کد خبر: 2614934
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۹
مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته/

دیدار فرماندهان نیروی دریایی ارتش با رهبر معظم انقلاب/ سخنرانی ظریف در همایش دیپلماسی هسته‌ای

گروه سیاسی: دیدار فرماندهان و مسئولان نیروی دریایی ارتش با رهبر معظم انقلاب، سخنرانی ظریف در همایش دیپلماسی هسته‌ای و سفر استانی رئیس جمهور به استان گلستان از جمله مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته جاری بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مهم‎ترین رویدادهای سیاسی در هفته‌ای که گذشت به شرح ذیل است:

حضور ظریف در جلسه غیرعلنی مجلس

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه روز شنبه با حضور در جلسه غیرعلنی  مجلس شورای اسلامی گزارشی از مذاکرات وین 8 به نمایندگان ارایه کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی در این جلسه غیرعلنی گزارشی از محتوا، کیفیت و شکل مذاکرات هسته ای ایران با گروه 1+5 تشریح کرد.

تصویب کلیات سیاست‌های کلی انتخابات در مجمع تشخیص مصلحت نظام

بررسی و تدوین سیاست‌های کلی انتخابات که پیش‌نویس آن را رهبر معظم انقلاب به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده بودند، در جلسه روز شنبه مجمع در دستور کار قرار گرفت و کلیات آن به تصویب اعضا رسید.

دیدار فرماندهان و مسئولان نیروی دریایی ارتش با رهبر معظم انقلاب

جمعی از فرماندهان و مسئولان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح روز یکشنبه با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
فرمانده کل قوا در این دیدار، تقویت روزافزون روحیه عزم و آمادگی برای فداکاری را ضروری برشمردند و فرمودند: درس قرآن کریم به ما این است که اگر ایمان قوی و روحیه ایستادگی وجود داشته باشد، حتی با امکانات و تجهیزات محدود نیز امکان غلبه و پیروزی بر دشمن وجود دارد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی، روحیه مقاومت و ایستادگی را مایه آبرو واعتبار نیروهای مسلح دانستند و تاکید کردند: نیروی دریایی باید باافزایش روزآمد آمادگی‌ها و توانایی‌های نظامی، تقویت انگیزه‌های ایمانی و روحیه فداکاری، نقش بزرگ و مهم خود را درحفظ امنیت ملی، دفاع عمومی و حفاظت از حصار مستحکم کشور استمرار دهد.
ایشان، دوران صلح را فرصت مغتنمی برای خدمت نیروهای مسلح در بخش‌های علمی، سازندگی و افزایش بازدارندگی خواندند و گفتند: مسئله آبادسازی سواحل مکران نیز جزء همین کارهای اساسی است که باید با همکاری دولت، برنامه‌های مورد نظر در این منطقه با سرعت بیشتری دنبال شود.

اظهارات شمخانی درباره توان موشکی ایران

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، روز یکشنبه در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای پدافند هوایی در دانشگاه پدافند گفت: توان موشکی ایران متناسب با تهدیدات و در چارچوب اصل بازدارندگی مؤثر روزآمد می‌شود.
وی توان موشکی ایران را مانند فناوری هسته‌ای، ذاتی، بومی، خوداتکا و خودکفا ذکر کرد و اظهار کرد: توانمندی‌ها و مراکز نظامی جمهوری اسلامی ایران که ماهیتی صلح‌آمیز و بازدارنده دارند توسط بیگانگان «نظارت بردار» نبوده و نیست.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سؤالی درباره فرجام مذاکرات هسته‌ای با 1+5 به تصمیم ایران برای تعامل منطقی و استمرار مسیر گفت‌و‌گوها به منظور تحقق حقوق هسته‌ای و لغو تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی اشاره کرد و یادآور شد: پیشرفت‌های علمی و فنی ایران در بخش‌های هسته‌ای، هوافضا، نانو، بیوتکنولوژی، سلول‌های بنیادین و غیره در طول بیش از سه دهه تحریم غرب علیه ایران حاصل شده است و به طور قطع این روند بدون تأثیرپذیری از تحریم با قدرت ادامه خواهد یافت.

