رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به نامگذاری سال 93 به سال فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی، گفت: برای اینکه به یک عزم ملی در عرصههای مختلف فرهنگی که قرآن اصلیترین جزء آن است برسیم، باید قشرهای تخصصی یک همدلی و هماهنگی بیشتری داشته باشند و یک عزم عمومی در بحثهای تخصصی ایجاد شود.
وی افزود: در این راستا، یکی از اهداف سازمان قرآن و عترت بسیج تهران این بوده است که در سال جدید مجامع مختلف تخصصی را راهاندازی کند تا افرادی که به شکل تخصصی در رشتههای مختلف اعم از مربی و معلمی قرآن، تواشیح، حفظ و ... فعالیت میکنند دور هم جمع کند و یک هماهنگی و همافزایی در مورد فعالیتهای مربوطه آنها ایجاد شود.
رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ با بیان اینکه در این راستا مجمع گروههای تواشیح و مربیان بسیجی تهران فعالیت خود از ماهها قبل آغاز کرده است، تصریح کرد: یکی از مجامع مهمی که تأثیر مهمی در بحث جریانسازی فعالیتهای حفظ قرآن در سطح تهران خواهد داشت، مجمع حافظان قرآن کریم تهران خواهد بود که با دعوتی که از حافظان داشتهایم روز یازدهم آذرماه اولین جلسه این مجمع تشکیل و رسماً راهاندازی خواهد شد.
قربانی اظهار کرد: در این مجمع حجتالاسلام محمد حاجابوالقاسم، از حافظان کل قرآن کریم حضور خواهد داشت و علاوه بر آن بررسی آییننامه پیشنهادی مجمع و نکاتی درباره انتخاب اعضای شورای مرکزی مجمع نیز تبادل نظر خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه حافظان بالای 20 جزء قرآن کریم در این مجمع عضو خواهند شد، گفت: با احصایی که صورت گرفته است بالغ بر 200 نفر شرایط عضویت در این مجمع را دارند که فراخوان دعوت انجام شده است و به اختیار خودشان میتوانند در نشست آینده حضور داشته باشند.
رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در ادامه در پاسخ به این سؤال که تا پایان سال مجامع دیگری راهاندازی خواهد شد یا خیر و آیا در مورد مجمع قاریان قصد ورود دارند؟ خاطرنشان کرد: مهمترین مجامعی که راهاندازی شده است مجمع گروههای تواشیح، مربیان و معلمان قرآن و حافظان قرآن کریم است که راهاندازی شدهاند. در بحث قرائت، صنفها و نهادهای مختلف ورود کردهاند و به نوعی این کار دارد صورت میگیرد.
قربانی بیان کرد: در بحث مهدهای قرآنی تلاش داریم تا ورود داشته باشیم و فعالیتهایی را آغاز کنیم و مجمعی در این زمینه اعم از اینکه مهدهایی که خود بسیج دارد و سایر مهدهای قرآنی که در سراسر تهران وجود دارد به پای کار بیاوریم.
وی تصریح کرد: بنابر نیاز اگر وجود مجامع دیگری احساس شود ورود خواهیم کرد، سیاست سازمان قرآن و عترت بسیج تهران این است که خلاءهای موجود را شناسایی و در راستای برطرف کردن آنها گام بردارد.
رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در ادامه در مورد اعضای این مجامع یادآور شد: بحث ما در تشکیل این مجامع بر عمومی بودن و حضور عموم است اما در درجه اول مجمع حافظان و ... را با حضور اعضای بسیجی تشکیل خواهیم داد چون باید یک گروه و هسته اولیه برای راهاندازی داشته باشیم، اما فضا برای همه حافظان بالای 20 جزء قرآن کریم باز است و میتوانند در این مجمع حضور داشته باشند.
قربانی در پایان بیان کرد: افرادی که در عرصه قرآن فعال هستند خود به خود بسیجی محسوب میشوند، عموماً این افراد دارای روحیه بسیجی هستند و به همین دلیل جدا از بسیج نیستند.
یادآور میشود اولین جلسه مجمع حافظان قرآن کریم روز سهشنبه 11 آذرماه از ساعت 15 تا 17 در حسینیه فاطمةالزهرا(س) واقع در میدان سپاه، خیابان پادگان ولیعصر(عج) برگزار میشود.