کد خبر: 2613617
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۸
قره‌شیخ‌لو:

خراسان جنوبی به قطب قرآنی کشور تبدیل می‌شود

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس سازمان دارالقرآن کریم با بیان اینکه در حال حاضر خراسان جنوبی به لحاظ توسعه فعالیت‌های دینی و قرآنی جزو استان‌های پیشتاز به‌شمار می‌رود، گفت: طی یک برنامه‌ریزی چند ساله این استان به یک قطب قرآنی در کشور تبدیل می‌شود.


 مهدی قره‌شیخ‌لو، رئیس سازمان دارالقرآن کریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(اایکنا) از خراسان جنوبی، اساسی‌ترین چالش مؤسسات قرآنی را کمبود اعتبار دانست و گفت: باید در زمینه افزایش تخصیص اعتبار در راستای توسعه فعالیت‌های قرآنی کشور تلاش کنیم.



وی ادمه داد: شاید این انتظار که بخواهیم همه نیاز این مؤسسات را دولت برطرف کند انتظار غلطی باشد چراکه اصل کار قرآن باید توسط مردم اداره شود.



رئیس سازمان دارالقرآن کریم بر لزوم فرهنگ‌سازی در راستای توجه مردم به مؤسسات قرآنی تأکید کرد و افزود: رسانه ملی، جراید و خبرگزاری‌ها باید در این زمینه فعالیت‌های خود را گسترش دهند.



قره‌شیخ‌لو با بیان اینکه در روایت داریم که یکی از وظایف پدر و مادر نسبت به فرزندان آموزش قرآن است، بیان کرد: والدین اگر خودشان نمی‌توانند باید شرایطی را برای فرزندان برای آموزش قرآن مهیا کنند.



وی با بیان اینکه سازمان دارالقرآن کریم مجموعه‌ای مردمی است، گفت: سالانه بیش از 500 هزار نفر در برنامه‌های آموزشی، تبلیغی، ترویجی و دوره‌های آموزشی تخصصی این سازمان شرکت می‌کنند و امیدواریم با جذب امکانات مالی مورد نیاز زمینه برای حضور بیشتر مردم فراهم شود.



رئیس سازمان دارالقرآن کریم توسعه کمی و کیفی خانه‌های قرآنی به ویژه از نظر کیفیت‌بخشی را از برنامه‌های این سازمان عنوان کرد و افزود: مردم استقبال خوبی از این فعالیت‌ها دارند و بستر فعالیت‌های قرآنی مردمی است که باید با مدیریت و سرمایه‌گذاری خود مردم انجام شود.



کار قرآنی باید ترکیبی از مردم و نظام باشد



قره‌شیخ با تأکید بر اینکه کار قرآنی باید ترکیبی از مردم و نظام باشد، افزود: نظام باید در راستای سیاست‌گذاری، تسهیلات و قانون‌گذاری تلاش کند و مردم نیز باید در قالب جلسات خانگی، هیئت‌های مذهبی و جلسات سنتی اداره کنند.



وی با اشاره به تدوین سند راهبردی قرآن کریم تبلیغات اسلامی افزود: این سند از دو سال پیش در کشور تدوین و تصویب شده و در حال حاضر مراحل تکمیلی را طی می‌کند.



رئیس سازمان دارالقرآن کریم با تأکید بر اینکه هدف تمام فعالیت‌های حوزه‌های قرآنی در کشور باید تغییر افکار و رفتار قرآنی در زندگی مردم باشد، گفت: این امر نیازمند فرهنگ‌سازی و ارتقای سطح کیفیت فعالیت‌ها و پرهیز از کمیت‌گرایی برنامه‌های قرآنی است.



قره‌شیخ‌لو ادامه داد: ادارات تبلیغات اسلامی کشور باید از منابع موجود در جهت افزایش کیفیت فعالیت‌های قرآنی استفاده بهینه کرده و از تعدد و تکرار برنامه‌ها پرهیز کنند.



وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش نسل کلیدی در تربیت دینی و فرهنگی جوانان برعهده دارد، بیان کرد: تمامی دستگاه‌های اجرایی با پرهیز از بخشی‌نگری باید به عنوان بازوی توانمند این وزارتخانه را در انجام برنامه‌های فرهنگی و دینی یاری کنند.



تبدیل‌شدن خراسان جنوبی به قطب قرآنی در کشور



رئیس سازمان دارالقرآن کریم افزود: در حال حاضر خراسان جنوبی به لحاظ توسعه فعالیت‌های دینی و قرآنی جزو استان‌های پیشتاز به شمار می‌رود به‌طوری که طی یک برنامه‌ریزی چند ساله این استان به یک قطب قرآنی در کشور تبدیل می‌شود.



قره‌شیخ‌لو با اشاره به اینکه تمام برنامه‌های عملیاتی توسط مؤسسات قرآنی انجام می‌شود، عنوان کرد: رسانه‌ها برای گسترش فرهنگ قرآنی فعالیت و برنامه‌ریزی جدی ندارند در حالیکه با توجه به اثرگذاری بسیاری که دارند می‌توانند به‌درستی فعالیت خود را به سوی انس عمومی با قرآن پیش ببرند.



وی افزود: سازمان دارالقرآن‌الکریم مأموریت خود مبنی بر  پایه‌گذاری و الگوسازی فعالیت‌های نوین و اثربخش قرآنی در راستای بسط، تعمیق و نهادینه‌سازی تربیت قرآنی و کاربردی نمودن آموزه‌های حیات‌بخش قرآن کریم در جامعه تحقق می بخشد.