واکنش ولایتی به اظهارات منتقدان تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام روز یکشنبه پس از دیدار با نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور عراق در جمع خبرنگاران با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب مذاکرات و ادامه آن و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای را تایید کرده‌اند، گفت: این سخنان معظم له فصل‌الخطاب است و پس از اینکه ایشان فرمودند ما با مذاکره و ادامه مذاکره موافقیم سخنی در مخالفت با مذاکره نباید گفته شود.
ولایتی گفت: تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان نیز تاکنون تمام خطوط قرمز ترسیم شده از سوی رهبر معظم انقلاب را رعایت و تلاش‌های بسیاری کردند که باید از تلاش‌های آنان قدردانی شود.
وی درباره ارتباط تخریب بیت‌المقدس با اقدامات داعش گفت: آنچه که می‌توان تحلیل کرد این است که داعش یک گروه ساخته شده دست توطئه‌گران و استعمارگران غربی و صهیونیست‌ها است و اقدامات این گروه نه تنها با روح اسلام مخالف است بلکه با روح همه ادیان الهی مخالف است.
ولایتی اظهار کرد: اینکه قبور شیوخ و اصحاب پیغمبر(ص) را تخریب می‌کنند در حقیقت از بین بردن قبح این نوع کارهای زشت و شکستن تقدس این مکان‌های الهام‌بخش است. بدون تردید پشت این اقدامات صهیونیست‌ها هستند برای اینکه همزمان با این تخریب‌ها، مقدمات تخریب مسجد الاقصی را فراهم کردند.

اظهارات لاریجانی درباره جایگاه مجلس به مناسبت دهم آذر، روز مجلس

رئیس مجلس شورای اسلامی دوشنبه شب با حضور دربرنامه تلویزیونی نگاه یک در تشریح نقش نظارتی نمایندگان مجلس گفت:  نظارت نمایندگان چند سنخ است؛ نخست این که از وزیر سؤال کرده یا تذکر می‌دهند. دوم تحقیق وتفحص است واگر اشکالی درجایی دیده شود درصورتی که مجلس رأی دهد ازجایی مشخص، تحقیق وتفحص انجام می‌شود. چنانچه غفلتی ازقانون صورت گیرد مجلس با رأی‌گیری، تخلف را مشخص وبه قوه قضاییه ارائه می‌دهد. اگر وزیری به وظایفش درست عمل نکرد او را استیضاح می‌کنند واینها نحوه نظارت مجلس برعملکرد دولت‌هاست.

لاریجانی درادامه به نقش مجلس درکاهش فشار از اقشار مختلف جامعه اشاره کرد و توضیح داد: دو اقدام برای برداشتن فشار از مردم انجام شد که بر اساس آن، بخشی از یارانه ومالیات برارزش افزوده را به بحث سلامت اختصاص دادیم و تا این پایه‌ها درست نشود کاری انجام نمی‌شود.
لاریجانی تصریح کرد: باور ندارم اقلیتی درمجلس درمقابل دولت هستند. ممکن است عقاید نمایندگان متفاوت باشد وهمین اختلاف نظر برای انجام امور مفید است. پارلمان ساکت فایده‌ای ندارد البته این امر نباید به مشاجره برسد.
وی افزود: ممکن است برخی نمایندگان مسیر دولت را درست ندانند وبگویند در دیپلماسی وفرهنگ واقتصاد دولت موفق نبوده اما برآیند کلی حمایت از دولت است ومجلس درخیلی مواقع باور دارد مسیری که دولت طی می‌کند درست است. به سنگ‌اندازی در برابر دولت از سوی نمایندگان باور ندارم و بیشتر این امر حالت تبلیغ دارد.

