کد خبر: 2612875
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۷

کردستان در بخش وقف اموال سابقه‌ای درخشان دارد

گروه اجتماعی: مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه استان کردستان گفت: استان کردستان به دلیل ایمان و اعتقادهای بالای مردم از سابقه درخشانی در زمینه وقف اموال برخورداراست.

سلمان روحی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کردستان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کردستان، با اشاره به قدمت موقوفات در این شهرستان اظهار کرد: برخی از موقوفات این شهرستان بیش از یک و نیم قرن سابقه دارند که این نشان از اهمیت ویژه این سنت بین مردم این استان دارد.
وی با اشاره به اینکه مردم این استان از قدیم الایام موقوفه‌های زیادی به ویژه وقف مسجد داشته است، افزود: این امر زمینه ساز احداث بیش از دو هزار مسجد در استان را فراهم کرده است.
روحی در ادامه به بزرگترین موقوفه استان کردستان اشاره و عنوان کرد: موقوفه میرمحمود حسینی نخستین موقوفه‌ای است که در شهرستان قروه وقف شده است و بزرگترین موقوفه در کردستان به شمار می‌رود
وی با اشاره به اینکه این موقوفه به نیت خیرات و مبرات در راستای برگزاری روضه حضرت سیدالشهدا(ع) وقف شده است، اعلام کرد: این موقوفه چهار هزار رقبه دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کردستان بیان کرد: قدیمی‌ترین موقوفه کردستان را مربوط به شهرستان بیجار در سال 1211 ه.ق عنوان کرد و افزود: واقف این موقوفه را وقف اولاد ذکور و سیدالشهداء کرده است.
وی وسیع‌ترین موقوفه استان کردستان را موقوفه حاج عبدالمجید دانست و افزود: این موقوفه محدوده 11 روستای کامیاران را در بر می‌گیرد که برای اولاد ذکور، علم و دانش، بهداشت و مسجد وقف شده است.
روحی به کوچکترین موقوفه استان اشاره کرد و گفت: موقوفه محمدخلیلی در شهرستان بانه شامل سه اصله درخت گردو است که در راستای نیات واقف هزینه می‌شود.
وی بیشترین موقوفات استان را مربوط به شهرستان سنندج با 246 موقوفه عنوان کرد و ادامه داد: کوچکترین میزان موقوفات با 12 موقوفه مربوط به شهرستان دیواندره است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کردستان بیان کرد: بیشترین نیات واقفان در این استان مسجد بوده و کمترین نیات کمک به مراکز درمانی، علم و آموزش است.
وی به تعداد واقفان بانو و آقا اشاره کرد و یادآور شد: 766 نفر از موقوفات کردستان را آقایان و 15 موقوفه را بانوان استان از اموال خود وقف کرده‌اند.

captcha