیدا کرده است و اعضای نیروی دریایی ارتش، همراه با خانواده‌های خود به دنبال توسعه این مناطق هستند اما هرگونه فعالیت اقتصادی، زیر سایه امنیت است و این امنیت را باید نیروی دریایی تامین کند. ماموریت نیروی دریایی ارتش به دستور فرمانده کل قوا توسعه پیدا کرده است و امروزه نیروی دریایی در خلیج عدن، باب‌المندب، دریای چین، اقیانوس ارام وهند جنوبی رفت و آمد دارد.

سیاری تأکید کرد: این حضور برای تامین امنیت اقتصادی و همچنین خنثی کردن ترفند ایران هراسی و ارسال پیام صلح و دوستی به این کشورهاست و نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران امروزه در همه ابعاد بین‌المللی و سیاسی این را به نمایش گذاشته است. یکی دیگر از ماموریت‌های فرعی نیروی دریایی ارتش، برقراری امنیت برای کشتی‌های تجاری و مقابله با دزدان دریایی است و اگر کشوری نتواند از این کشتی‌ها حفاظت کند ضربات بزرگی به اقتصاد ان کشور وارد خواهد شد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان اظهار کرد: امروزه دریادلان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران جلوگیری از انزوای سیاسی و به نمایش گذاشتن پرچم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را در دستور کار دارند و امروزه فرزندان ایران اسلامی با توکل بر خدا و پشتیبانی مردم، تحت فرماندهی رهبر معظم انقلاب، آمادگی کامل دارند برای حفظ مرزهای دریایی هر تهدیدی را خنثی کنند و اقتدار و سرافرازی نظام جمهوری را به معرض نمایش بگذارند.

captcha