حجتالاسلام والمسلمین صادق گلزاده، معاون فرهنگی پژوهشی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به گسترش علاقه مردم به خرید اجناس مارک دار با وجود سطح درآمد پایین در خانواده گفت: در وجود انسان قابلیتهایی نهفته است که اگر در مسیر صحیح هدایت نشود اثرات نامطلوبی به بار میآورد.
وی ادامه داد: انسان ذاتا نیاز به عرضه خود با استفاده از قابلیتهایی همچون زبان، زیبایی، قدرت جسمی دارد تا شاخصههایی همچون انسان، عبد صالح، متفکر و خوش بیان بودن خود را نشان دهد.
حجتالاسلام گلزاده رفع نیاز را یک حالت طبیعی انسانی دانست و گفت: خرید کالا اگر در مسیر طبیعی رفع نیاز قرار نگیرد ماهیت حقیقی خود را از دست میدهد. در خرید کالا باید نیاز فرد رفع شود، مقدار خرید به اندازه نیاز باشد و کمترین هزینه صرف شود.
از مسلمان خرید کنیم
وی با بیان اینکه در نگاه اسلامی مسلمان باید از مسلمان و مؤمن خرید کند، گفت: در این صورت در رفع نیاز به یک هم وطن و هم کیش و آئین نیز کمک شده است. در این بین مطالبه کیفیت یک امر معقول است اما متاسفانه کالای غیر بازار مسلمین در مواردی توانسته است کیفیت بهتری داشته باشد.
قربانی برخی اجناس داخلی
حجتالاسلام گلزاده اضافه کرد: وقتی اجناس خاصی از لحاظ کیفیت در سطح بالاتری هستند، اشتیاق مردم برای خرید آن بیشتر میشود و افراد استفاده از این اجناس را به سبب باکیفیتتر بودن برای خود عامل برتری محسوب میکنند. وقتی این حالت گسترش پیدا کند در مواردی اجناس داخلی با کیفیت به چشم نمیآیند و قربانی میشوند.
وی بر ضرورت ارتقای کیفیت محصولات داخلی از سوی مسئولان تأکید و تصریح کرد: همچنان که در بخشی از صنایع با قدرت ورود پیدا کردهایم، باید این پشتکار را به سایر بخشها نیز تعمیم دهیم تا مردم جامعه از خطر اعتیاد به خرید اجناس مارک خارجی مصون بمانند.
خریدی که منطبق با سبک زندگی اسلامی نیست
حجتالاسلام گلزاده خرید از بازار بیگانه در صورت وجود همان کالا در بازار داخلی مسلمانان را بر خلاف سبک زندگی اسلامی دانست و گفت: این امر نیاز به ارتقای کیفیت محصولات داخلی دارد تا بتوان انتظار رفتار معقول منطبق با سبک زندگی اسلامی ایرانی را از مردم داشت.
وی ادامه داد: اگر تولید کنندگان داخلی نیاز مردم را به درستی تشخیص دهند و بهترین محصول خود را ارائه دهند به مراتب شاهد کاهش خرید اجناس مارک خارجی از سوی مردم خواهیم بود. توسعه بی رویه خرید جنس مارک را با توجه به نیاز مردم و رفع آن باید از بین برد.
مبارزه عملی با برندگرایی
وی ادامه داد: مقابله با برندگرایی را از تولید محصول باکیفیت داخلی باید آغاز کنیم، در غیر این صورت نمیتوان صرفا به افراد جامعه تحمیل کرد که کالای مارک خارجی نخرید بلکه باید با کیفیت تر بودن و قیمت مناسب داشتن اجناس داخلی را در عمل به مردم نشان دهیم تا به صورت ناخودآگاه شاهد ترک برندگرایی از سوی مردم باشیم.