سخنرانی ظریف در همایش دیپلماسی هسته‌ای

همایش دیپلماسی هسته ای صبح روز سه‌شنبه با حضور محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه، در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
ظریف در سخنرانی آغازین این همایش با بیان اینکه مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 یکی از مهمترین مسایل روابط بین الملل پس از جنگ سرد است، افزود: برای نوشتن جزییات توافق نیاز به تمدید داشتیم و فرصت هفت ماه تمدید برای فراهم کردن زمان است و اکثر مذاکره‌کنندگان معتقدند که زمان لازم برای رسیدن به توافق بسیار کمتر از این زمان است.
وزیر امور خارجه همچنین گفت: کسی نباید نگران شود که مذاکرات ما فراز و نشیب داشته باشد و کسی هم نباید زیادی خوشحال شود و ننویسد «هیچ»، این‌ها در مذاکرات طبیعی است، کسی که این چیزها را می‌گوید مذاکره را متوجه نیست؛ بله اگر قرار باشد یا بروید بیانیه بخوانید یا بیانیه طرف مقابل را قبول کنید، مذاکره یک روزه یا به نتیجه می‌رسد یا نمی‌رسد.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: در روز ششم نوامبر 2014، تقریبا کمتر از یک‌ماه پیش، روزنامه کریستین ساینس مانیتور مقاله‌ای منتشر کرد که 84 درصد یهودیان آمریکا در مخالفت با نتانیاهو از توافق هسته‌ای با ایران حمایت می‌کنند.
وی افزود: به رغم همه سرو صداها ، هیاهوها، بازی‌های تبلیغاتی، عکس بمب کشیدن، خط کشیدن قرمز و سیاه، تمام تبلیغاتی که تمام تلاش نتانیاهو در آن بود، حتی در سخنرانی امسالش در مجمع عمومی با خواندن قسمت هایی از کتاب «آقای سفیر» گفت این ظریفی که شما می‌گویید معتدل است و اصلا معتدل نیست؛ و این قدر به گرفتاری مبتلا شدند، 84 درصد جامعه یهودی آمریکا معتقد است که راه حل با جمهوری اسلامی ایران، «توافق» است.
وزیر امور خارجه کرد: مذاکره کار دشواری است، فراز و نشیب دارد. مذاکره بین دو طرف که همفکرهستند صورت نمی‌گیرد، معمولا بین دو طرف صورت می‌گیرد که دیدگاه‌های متفاوتی دارند، اما با 10دوره مذاکره که شاید فقط در این دور آخر در دور دهم، شخص بنده متجاوز از 70-80 ساعت مذاکره رو در روی دوجانبه، سه جانبه، پنج جانبه، هفت جانبه و هرچند جانبه که بخواهید، داشتیم.
ظریف افزود: این فراز و نشیب زیاد هست ولی در پایان این مذاکرات اگر به بیانیه وین توجه کنید و به مصاحبه‌هایی که صورت گرفت، همه طرف‌ها اعلام کردند که به توافق بسیار نزدیک شدیم، یعنی این که افقی که در پیش رو داریم حتی یکی از مذاکره‌کنندگان که قبلا معمولا نظرات بسیار منفی حتی نزدیک توافق ژنو هم نظر بسیار منفی داشت، بعد از توافق وین گفت من برای اولین بار احساس کردم که راه حل در پیش روی ماست.
