کد خبر: 2616438
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۳

دشمن‌شناسی ‌و حقیقت‌طلبی؛ از مؤلفه‌های شخصیتی ‌دانشجویان

گروه اجتماعی: رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی آذربایجا‌ن‌ غربی گفت: دشمن‌شناسی ‌و حقیقت‌طلبی از مؤلفه‌های شخصیتی ‌دانشجویان است و تمییز سره از ناسره با محتوا‌سازی علمی و مطالعه و پژوهش ‌از ویژگی‌های فعالان دانشجویی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌ غربی، امین رستم‌زاده، رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی آذربایجا‌ن‌غربی‌ دیروز، ‌16 آذر ‌در نشست شورای فرهنگی واحد با تبریک روز دانشجو اظهار کرد: دشمن‌شناسی ‌و حقیقت‌طلبی مؤلفه شخصیتی ‌دانشجو است و تمییز سره از ناسره با محتوا‌سازی علمی و مطالعه و پژوهش ‌از ویژگی‌های فعالان دانشجویی است.

وی ادامه داد: دانشجویان به‌عنوان یکی از قشرهای آگاه جامعه وظایف و رسالت‌هایی را بر عهده دارند که نمایه‌سازی سیرت موضوعات مطرح شده در صورت موضوعات یکی از مهم‌ترین رسالت‌های دانشجویان است زیرا دانشجو تحصیل دانش می‌کند تا الگوی جامعه خود برای ساختن و توسعه کشورش باشد و این مهم قطعاً با این نسخه به‌صورت اصولی و علمی برای جامعه محقق می‌شود.

وی گفت: روز دانشجو بزرگداشت حق‌خواهی، ظلم‌ستیزی و استکبار‌ستیزی قشر فرهیخته به استثمار اندیشه‌های ناب بود و فرهنگ شهادت و جهاد با شهادت دانشجویانی که در آن مقطع تاریخی ‌در دانشگاه معرفت و دشمن‌شناسی به خاطر حضور اجنبی‌هایی که به استثمار کشور در نماد علم این کشور ریشخند می‌زدند در دانشگاه‌ها هر چه بیشتر نمود پیدا کرد.

رستم‌زاده ادامه داد: این بصیرت و معرفت در دانشگاه تهران چنان آوازه و ابهت استعمارگران و وادادگان داخلی متقرب به خارجی‌ها را درهم شکست که نشان داد سراب‌ها عطش معرفت و تعالی دانشجوی کشورمان را سیراب نمی‌کند.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان‌ غربی گفت: روز دانشجو نماد بصیرت فکری دانشجو مبنی برعدم سیرابی آن‌ها از سراب‌های پوشالی رنگین فرنگی در آن مقطع زمانی بود.

وی گفت: دشمن درصدد مخدوش کردن بصیرت و معرفت دانشجو و جنبش‌های دانشجویی از طریق بی‌محتوا سازی احساسات پاک و شور و شوق جوانی دانشجو است که برنامه ریزی‌های بسیار هدفمندی حسب علاقه‌های جوان امروز طرح‌ریزی کرده است ولی دانشجویان باید آگاهی خود را در هر زمینه‌ای افزایش دهند زیرا اندیشه دانشجو عقبه دارد و این پشتوانه فکری مغذی‌ترین راهبردها را برای تعالی کشور نسخه‌ریزی می‌کند.

عضو گروه حقوق دانشگاه جهاد دانشگاهی گفت: جنبش دانشجویی با شعارها بیگانه است و همواره با شعور سازی شعارها از طریق تحصیل دانش محتوایی و تعالی فرهنگش در این مسیر گام برمی‌دارد.

وی گفت: تحصیل دانش سیاسی مستلزم معرفت سیاسی است و این فرآیند خود نیازمند یک زمینه فرهنگی ذهنی است که باید دانشجویان به درستی این پروسه را درک و در راستای تعالی کشور از آن بهره‌مند شود تا دچار آسیب سیاست زدگی و مورد ابزار قرار‌ گرفتن نشوند.

رستم زاده گفت: دانشجو در مدیریت احساسات و شور و شوق جوانی خود برای ضریب‌بخشی به توسعه پایدار بسیار هوشمندانه عمل کرده و این وجه تمایز این قشر فرهیخته جامعه با سایر قشرهای همسان خود تلقی می‌شود.

رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی آذربایجان‌ غربی‌ گفت: امید‌بخشی و تدبر ویژگی جوهری جنبش‌های دانشجویی برای نیل به پیشرفت و دست یازیدن به دست نیافتنی‌ها برای مردم سرزمین خود است.

