کد خبر: 2614869
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۴
وزیر دادگستری:

سلامت اداری و اقتصادی تیغ تحریم و فساد را کند می‌کند

گروه اقتصاد: پورمحمدی با بیان اینکه تحریم و فساد ملی و اداری دو روی یک سکه هستند، گفت: سلامت اداری و اقتصادی، تیغ تحریم و فساد را در جامعه کند می‌کند.

حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از پایگاه‌ اطلاع‌رسانی دولت، حجت‌الاسلام والمسلمین «مصطفی پورمحمدی» امروز در نشست خبری «همایش ملی ارتقا سلامت اداری و مبارزه با فساد» افزود: تحریم و فساد به صورت تیغه یک قیچی علیه کشور و ملت عمل می‌کنند و برای اینکه هم موتور اقتصادی جامعه از حرکت باز نیافتد و هم اجازه ندهیم تحریم‌ها کارساز و موثر باشند، باید بحث سلامت اداری و اقتصادی را در جامعه فعال‌تر سازیم زیرا سلامت اداری تیغ تحریم و فساد را کند می‌کند.

وی از برگزاری «همایش ملی ارتقا سلامت اداری و مبارزه با فساد» با حضور سران سه قوه در 17 آذر ماه در محل اجلاس سران خبر داد و گفت: این نشست خبری در حقیقت برای تبیین اهداف و برنامه‌های «همایش ملی ارتقا سلامت اداری و مبارزه فساد» است.

پورمحمدی، فساد را از دغدغه‌های جدی همه جوامع دانست و افزود: اکثر کشورهای دنیا چه در سطح ملی و داخلی و چه در سطح بین‌المللی و فراملی با فساد روبرو هستند و البته قوانین و کنوانسیون‌های مختلف بین‌المللی در رابطه با فساد و قاچاق در ابعاد مختلف و پولشویی تصویب شده است.

به گفته وی، کنوانسیون مبارزه با فساد در سال 2003 میلادی - 1382 شمسی - تصویب شد.

افزود: ایران از همان ابتدا به این کنوانسیون پیوست و پس از طی مراحلی تا سال 88 و تصویب مجلس شورای اسلامی به عضویت رسمی آن درآمد.

وی گفت: قوانین ما نسبت به سالم‌سازی محیط کسب و کار و اقتصادی با جدیت برخورد کرد و قانون اساسی، موارد مختلفی در مورد این قضیه دارد، اما یکی از دغدغه‌های جدی نظام، میزان موفقیت در رابطه با سالم سازی محیط اداری و مبارزه با فساد است.

به گفته پورمحمدی، به علت عدم دسترسی به اهداف مورد نظر، مقام معظم رهبری در اردیبهشت 1380 فرمان هشت ماده‌ای را صادر و وظایفی را در رابطه با سه قوه مورد تاکید قرار دادند.

وی با قرائتی از مطلع فرمان هشت ماده‌ای رهبر معظم انقلاب که خشکانیدن فساد مالی و اقتصادی و عمل قاطع و گره گشا در این رابطه مستلزم اقدام همه جانبه قوای سه گانه عنوان شده، افزود: این نکته بسیار اساسی و مهمی است که در فراز فرمان رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار گرفته است.

رسانه‌ها پنهان کاری نکنند

پورمحمدی گفت: نقش رسانه‌ها در مبارزه با فساد تعیین کننده است و رسانه‌ها را شریک اصلی خود در کامیابی دانسته و انتظار داریم با اطلاع‌رسانی و تشریک مساعی، حضور موثر، قوی، نقادانه، موشکافانه و محققانه اصحاب رسانه‌ها را دنبال کرده و به سالم‌سازی و شفاف‌سازی بپردازیم.

وی تاکید کرد: نمی خواهیم رسانه ها بر ضعف و اشتباهات پرده افکنده و پنهان کاری کنند زیرا از پنهان کاری و عدم شفافیت، آسیب ها و ضررهایی دیده ایم.

رئیس شورای سیاستگذاری «همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد» ادامه داد: رسانه ها باید به شفاف سازی و نقادی در حوزه فساد کمک کنند تا به عنوان آرمان بلند کشور یعنی داشتن کشوری بدون فساد و نظام ضد فساد و ضد بی عدالتی دست یابیم زیرا شعار ما مبارزه با فساد و اجرای عدالت در سطح ملی و جهانی است.

پورمحمدی ادامه داد: در این همایش سران قوا گزارش های ارزنده ای را در اختیار اصحاب رسانه و مردم قرار داده تا این ذهنیت در آنها ایجاد شود که دولت و نظام در تلاش مبارزه با فساد و اصلاح نظام اداری هستند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه چه اقداماتی انجام شده تا شاهد بوجود آمدن پرونده‌هایی همچون بابک زنجانی یا پرونده سه هزار میلیاردی نباشیم، گفت: شأن وزارت دادگستری مشخص است. آنچه مدنظر شماست دستگاه قضایی است که باید برخورد کند، زیرا این دستگاه در انتهای خط است. ما به عنوان عضوی از دولت، بدنبال پیشگیری هستیم و این مساله نیز دغدغه ای جدی است.

نگران هستیم که بار دیگر پرونده‌های بزرگی اتفاق بیافتد

پورمحمدی ادامه داد: نگران هستیم که بار دیگر پرونده‌های بزرگی اتفاق بیافتد، کما اینکه در جلسه غیرعلنی مجلس در مورد پرونده سه هزار میلیارد تومانی حضور یافتم و به نمایندگان مجلس اعلام کردم که نظامات مالی و اداری ما را نگران کرده که بار دیگر چنین پرونده‌هایی تکرار شود، بر این اساس باید نظامات را اصلاح کنیم که البته دولت جدید با این نوع نگاه در جلسات ستاد مبارزه با فساد این مساله را دنبال کرده و تلاش دارد تا بستر فساد را کند و پیشگیری های لازم را انجام دهد.

