کد خبر: 2615275
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۲
قدمی عنوان کرد:

محتوایی دینی برابر برای بچه‌هایی متفاوت/ اولیا برای پاسخ به سؤال چرایی معلولیت آموزش می‌بینند

گروه جامعه: رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با اشاره به اینکه محتوای کتاب‌های دینی نابینایان، ناشنوایان و معلولان جسمی حرکتی همان کتاب‌های بچه‌های عادی است، گفت: تمام مباحث تربیتی مربوط به آموزش‌های دینی دانش‌آموزان استثنایی مانند سایر دانش‌آموزان اجرا می‌شود.

مجید قدمی، معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن(ایکنا) در خصوص آموزش مباحث دینی به کودکان استثنایی کشور، گفت: کتاب‌‌های قرآن مقاطع مختلف به زبان بریل تبدیل شده و به صورت ویژه آموزش‌های قرآن، نماز و احکام نیز به خط بریل منتشر شده است.

وی با تأکید بر اینکه بچه‌های معلول متناسب با شرایط خود با احکام اسلامی آشنا می‌شوند، اظهار کرد: با توجه به ویژگی‌های خاصی که بچه‌ها دارند هم در محتوا و هم در نحوه آموزش احکام ممکن است تغییراتی ایجاد شود و گرنه تمام مباحث تربیتی مربوط به آموزش‌های دینی دانش‌آموزان استثنایی مانند سایر دانش‌آموزان اجرا می‌شود.

قدمی به موفقیت‌های بچه‌های نابینا در زمینه حفظ قرآن نیز اشاره و عنوان کرد: بچه‌های نابینای ما قدرت رقابت حتی با افراد عادی را نیز دارند.

با تغییر کتاب‌های مدارس عادی کتاب‌های بچه‌های معلول نیز تغییر می کند
وی در پاسخ به این سؤال که معمولاً کتاب‌های دینی برای بچه‌های عادی، هر چند وقت یک بار بازنویسی می‌شود، آیا همین روند برای کتاب‌های دینی بچه‌های معلول نیز وجود دارد، گفت: محتوای کتاب‌های درسی نابینایان، ناشنوایان و معلولان جسمی حرکتی کتاب‌های عادی است که معلم مربوطه نحوه تدریس آن را برای گروه‌های خاص آموزش دیده است و با تغییر کتاب‌های عادی این کتاب‌ها نیز تغییر داده می‌شوند.

معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور ادامه داد: البته در خصوص بچه‌های کم توان ذهنی مطالب دینی را بسیار ساده و کتاب‌های ویژه برای آنها منتشر می‌کنیم. خدای بچه کم توان ذهنی با خدای بچه‌های معمولی فرق می‌کند، چون بچه‌های کم توان ذهنی از نظر هوشی حداکثر تا 12 سال رشد می‌کنند و طبیعتاً باید مفاهیم را در حد فهمشان تعدیل و آموزش دهیم؛ فعالیت‌های عبادی را هم در همین حد از آنها می‌خواهیم.

آموزش اولیا برای پاسخ دادن به این سؤال فرزندشان که چرا معلول است
وی در تشریح این مسئله که پاسخ دینی به این سؤال که چرا معلول، نابینا، ناشنوا و .. هستم، چگونه به این گروه از بچه‌ها ارائه می‌شود، گفت: به مربیان پرورشی این بچه‌ها در همین خصوص آموزش داده می‌شود و از آنجایی که بچه‌های نابینا، ناشنوا و جسمی حرکتی از اولیای خود سؤال می‌کنند که آیا آنها باعث شده‌اند معلول شوند، اولیا آموزش داده می‌شوند که چگونه به این سؤال پاسخ دهند.

قدمی بر تأثیر مخرب پاسخ‌های اشتباه به این سؤال نیز اشاره و تصریح کرد: نحوه کنار آمدن با پاسخ این سؤال از نظر روحی تأثیر عمیقی بر روی بچه‌ها دارد بر همین اساس محتوایی را به خانواده‌های دارای بچه‌های معلول ارائه می‌کنیم تا پاسخ‌های مناسب ارائه کنند.

captcha