ظریف با بیان اینکه قصد دارد دستاوردهای یک سال و نیم گذشته مذاکرات هسته ای ایران با 1+5 را ارائه کند، افزود: مذاکرات به پایان موفقیت‌آمیز خود نزدیک شده است. در طول 10 سال گذشته تا بدین حد به حل و فصل موضوع هسته‌ای نزدیک نبوده‌ایم.
وی اظهار کرد: ما نشان دادیم همان گونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی در فرمایش روز پنجشنبه فرمودند که ضرورت دارد من یکبار دیگر از حمایت هایی که حضرت ایشان از بنده و تیم مذاکره از ابتدای کار مبذول فرمودند سپاسگزاری کنم، ما از روز اول بحث منطقی کردیم.
ظریف تصریح کرد: حرف منطقی زدیم، راجع به موضوع صحبت کردیم، فرار از بحث راجع به موضوعات نکردیم، در مواضع مان منسجم بودیم، حرکت زیگزاگی و نامنسجم دیده نشد، از ابتدا نشان دادیم که می‌خواهیم به راه حل برسیم و نمی‌خواهیم وقت‌کشی کنیم.
ظریف اظهار کرد: حمایت مقام معظم رهبری، این که آقا بفرمایند« تیم مذاکراتی ما حقا و انصافا پایداری می‌کنند، منطقی حرف می‌زنند و جدی هستند» بزرگترین دستاورد است و من امیدوارم این اجماع ملی که در حول مذاکرات هسته‌ای فراهم شده است بتواند ما را تا سرمنزل مقصود نه تنها در این حوزه بلکه در همه حوزه‌های جامعه سیاسی کشور برساند.
وزیر امور خارجه گفت: دوم این که ما دستاوردهایمان را حفظ کردیم، هیچ عقب‌گردی تا کنون نداشته‌ایم، ساختار برنامه هسته‌ای ایران در هر تفاهمی همه می‌دانند که حفظ می‌شود، دیگر این فقط شعار ما نیست، این تفاهم کلی است که ساختار برنامه هسته‌ای ایران حفظ می‌شود، حرکت رو به جلوی برنامه هسته‌ای ایران تا رسیدن به برنامه صنعتی ادامه خواهد داشت، غنی‌سازی ما ادامه می‌یابد، برنامه‌های ما در اراک به صورت جد ی و با اختیار جمهوری اسلامی ایران و انشاء الله با همکاری جامعه بین‌المللی و با دسترسی به جدیدترین فناوری‌های روز پیگیری خواهد شد.
ظریف در پایان خطاب به دانشجویان گفت: دوستان! آمریکا قدر قدرت نیست، هیچ کسی، هیچ کشوری در دنیا قدر قدرت نیست، یک قدر قدرت لایزال داریم و آن خداوند خالق متعال است. با توکل به خدا و استعانت از ارواح طیبه ائمه هداه مهدین و شهدای عزیز و با اتکای به قدرت لایزال مردم ایران انشاء الله حتما با موفقیت این کار را به پایان خواهیم برد.