رئیس سازمان دارالقرآن کریم خطاب به مدیران مراکز قرآنی و فعالان حوزه علوم قرآنی ادامه داد: مدیران مراکز قرآنی و فعالان در حوزه علوم قرآنی باید اعمال و رفتار خود را بر اساس اصول قرآن تنظیم کنند چراکه این مدیران الگوی افراد حاضر در مؤسسات و جامعه هستند و اگر اخلاق آن‌ها با عرف جامعه قرآن سازگار نباشد زمینه‌ساز بسیاری از انحرافات می‌شود.



ضرورت تلاش مؤسسات در بخش نرم‌افزاری



قره‌شیخ‌لو بر ضرورت تلاش مؤسسات در بخش نرم‌افزاری تأکید کرد و یادآور شد: مؤسسات بر اساس نرم‌افزار و ارائه خدمات قرآنی طوری کار کنند که مردم خودشان پیش‌قدم شوند.



وی با بیان اینکه این امر با حمایت مردم و مسئولان و خیّران محقق می‌شود، اظهار کرد: قرآن در جمهوری اسلامی جایگاه والایی پیدا کرده و حرکت‌های قرآنی خوبی به‌سمت آزادسازی افکار و اندیشه جوانان، هدایت شده است.



رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به اینکه نبود قاری بین‌المللی در خراسان جنوبی ضعف استان محسوب نمی‌شود، گفت: متأسفانه ملاک ما برای معرفی یک چهره قرآنی مسابقه شده است که این یک سیستم غلط در کشور است و باید این سیستم گزینشی عوض شود.



ضرورت اصلاح سیستم گزینشی در راستای معرفی چهره‌های قرآنی



قره‌شیخ‌لو افزود: در مسابقات قرآنی فقط نفر اول صاحب همه امتیازات می‌شود ولی در صورتی‌که اختلاف نمره بین نفر اول و دهم بیشتر از دو نمره نیست لذا باید در راستای معرفی چهره‌های قرآنی سیستم گزینشی اصلاح شود.



وی با اشاره به اینکه متأسفانه در صداوسیما قوانینی داریم که به خود صداوسیما برنمی‌گردد و به شورایی که مسئولیت نظارت را دارد مربوط می‌شود، اظهار کرد: قوانینی را وضع می‌کنند که باید چهره‌های تاپ در تلویزیون تلاوت کنند.



رئیس سازمان دارالقرآن کریم ادامه داد: این امر خوب است ولی بسیاری از استعدادها وجود دارد که نهفته باقی می‌ماند چون سالیان سال است که فقط چندین چهره خاص در رسانه دیده می‌شود و این یک ضعف در نظام است.



قره‌شیخ‌لو حضور جوانان در رسانه را انگیزه‌ای برای رشد و پیشرفت آنان دانست و افزود: می‌توان از این سیستم برای جذب حداکثری جوانان به سمت قرآن و تولیدات بیشتر بهره برد.



وی با اشاره به نقش دستگاه‌های فرهنگی در تحقق انس عمومی با قرآن، گفت: نهادهای فرهنگی باید به فضاسازی و فرهنگ‌سازی قرآنی که باعث انس عمومی با قرآن می‌شود اهمیت بسیاری دهند البته در این راستا رسانه‌ها و در رأس آنها رسانه ملی باید از فعالیت‌های قرآنی به طور ویژه حمایت کند.



متأسفانه در فضای قرآنی نقدپذیری ضعیف است



رئیس سازمان دارالقرآن کریم با اشاره به اینکه متأسفانه در فضای قرآنی نقدپذیری ضعیف است، بیان کرد: یکی از اصلی‌ترین فعالیت‌های سازمان دارالقرآن مربوط با برنامه‌های آموزشی در حوزه‌های مختلف قرآن کریم است که به صورت عمومی و تخصصی اقدام به تربیت فعالان قرآنی می‌کند.



قره‌شیخ‌لو با بیان اینکه جامع‌ترین آموزش‌های عمومی و تخصصی قرآن در سازمان دارالقرآن طراحی و اجرایی می‌شوند، عنوان کرد: برای تربیت فعالان قرآنی نیاز به کادر و نیروی متخصص داریم بر همین اساس سازمان دارالقرآن با برگزاری دوره‌های تربیت مدرس و معلم قرآن اقدام به گسترش فرهنگ قرآنی کرده است.



وی متذکر شد: ظرفیت‌ها و نیاز جامعه به مباحث قرآنی بیش از این‌ها است و مسلمانان کشورهای دیگر نیز از کشوری اسلامی انتظار بیشتری دارند بنابراین ما باید همانطور که به عترت و عزاداری امام حسین(ع) بها می‌دهیم به برنامه‌های قرآنی نیز توجه کنیم.



اعتبارات و بودجه‌های قرآنی پاسخگوی نیاز 75میلیون جمعیت نیست



رئیس سازمان دارالقرآن کریم با اشاره به اینکه اعتبارات و بودجه‌های قرآنی پاسخگوی نیاز 75میلیون جمعیت کشورمان نیست، افزود: رهبری امسال را سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیرت جهادی نامیدند بنابراین نه تنها نهادهای فرهنگی بلکه تمامی سازمان‌ها باید به ارتقای امور قرآنی بپردازند.



قره‌شیخ‌لو با اشاره به اینکه سازمان دارالقرآن در راستای کیفیت بخشی برنامه های قرآنی تلاش زیادی می کند اظهار کرد:هر جا که احساس کردیم کار  بر مبنای شعاری و آماری پیش می رود برخورد کردیم و بودجه مربوطه را اختصاص ندادیم.



وی یادآور شد: خراسان جنوبی اگر می‌خواهد در توسعه فعالیت‌های قرآنی گسترش یابد باید برنامه‌ریزی، کیفیت، آموزش، نظارت، سیستم دادن به برنامه‌های قرآنی و دخالت دادن مردم در برنامه‌های قرآنی را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار دهد.

captcha