به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجتالاسلام محمدحسن راستگو، رئیس مرکز تربیت مربی کودک و نوجوان دفتر تبلیغات اسلامی حورزه علمیه قم 7 آبان ماه در همایش «سه سالههای حسینی» که در مصلای شهرکرد برگزار شد، با انتقاد از برداشت غلط جامعه از مفهوم واقعی تربیت فرزند، تقلیدهای کورکورانه بهجای بهرهگیری و عمل به دستورات و آموزههای دینی و اسلامی در تربیت فرزندان را از معضلات مهم امروز جامعه بیان کرد.
در تربیت فرزندان به امور فرعی اکتفا شده است
وی با بیان اینکه متاسفانه شیوه و روش تربیت صحیح فرزند از راه اصلی خود منحرف شدهاست تصریح کرد: خانوادهها تربیت صحیح فرزند را تنها در امور فرعی همچون لباس تمیز و زیبا پوشیدن، سخنان زشت بر زبان جاری نکردن، رفتارهای ناپسند انجام ندادن و احترام گذاشتن به دیگران خلاصه کردهاند در حالی که دین اسلام اصول اساسی تربیت را برای همگان بیان کردهاست.
حجتالاسلام راستگو شکوفاکردن استعدادها و تواناییهای کودک از بدو تولد را تربیت واقعی مدنظر اسلام دانست و گفت: خدای متعال هیچ موجودی را گناهکار، ناتوان، بیانگیزه و بیاستعداد خلق نکردهاست بر همین اساس شکوفاکردن این استعدادها و دور کردن فرزندان از فضای گناه و معصیت تربیت واقعی را به ارمغان خواهدآورد.
مسیر اصلی تربیت در جامعه گم شدهاست
ضمن تاکید مجدد بر اینکه مسیر اصلی تربیت در جامعه گم شدهاست، عدم الگوگیری صحیح از سیره و روش ائمهاطهار و اولیاء الهی همچون حضرت فاطمه زهرا (س) در تربیت صحیح فرزندان را نقطه ضعف خانوادهها در این امر مهم بیان کرد.
حجتالاسلام راستگو شعر خوانی حضرت زهرا(ص) برای فرزندان را یکی از راهکارها و فنون در تربیت صحیح فرزند دانست.
به گفته وی، متاسفانه استفاده از شیوههای خلاقانه همچون شعرخوانی در بین مادران جامعه امروز ما به شدت پایین آمده است در حالی که در گذشته یکی از ابزار برای آموزش و تربیت و بیان معارف اسلامی شعرخوانی بود.
شکاف عمیق بین حرف و عمل والدین از معضلات تربیتی جامعه است
وی شکاف عمیق بین حرف و عمل پدر و مادر در خانه را یکی دیگر از معضلات تربیتی در خانه دانست و گفت: پدر و مادر در خانه باید با رفتار و عمل خود برای فرزند سخن بگویند اما متاسفانه در حال حاضر فاصله بین حرف و عمل والدین بسیار است و این امر موجب دوگانگی در رفتار فرزند خواهدشد.
حجتالاسلام راستگو با اشاره به استفاده نادرست و منفی والدین از الگوهای تربیتی خاطرنشان کرد: مادر در خانه دختر خود را بر حفظ حجاب توصیه میکند اما خود در بیرون خانه و در مقابل نامحرم در رعایت حجاب سستی و بیتوجهی میکند که این رفتار دو گانه مادر الگوی حجاب را در چشم فرزند منفی جلوه میدهد.
وی بر ارتباط گیری و صحبت کردن والدین با فرزندان تاکید کرد و گفت: فرزندان در آغوش گرم خانوداه و در سایه مهر و محبت و همکلامشدن با پدر و مادر به آرامش روحی و روانی میرسند بنابراین از صحبت کردن و بوسیدن فرزندان خود غافل نشوید.