وی با بیان اینکه وزارت دادگستری نقش ویژه و خاص خود را دارد، گفت: این وزارتخانه ضمن هماهنگی در داخل برای ارائه گزارش به مراجع بین المللی تلاش کرده، هر چند کار دیگر وزارت دادگستری کنترل بازار نرخ و خدمات کسب و کار از طریق سازمان تعزیرات است. به عنوان مثال سال گذشته اسم سازمان تعزیرات به کرات در قالب موضوعات مختلف به دلیل فعال‌تر شدن بویژه در بخش پیشگیری از سوی رسانه‌ها مطرح شد.

وی تصریح کرد: شاید دستاوردهای ما سریع نبوده اما خوشبین هستیم که در راستای اقدامات پیشگیرانه گام برداشته ایم.

رئیس شورای سیاستگذاری «همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد» گفت: از سال 82 که کنوانسیون مبارزه با فساد ایجاد شد و از سال 87 که جمهوری اسلامی به عضویت این کنوانسیون درآمد، به عنوان شورای دستگاه نظارتی که از سه قوه تشکیل شده، این همایش برگزار شد.

پورمحمدی ادامه داد: امسال این همایش در سطح گسترده تر و وسیع‌تر با مشارکت جدی دولت برگزار می شود در حالیکه در گذشته در برگزاری این همایش مشارکت جدی دولت را نداشتیم اما در این دوره ستاد مبارزه با فساد پیشقدم شده است.

فساد از حوزه‌های مختلف باید کنترل شود

وی تاکید کرد: فساد از حوزه های مختلف باید کنترل شود. ابتدا بسترهای تولید فساد که از طریق قوانین، رویه ها، سبک مدیریت و نظام اداری ایجاد می شود باید اصلاح شود و در مرحله بعدی پیشگیری در این حوزه با شفاف سازی امکانپذیر است.

بدون سیستم‌های الکترونیکی نمی‌توان به جنگ فساد رفت

پورمحمدی با بیان اینکه در جوامع بزرگ بدون سیستم های الکترونیکی نمی توان با فساد مبارزه کرد، گفت: فرهنگ نیز در این حوزه حائز اهمیت است زیرا فساد به تک تک افراد جامعه ارتباط داشته و باید هر یک از افراد جامعه نقش نظارتی داشته باشند.

وی افزود: عده ای هنجارشکن در هر نظامی حتی نظام های شفاف که زیرساخت های سالم دارند، نیز وجود دارد.

وزیر دادگستری تصریح کرد: سیستم های حرفه ای برای مبارزه با هنجارشکنان باید وجود داشته باشد، در حالیکه این سیستم ها درگیر تخلفات ریز شده اند و سطح تخلف و فساد گسترده شده و دستگاه نظارتی درگیر با طیف وسیعی از متخلفان و عوامل فساد هستند.

در بهترین سطح همکاری با قوا هستیم

پورمحمدی در مورد تعامل با سایر قوا در زمینه مبارزه با فساد گفت: در بهترین سطح همکاری با قوا هستیم زیرا در جلسات ستاد مبارزه با فساد، همه دستگاه ها انگیزه دارند تا به یکدیگر کمک کنند. به عنوان مثال پرونده ای اخیرا مطرح شد که البته مربوط به گذشته بود و در این زمینه دستگاهی دولتی برای رسیدگی به آن پیشقدم شده و اعلام کرد که به عنوان همکار دستگاه قضایی عمل کند کما اینکه در مورد پرونده بابک زنجانی جلسات پیوسته ای بین قوه قضاییه و دستگاه های دولتی برگزار شد. بر این اساس می توان گفت، سطح همکاری ها مطلوب است و امیدواریم تسهیل این همکاری ها از زبان مسوولان قوا به رسانه ها اعلام شود.

تلاش دولت این است که پرونده فساد دیگری بوجود نیاید

به گفته وی، تلاش دولت یازدهم این است که پرونده فسادی به وجود نیاید تا روان عمومی مردم را آزار ندهد و اگر پرونده ای در این حوزه کشف شود، سریعا برخورد شده و زمانی جامعه مطلع شود که بدانند پرونده رسیدگی و عوامل آن دستگیر شده اند.

پورمحمدی تاکید کرد: در برگزاری این همایش به دوستان اعلام شده تا اقدامات گذشته و آینده را ارائه دهند که این مساله از برنامه های جدی و اساسی این همایش است.

وی گفت: تلاش داریم در ابتدای سال آینده(1394) همزمان با صدور فرمان 8 ماده ای رهبر معظم انقلاب، نمایشگاهی از فعالیت ها ارائه دهیم، البته در مورد رتبه سلامت اداری نمی توانیم عدد مشخصی اعلام کنیم زیرا این رتبه دارای مبانی فنی و متفاوت است و اختلاف نظرهای بسیاری در این زمینه وجود دارد، اما تلاش داریم این رتبه را ارتقا داده، هرچند شورای دستگاه نظارتی یا ستاد مبارزه با فساد باید در زمینه این رتبه نظر داده و به جمع بندی برسد.

وی تاکید کرد: در برنامه ششم توسعه به سلامت اداری و مبارزه با فساد توجه شده و بخش‌هایی به آن اختصاص داده‌ایم که در سال آینده عملیاتی، اجرایی و اشکالات آن شناسایی و به صورت رسمی و قانونی اجرایی خواهد شد.

captcha