کد خبر: 2612604
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۳
آیت‌الله غرویان:

اثرگذاری امر به معروف نیاز به تبیین معروف و منکر دارد/ اجبار راه به جایی نمی‌برد

گروه جامعه: یک مدرس حوزه علمیه قم با بیان اینکه شناخت معروف و منکر پیش زمینه اثرگذار بودن امر به معروف و نهی از منکر است گفت: با اجبار راه به جای نمی‌بریم.

آیت‌الله محسن غرویان، مدرس حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به حکم دینی امر به معروف و نهی از منکر و ضرورت تبیین هنرمندانه آن در جامعه امروز اشاره کرد.

وی ایستادگی برخی افراد در برابر امر به معروف را ناشی از شکل‌دهی غلط به باورهایشان دانست و گفت: رفتار انسان‌ها از باورهایشان نشئت می‌گیرد، بنابراین تا زمانی که برای امر به معروف کار فرهنگی مقدماتی صورت نگیرد نمی‌توان شاهد اثرگذاری آن در جامعه بود.

با اجبار راه به جایی نمی‌بریم

آیت‌الله غرویان با تأکید بر اینکه تحمیل در زمینه امر به معروف هرگز نمی‌تواند کارساز باشد گفت: نه تنها با اجبار در این زمینه نمی‌توان راه به جایی برد بلکه شاهد اثرات معکوسی نیز در این زمینه خواهیم بود.

این مدرس حوزه علمیه بر ضرورت تبیین صحیح معروف‌ها و منکرها تأکید و تصریح کرد: منکر باید با تمامی ابعاد برای مردم تبیین شود تا علت منکر بودن آن مشخص و مردم به صورت ذاتی از این عمل اجتناب کنند.

شناخت معروف و منکر پیش زمینه اثرگذار بودن

آیت‌الله غرویان، مبلغین حوزه و دانشگاه، اساتید، فرهیختگان و رسانه‌ها را در زمینه شناساندن ابعاد منکرمسئول دانست و اظهار کرد: شناخت معروف و منکر پیش زمینه اثرگذار بودن امر به معروف و نهی از منکر است.

وی با بیان اینکه برخی جنبه‌های امر به معروف و نهی از منکر مغفول مانده است و صرفا جنبه‌های ظاهری همچون بی حجابی مد نظر افراد قرار گرفته است، گفت: برای اینکه بتوان از ظرفیت‌های این حکم دینی به بهترین نحو بهره برد باید به جنبه‌های مختلف منکر در جامعه توجه کرد.

آیت‌الله غرویان با بیان اینکه برای امر به معروف و نهی از منکر شرایط خاصی وجود دارد که تا زمان عدم حصول شرایط نباید به سراغ این امر رفت گفت: اجرای این حکم دینی نیاز به شناخت کامل و هنرمندی دارد.

این مدرس حوزه علمیه قم ادامه داد: در زمینه امر به معروف و نهی از منکر برخی نهادها تأکید بر مواجهات و برخوردهای فیزیکی دارند و برخی دیگر محور فعالیت‌های خود را در این زمینه برنامه‌های فرهنگی قرار داده‌اند.

امر به معروف مردم و مسئولین نمی‌شناسد

وی امر به معروف و نهر از منکر را نوعی نظارت همگانی دانست و گفت: نمی‌توان وظیفه این حکم دینی را صرفا بر عهده مسئولان و یا مردم گذاشت بلکه در این زمینه هر کسی که به شناخت و معرفت رسیده باشد باید برای بالا بردن سطح اخلاق در جامعه نسبت به اجرای حکم امر به معروف و نهی از منکر البته با در نظر گرفتن شرایط آن باید اقدام کند.

انگیزه‌ها را تصحیح کنیم

آیت‌الله غرویان در پایان سخنان خود انگیزه را عامل مهمی در امر به معروف کردن دانست و گفت: ابراز قدرت و بالا دیدن خود از دیگران نمی‌تواند زمینه یک امر به معروف سازنده را ایجاد کند، تا زمانی که هدف افراد از این امر خدمت رسانی و سازندگی نباشد نمی‌توان شاهد اثرگذاری بود.

captcha