رحمتالله حافظی، رئیس کمیسیون محیط زیست و سلامت شورای اسلامی شهر تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به چرایی عدم امنیت غذایی در کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه در طی سالیان اخیر نظارتها در این زمینه کافی نبوده است و بعضا دستخوش روابط قرار میگرفت و از این منظر متاسفانه سلامت مردم مورد تهدید واقع شده است. به طور معمول نظارت از مزرعه تا کارخانه بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است و پروسه عرضه یک محصول از زمان بسته بندی در کارخانه نیز بر عهده وزارت بهداشت است ولی بعضا به دلیل تعلل در این نظارتها شاهد بروز مشکلاتی در این زمینه هستیم.
نیترات پیازهای میادین میوه و ترهبار 5 برابر حد استاندار است/ اطمینانی به سالم بودن مواد غذایی وجود ندارد
رئیس کمیسیون محیط زیست و سلامت شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: مردم باید مطمئن باشند که مواد غذایشان سالم است و تهدیدی برای آنها ایجاد نمیکند ولی متاسفانه هم اکنون چنین فضای حاکم نیست و این اطمینان وجود ندارد. متاسفانه میزان نیترات پیازی که در حال حاضر در میادین میوه و ترهبار مورد استفاده قرار میگیرد پنج برابر حد استاندار است.
میزان سرب موجود در گوشت مرغ 50 درصد بیشتر از حد استاندارد است
وی تصریح کرد: در خصوص مواد پروتینی نیز گزارشی از پایش گوشت مرغ در شهر تهران تهیه و مشخص شد میزان سرب این محصول نیز 50 درصد بیشتر از حد استاندارد است بنابراین باید دستگاههای مرتبط با این مقوله در این زمینه مداخلات لازم را انجام داده و تضمین سالم بودن محصولات را برای مردم ایجاد کنند. به هرحال چنین مسائلی مطالبه مردم است و ما هم به عنوان نماینده مردم خود را موظف میدانیم این مطالبه را پیگیر باشیم تا زمانی که این اطمینان ایجاد و آن را به مردم منعکس کنیم.
موسسه استاندارد هم استاندارد نیست
حافظی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه موسسه استاندارد هم استاندارد نیست، ادامه داد: استاندارهای ما با استاندارهای جهانی متفاوت است و قابل قبول نیست. موسسه استاندارد باید به تدریج و در قالب یک زمانبندی مشخص و قابل قبول استانداردهای ملی را به استانداردهای جهانی نزدیک کند و نگذاریم مردم ما از این جهت در تهدید باشند.
نباید به بیان چنین مشکلاتی رنگ و بوی امنیتی و سیاسی داد
رئیس کمیسیون محیط زیست و سلامت شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه به بیان چنین مسائلی رنگ و بوی امنیتی و سیاسی داده میشود، عنوان کرد: متاسفانه چنین اقدامی نیز یک تهدید محسوب میشود و نباید به مباحث کارشناسی رنگ و بوی امنیتی و سیاسی داد. باید این مسائل را بپذیریم، بگذاریم مردم و کارشناسان به راحتی صحبت کنند و مسئولان نیز پاسخگو باشند و این صحبتها را به حساب تهدیدات امنیتی نگذاریم.
وی خاطرنشان کرد: این صحبتها به مثابه واکسیناسیون است، وقتی کودکی را واکسیناسیون میکنند دردناک است، موجود ایجاد تب میشود و برای والدین نگرانی ایجاد میکند ولی همه میدانیم انجام این امر باعث ارتقای ایمنی و امنیت جسم فرد میشود بنابراین این صحبتهای کارشناسی و فنی را باید به مثابه واکسیناسیون تقلی کنیم و اجازه دهیم این مسائل به راحتی مطرح شود. مطمئنا زمانی که افکار عمومی بیشتر متوجه این مسائل شوند دستگاهها نیز با انگیزه بیشتری به سمت اصلاح فرایندهای نظارتی خود میروند و با دقت بیشتری این مسائل را دنبال میکنند.
راهکارهای جلوگیری از آبیاری مزارع جنوب پایتخت توسط آبهای آلوده و فاضلاب
حافظی همچنین به آبیاری مزارع جنوب پایتخت توسط آبهای آلوده و فاضلابها نیز اشاره کرد و افزود: آبهای سطحی شهر تهران از شمالیترین نقاط پایتخت جاری میشود و در نقاط جنوبی به فاضلاب تبدیل شده، آلودگی به آن اضافه میشود و در نهایت مزارع جنوب شهر تهران را با همین آبها آبیاری میکنند و محصولات کشاورزی آن به شهر بازمیگردد و مورد استفاده قرار میگیرد.
وجود آب جاری به دلیل سومدیریت است
رئیس کمیسیون محیط زیست و سلامت شورای اسلامی شهر تهران وجود آب جاری را به دلیل سومدیریت دانست و گفت: بدین منظور تکالیفی را برای برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران داشتهایم مبنی بر اینکه آبهای جاری را در مناطق 22 گانه مدیریت و اجازه ورود آن به مناطق جنوبی شهر داده نشود.
دغدغه مردم در خصوص آبیاری مزارع با آبهای آلوده در پنج سال آینده برطرف خواهد شد
وی ادامه داد: به صورت پایلوت این طرح در منطقه 22 انجام شده است که آبهای جاری با ایجاد حوضچههای تسکین سیلاب مدیریت و در منطقه متوقف میشوند و صرف آبیاری فضای سبز مناطق پایین دست مخازن یاد شده میشوند که همین طرح را باید در پنج سال آینده در مناطق 22 گانه شهر انجام شود و اجازه جاری شدن آبهای سطحی را ندهیم. مطمئنا با این اقدام دغدغه آبیاری مزارع جنوب شهر با آبهای آلوده برطرف میشود.