به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل جامعه المرتضی(ع)، حجتالاسلام احمد زادهوش دیروز، 17 آذر، در نشست مشترک اسلام و مسیحیت در دانشگاه ورسلاو لهستان سخنرانی خود را با روایتی از حضرت مسیح(ع) آغازکرد و گفت: شخصی از حضرت عیسی بن مریم(ع) پرسید با چه کسی نشست و برخاست کنیم؟ فرمودند: با کسی که دیدنش شما را به یاد خدا بیاندازد وسخن گفتنش بر دانش شما بیافزاید.
وی در این نشست که با حضور مسئولان، اساتید و دانشپژوهان جامعة المرتضی و دانشگاه نسل ورسلاو برگزار شد، اظهار کرد: تمامی انبیای الهی برای همین دو پیام یعنی تربیت و تعلیم مبعوث شدند و در حقیقت این دو امر از مظاهر خلیفة اللهی انسان است.
معاون پژوهشی پژوهشکده حج و زیارت گفت: خداوند خود پرورشدهنده موجودات است و انسان نیز به عنوان خلیفه الهی مربی و تربیتکننده است.
وی با اشاره به اینکه وقتی خداوند انسان را آفرید، اسماء را به او آموخت، تصریح کرد: به همان اندازه که به علم انسان افزوده شود، عبودیت او نیز افزود میشود.
حجتالاسلام زادهوش گفت: برخلاف آنچه گفته میشود که دین افیون ملتهاست، دین باعث افزایش آگاهی در میان انسانها میشود و از جهل و نادانی جلوگیری میکند.
دانش بشری مرهون تعالیم انبیاست
رئیس جامعه المرتضی(ع) دانش بشری را مرهون وحی و تعالیم انبیا دانست و گفت: آخرین کتاب آسمانی و آخرین پیامبر الهی رسالت خویش را با خواندن، قلم و آموزش آغاز کردند.
حجتالاسلام زادهوش گفت: پیامبر اکرم(ص) فرمودند: خداوند و فرشتگانش حتی مورچه در لانهاش و ماهی در دریا و موجودات، به کسی که خوبیها را به مردم آموزش میدهد، درود میفرستند.
معاون پژوهشی پژهشکده حج و زیارت با اشاره به اینکه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، حضرت امام خمینی(ره) گفتند: «مسلسلها را به قلم تبدیل کنید» اظهار داشت: کشور ایران پس از ۳۷ سال به پیشرفتهای چشمگیری در زمینههای علمی دست یافته است و حضور علمی دانشمندان و دانشجویان جوان در زمینههای مختلف گواه این امر است.
وی تربیت را مقدم بر تعلیم دانست و گفت: واقعیتهای موجود و گذشته نشان میدهد که اگر دانش در اختیار دانشمندانی که فاقد تربیت هستند قرار بگیرد، دنیا را به آتش میکشانند.
حجتالاسلام زادهوش شالوده همه ادیان را یکسان دانست و گفت: گرچه موضوع نشست بررسی تعلیم و تربیت از منظر اسلام و مسیحیت است، ولی باید گفت که در بین ادیان الهی اختلافی در این گونه مفاهیم نیست.
وی ضمن تشکر از مسئولان دانشگاه ورسلاو ابراز امیدواری کرد که با دعوت از دانشجویان و اساتید بیشتر در این گونه نشستها، زمینه همکاریهای علمی بهتری فراهم آید.