کد خبر: 2614947
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۱
علیرضا محجوب:

تعبیر صحیح‌ فرهنگ کار، انجام وجدانی کار است

کانون خبرنگاران نبأ/ محمد عمرانی: منتخب مردم تهران در مجلس در همایش فرهنگ کار در اسلام، گفت: در مقوله کار نیاز به فرهنگ‌سازی داریم و بنابر فرمایش مقام معظم رهبری، عبارت صحیح‌تر فرهنگ کار، انجام دادن وجدانی کار است.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، علیرضا محجوب در همایش فرهنگ کار در اسلام گفت: نباید طوری عمل کنیم که کارهای سخت و دشوار بر روی زمین بماند و فقط مخصوص کارگران خارجی باشد؛ در مقوله کار نیاز به فرهنگ‌سازی داریم و بنابر فرمایش مقام معظم رهبری، عبارت صحیح‌تر فرهنگ کار،  انجام دادن وجدانی کار است.

وی افزود: آرزو می‌کنم تمامی آنانی که قلب‌شان برای کار می‌تپد، فرهنگ کار را بسط و توسعه دهند؛ از همه مهم‌تر این که ما فرهنگ عملیاتی کار ایجاد کنیم، به طوری که هیچ‌کس کار را برای خود  مصادره نکند، در این صورت هیچ کاری بر روی زمین نمی‌ماند و هر کسی می‌تواند نقش خود را به‌درستی ایفا کند. برگزاری چنین برنامه‌هایی گام محکمی است، برای فرهنگ‌سازی کار و زمینه‌سازی برای بیدارکردن وجدان‌های خفته و قوت قلب‌دادن به کسانی  که به کار می‌اندیشند و برای آن دل می‌سوزانند.

این عضو خانه ملت با بیان اینکه انجمن‌های اسلامی کار که پس از پیروزی انقلاب در کارخانجات شکل گرفتند، پایه و اساس این باورها و کار فرهنگی هستند، اظهار کرد: امر به کار وجدانی امر به معروف و نهی از منکر است.

در ادامه این همایش شهردار منطقه 9 نیز با اشاره به موضوع راه‌اندازی نخستین مرکز کارآفرینی بهبود یافتگان از اعتیاد با مشارکت ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: تقویت فرهنگ کار نقش اساسی در کاهش و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را ایفا می‌کند و این شهرداری توجه ویژه‌ای به کاهش آسیب‌های اجتماعی و ایجاد اشتغال دارد. ایجاد اشتغال جزو وظایف حاکمیت و دولت اسلامی است و کار در اسلام عبادت محسوب می‌شود و به عنوان جهاد بسیار با اهمیت است و لذا هیچ‌وقت کار در فرهنگ اسلامی به یک مقطع خاصی تعلق نداشته است.

حسینی تصریح کرد: جایگاه کار و نقش کارگر در اسلام مشخص است و قوانین جمهوری اسلامی نیز منبعث از همین فرهنگ و تفکر برای این قشر از جامعه وضع شده است. بیکاری عامل اصلی اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی است و حدود 90 درصد کسانی که از اعتیاد بهبود یافته‌اند به علت عدم اشتغال دوباره به سمت آن کشیده می‌شوند و وجود مرکزی که بتواند به آنان حرفه آموخته و کار ایجاد کند لازم و ضروری است.

شهردار منطقه 9 بیان کرد: در بعضی از مواقع در بحث تفکرات حمایت از کارگر به گونه‌ای عمل می‌کنیم که از کارگر حمایت شود و ممکن است که در خیلی از موارد امکان ایجاد اشتغال از بین برود و باید قوانین به صورتی باشد که منافع کارگر و کارفرما را تامین کند؛ ایجاد کار سازوکار خاص خودش را دارد و قانون‌گذاران به گونه‌ای عمل کنند که اشتغال به وجود بیاید و موجبات کاهش آسیب‌های اجتماعی فراهم شود.

بنا بر این گزارش، در همایش فرهنگ کار در اسلام که با مشارکت مدیریت فرهنگی و هنری منطقه 9 برگزار شد، دبیرکل خانه کارگر، مشاور و معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مرادی، رئیس کانون انجمن‌های اسلامی کارگران و کارخانجات، رسولی، مدیرعامل اتحادیه امکان، امینی، رئیس اتحادیه انجمن‌های اسلامی کار در شرکت سایپا، عباسی، نایب‌رئیس اتحادیه کارگران شهرداری تهران و غلامی دبیر اتحادیه کارگران شهرداری تهران حضور داشتند.

captcha