وی گفت:معقولات و حاصل اندیشه دانشجو محصور و محدود در احساسات نبوده و سیر در اعماق و تفکر جوهری برای نگاه فهوایی و علی و معلولی به مسایل و مشکلات و رهیافت‌های توسعه جامعه سبب می‌شود تا بتوان بر روی دانشجو به‌عنوان مهندسین توسعه و تعالی آتی کشور حساب ویژه‌ای باز کرد.

وی گفت: رسالت جنبش دانشجویی در موضوعات صرف سیاسی خلاصه نشده و حراست و صیانت از داشته‌های کشور مردم و نظام از خطیرترین رسالت‌های این جنبش‌ها تلقی می‌شود.

این دانشجوی دکتری حقوق خصوصی‌ گفت: مدار جریان دانشجویی باید بر مدار قانون و قاعده‌مندی حرکت کند و هیچ نیرویی خارج از دانشگاه توان گرفتن جوهر حقوقی و قانون‌مداری را با توجه به جوهره مستقل شخصیتی دانشجو از وی را ندارد.

وی ادامه داد: احصا‌ و پژوهش در‌خصوص فرهنگ دفاع مقدس وصیت‌نامه شهدا و بررسی ناشناخته‌های زندگی شهیدان از ابعاد علوم مختلف و نوع تفکر و اندیشه آن‌ها و ابعاد شخصیتی ایشان از منظر و از سوی خود تشکل‌های دانشجویی یکی از رسالت‌های مغفول و ارزشمند برای توسعه کشور قلمداد می‌شود که قطعاً انتشار نتایج چنین مطالعاتی از سوی خود دانشجویان در قالبی علمی بسیار تاثیر‌گزار، ارزشمند و زمینه‌ساز برای جریان سازی مطالعات تخصصی در جامعه و مراکز بین رشته‌ای دانشگاهی است.   

رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی آذربایجان‌غربی گفت: غنی کردن اندیشه‌های دانشجویان از مفاهیم و آموزه‌های متعالی قرآنی با گفتمان دانشجویی امروز در قالب‌های نوین و خلاقانه علمی فرهنگی رسالت بی‌نظیر ارزشمند و پربرکت جنبش‌های دانشجویی است که واقعاً بدرستی حق مطلب ایفاء نشده است.

رستم زاده گفت: تشکل‌های دانشجویی چون اندیشه‌ای بیدار، خلاق، تپنده و ایده‌آفرین دارند اصولاً با انفعال، رخوت و سستی بیگانه‌اند و آرمان جنبش دانشجویی محدود به تعلقات مادی نبوده و گزین‌ترین، وزین‌ترین، متعالی‌ترین و ارزشی‌ترین آرمان‌های انسانی و معنوی را همیشه پیش‌خوان و سرلوحه کار خود قرار می‌دهند.
وی با اشاره به اینکه چشم انداز تعالی اندیشه دانشجو معدوم و

محصور در حال و گذشته نیست، گفت : اندیشه راهبردی و چشم انداز توسعه جنبش‌های دانشجویی هویت‌مند بوده و از پویایی و پایای محتوایی خلاقانه بهره‌مند است و معدوم و محدود در گذشته و حال نیست.

وی ولایت‌مداری را سبب سعادت‌مندی اندیشه دانشجو ذکر و گفت: رهنمودهای مقام معظم رهبری در تمامی موضوعات بهترین و کیفی‌ترین پیشخوان راهبردی برای تشکل‌های دانشجویی است که نیازمند تامل تدبر است.

وی عدالت‌خواهی و استقلال‌طلبی و مقابله با زشتی‌ها را از آرمان‌های اصیل دانشجویان ذکر کرد و اضافه کرد: وقتی در آن مقطع تاریخی 16 آذر در فضای سخت و سرد و خفقان سیاسی دانشگاه اسلحه به مقابله با گفتمان فکری دانشجو مبنی بر استکبار‌ستیزی و استقلال‌خواهی بکار گرفته‌ می‌شود نشان از قوت و قدرت اندیشه دانشجو دارد.

رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی آذربایجان‌غربی، در پایان افزود: تبیین و ترویج فرهنگ انتظار، رسالت‌ها، وظایف و آسیب‌های اقشار مختلف جامعه در این خصوص را از دیگر آرمان‌های جنبش دانشجویی است و  بستر سازی برای آمادگی معرفت اندیشه‌ای در دانشجویان، زمینه سازی و تبیین مباحث ظریف و حساس علمی مهدویت علی الخصوص در سطح اندیشه‌ای دانشجویان و دانشگاه‌ها برای دانشجویان از رسالت‌های این جنبش‌های دانشجویی است.
 

captcha