گلستان؛ مقصد دهمین سفر استانی رئیس‌جمهور

حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی که روز سه‌شنبه در دهمین سفر داخلی به استان گلستان رفته بود در جمع مردم این استان، اظهار کرد: وعده‌ای که ما در سال گذشته در 24 خرداد پای صندوق آرا به یکدیگر دادیم ، به وعده خود وفادار هستیم و وفادار خواهیم ماند.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: من به نسل جوان عزیز کشورم ومخصوصا به جوانان دانشجوی عزیز وعده می‌دهم پای قول‌های خودم خواهم ایستاد.
روحانی تصریح کرد: این که پنج وزیر را به مجلس معرفی کردم، اگر لازم بود 50 وزیر را به مجلس معرفی می‌کردم اما از وعده‌ای که به شما دادم و از راه خودم باز نخواهم ایستاد، دوران افراط و فضای امنیتی به سر آمده است.
روحانی با تاکید بر این که همه باید پایبند به قانون باشیم، افزود: ریلی که برای ما مشخص شده است تا بر مبنای آن ریل قطار توسعه، پیشرفت و سرافرازی ایران را در ریل قرار دهیم، قانون است، قانون اساسی، قانون موضوعه کشور است، همه ما به قانون احترام خواهیم گذاشت.
وی ادامه داد: هیچ کسی نباید از قانون تخلف کند، همه آن‌هایی که خدای ناکرده دیروز یا امروز از مسیر قانون تخطی کرده‌اند باید بدانند که امروز ملت ما متحد و یکپارچه در برابر قانون‌گریزی، تخلف از قانون و فساد ایستادگی خواهند کرد و مسیر و راه توسعه را ادامه خواهند داد.
رئیس‌ جمهور خاطرنشان کرد: علیرغم این که دست‌های توطئه‌گر در منطقه و جهان، قیمت نفت را کاهش داده‌اند و علیرغم اینکه آن‌ها فکر می‌کنند برای ایران اسلامی، اقتصاد کشور و مسیر توسعه مشکلی فراهم کرده‌اند ملت بزرگوار ما بداند ما در هفته آینده لایحه بودجه را بدون کسری بودجه تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهیم کرد.
روحانی گفت: به رغم فشارها و مشکلاتی که بعضی‌ها فکر می‌کنند، ما در سال جاری تمام بودجه استانی سراسر کشور را به طور کامل پرداخت کرده‌ایم. هیچ سالی در سال‌های گذشته نبوده است که در آذرماه تمامی بودجه عمرانی استان را دولت پرداخت کرده باشد.
رئیس شورای عالی امنیت ملی افزود: ما در مسیر تعامل سازنده با دنیا، مسئله هسته‌ای را به مقصد خواهیم رساند، شما تردید نداشته باشید که 1+5، دنیای غرب، دنیای شرق و منطقه همه نیازمند تا با ایران دارای تعامل سازنده باشند. ایران کشور با عظمتی که روز به روز بر عظمت این ملت افزوده می‌شود.
روحانی ادامه داد: امروز دنیا هم در امنیت منطقه و جهان به ایران نیازمند است و هم برای تحرک اقتصادی منطقه به جهان نیازمند به ایران زمین است، ایران سرزمین حرکت و توسعه برای منطقه و جهان بوده و خواهد بود.
روحانی تصریح کرد: دنیا امروز قبول دارد که در خاک ایران، غنی‌سازی انجام خواهد شد، دنیا امروز قبول دارد که در اراک راکتور آب سنگین خواهیم داشت، دنیا امروز قبول دارد که تحقیق و توسعه را ادامه خواهیم داد، دنیا امروز قبول دارد که فعالیت خود را در فردو ادامه خواهیم داد.
وی خاطر‌نشان کرد: دنیا قبول دارد که ایام پایان تحریم ظالمانه علیه ملت ایران است، ما برداشتن تحریم، پاره کردن زنجیرهای ظالمانه تحریم را حق مسلم ملت ایران می‌دانیم، همانطور که ادامه فناوری‌های پیشرفته و از جمله هسته‌ای را حق مسلم ملت ایران می‌دانیم.
رئیس جمهور تاکید کرد: ما این دو مسیر را با هم ادامه خواهیم داد، تردیدی نداشته باشید که ملت ایران پیروز صحنه خواهد بود، تردیدی نداشته باشید که سال آینده وضع ما از امسال بهتر خواهد بود.

رایگان شدن تحصیل حافظان و قاریان قرآن کریم

نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر روز سه‌شنبه ماده الحاقی 27 طرح الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت را تصویب و مقرر کردند تحصیل ایثارگران، رزمندگان، حافظان کل قرآن کریم و قاریان ممتاز کشوری و مشمولان بند(ک) ماده(20) قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و مؤسسات پژوهشی رایگان است.

انتخاب دبیرکل جدید جامعه روحانیت مبارز

آیت‌الله محمدعلی موحدی کرمانی، قائم مقام جامعه روحانیت مبارز سه‌شنبه شب از سوی شورای مرکزی جامعه روحانیت به جانشینی مرحوم آیت‌الله مهدوی کنی انتخاب شد.

موظف شدن آستان قدس و مؤسسات زیرمجموعه نیروهای مسلح به پرداخت مالیات

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز چهارشنبه، آستان قدس رضوی و مؤسسات زیرمجموعه نیروهای مسلح را موظف به پرداخت مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده به منظور برقراری عدالت آموزشی کردند.
بر اساس این مصوبه، منابع حاصله صرفاً جهت توسعه عدالت آموزشی در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار می‌گیرد تا براساس آیین‌نامه‌ای که به این منظور تهیه و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد هزینه کند.

حجت‌الاسلام صدیقی؛ خطیب جمعه این هفته تهران

نماز عبادی ـ سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت حجت‌الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی در مصلای امام خمینی(ره) اقامه می‌شود.
همچنین علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و غلامعلی حدادعادل سخنرانان پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران خواهند بود.

captcha