کد خبر: 2613048
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۷
حجازی در دیدار رئیس دانشگاه زنان زیمبابوه:

رشد بانوان، اساسی‌ترین معیار سنجش توسعه‌یافتگی کشور است

گروه اندیشه: مدیرکل امور زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات در دیدار رئیس دانشگاه زنان زیمبابوه با بیان اینکه توازن میان ایفای نقش بانوان در جامعه از بزرگترین دستاوردهای انقلاب است، گفت: رشد بانوان، اساسی‌ترین معیار سنجش توسعه‌یافتگی کشور است.

به گزارش خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن (ایکنا)، طی دیدار هوپ سنتیاسادزا، رئیس دانشگاه زنان زیمبابوه با صدیقه حجازی، مدیرکل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، صبح امروز، هشتم آذرماه «جایگاه بانوان و مشارکت آنان در رویدادهای جامعه» مورد بررسی قرار گرفت.
در ابتدای این دیدار، بحث قوانین جمهوری اسلامی ایران و دیدگاه اسلام مبنی بر حضور بانوان در جامعه عنوان شد و در ادامه، مدیرکل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نقش زن را علاوه بر حضور در خانواده نیز در متن جامعه مؤثر دانست.
حجازی با اشاره به اینکه 60 درصد از ظرفیت‌های دانشگاهی را بانوان تشکیل می‌دهند، گفت: با توجه به رشد بیش از پیش تأسیس دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها در سطح کشورمان، برخی از این مراکز مختص بانوان هستند که این تبعیض توانسته زمینه رشد بانوان را در عرصه‌های فرهنگی و آموزشی افزایش یابد.
حجازی اظهار کرد: زن عنصر کلیدی در خانواده و خانواده عنصر کلیدی در جامعه است و بر این اساس می‌توان گفت، از اساسی‌ترین معیارهای سنجش توسعه‌یافتگی یک کشور، میزان اهمیتی است که به بانوان قائل هستند.
مدیرکل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تأکید بر حضور بانوان ایرانی در فعالیت‌های علمی ـ تخصصی گفت: همزمان با افزایش نرخ سواد در جامعه، بانوان در عرصه‌های مختلف همچون بهداشت، سیاست، کارآفرینی، پژوهش‌های علمی ـ تخصصی، تجارت و همچنین ورزش و هنر گام‌های سازنده‌ای برداشته‌اند.
وی به تعامل بانوان ایرانی با کشورهای آفریقایی در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از دیرباز اشاره کرد و گفت: درصدد آن هستیم تا سه هفته آینده، برنامه‌ای مشترک میان کشورهای تونس، سنگال و الجزایر را برگزار کنیم؛ لذا باید یادآور شد که از نظر کشورمان، میدان فعالیت‌های علمی و پژوهشی و حتی سیاسی برای بانوان کاملاً باز است.
حجازی عنوان کرد: مهم‌ترین کاری که زن می‌تواند انجام دهد، کار مادری است؛ امّا با حفظ جنبه مادریشان می‌توانند در جامعه حضور یابند و نقش پررنگی را ایفا کنند.
مدیرکل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: توازن میان ایفای نقش بانوان در جامعه و همسری یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
وی در بخش پایانی سخنان خود پیشنهاد داد: در راستای همسوسازی فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی ویژه بانوان لازم است تا فرهنگ ایران و زیمبابوه از طریق برگزاری نمایشگاه یا سمینارهای علمی ـ تخصصی مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس دانشگاه زنان زیمبابوه با اشاره به اینکه حضور زن در جامعه منجر به افزایش فعالیت‌های تخصصی می‌شود، گفت: هم‌اکنون حضور بانوان در عرصه‌های مختلف جامعه مشهود و این بحث از 13 سال پیش در بُعد فرهنگ و ارتباطات زیمبابوه مطرح شده است.
وی اضافه کرد: بانوان توانستند پیشرفت مطلوبی را در سطح بین‌المللی داشته باشند که امید است این روند ادامه داشته باشد و بتواند فرهنگ جامعه را به سمت و سوی توسعه یافتگی سوق دهد.

captcha