کد خبر: 2617376
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۶

هم‌اندیشی رسانه‌ای پنجمین مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان برگزار شد

گروه فعالیت‌های قرآنی: نشست هم‌اندیشی اصحاب رسانه به منظور پوشش رسانه‌ای «پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان» در محل سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست هم‌اندیشی اصحاب رسانه امروز، 19 آذر در آستانه برگزاری پنجمین دوره «مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان» با حضور زهرا نقی‌زاده، دبیر اجرایی و اصغر زارع‌کهنمویی، مسئول کمیته اطلاع‌رسانی این دوره از مسابقات و جمعی از دبیران سرویس‌های فرهنگی و قرآنی رسانه‌های مکتوب و دیجیتال در سالن اجتماعات سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.
زهرا نقی‌زاده، دبیر اجرایی پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان در ابتدای این نشست هم‌اندیشی به ارائه گزارشی از چهار دوره گذشته این مسابقات پرداخت و با بیان اینکه پنجمین دوره نیز از 11 تا 14 دی‌ماه در سالن همایش‌های بین‌المللی برج میلاد برگزار خواهد شد، گفت: در این دوره از مسابقات علاوه بر دو رشته قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن انجام خواهد شد به بحث پژوهشی و علمی نیز می‌پردازیم.

برگزاری دو همایش علمی
دبیر اجرایی پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان با عنوان این مطلب که دو همایش علمی در کنار این مسابقات برگزار خواهد شد، افزود: با توجه به جریان‌های تکفیری که طی سال‌های اخیر در دنیا زیاد شده و تبلیغات منفی که علیه شیعه و این اتهام که قرآن شیعیان، تحریف شده است صورت می‌گیرد، همایش «وحدت اسلامی» را برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا در طول برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان اجرا شود.


وی ادامه داد: همچنین با توجه به قشر دانشجویان و دانشگاهیان جهان اسلام که مخاطبان مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان هستند همایشی با عنوان «روش‌شناسی مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم» نیز پیش‌بینی شده که این همایش‌ در قالب ارائه مقالات و سخنرانی اساتید دانشگاه برگزار خواهد شد.

اعلام عناوین پژوهش‌های برتر تا هفته آینده
نقی‌زاده افزود: فراخوان بخش پژوهشی این دوره از مسابقات نیز ماه‌ها قبل اعلام شد که مقالاتی از کشورهای مختلف دریافت شده است و این مقالات هم‌اکنون در حال بررسی از سوی هیئت داوری است که عناوین پژوهش‌های برتر هفته آینده اعلام می‌شود.
دبیر اجرایی پنجمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان با بیان اینکه «قرآن؛ منادی مهربانی، وحدت و کرامت انسانی» شعار پنجمین دوره این مسابقات است، افزود: این شعار، پس از برگزاری چندین جلسه کارشناسی، نهایی شده است که امیدواریم با برگزاری رقابت‌های قرآنی و همایش‌های علمی بتوانیم این شعار را محقق کنیم.
وی با اشاره به اعضای هیئت داوران پنجمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان عنوان کرد: با توجه به دانشگاهی بودن این مسابقات و اینکه دانشجویان جهان اسلام در آن حضور پیدا می‌کنند در کمیته فنی و داوری مسابقات تأکید داشته‌ایم که اعضای هیئت داوران مسابقات از اعضای هیئت علمی دانشگاه که از اساتید قرآن نیز هستند، انتخاب شوند که همین اتفاق نیز افتاد و اعضای هیئت داوران این دوره از مسابقات، ترکیبی از داوران بین‌المللی مسابقات قرآن که از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها در داخل و خارج هستند انتخاب شده‌‌اند.

ثبت دبیرخانه مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان
نقی‌زاده با عنوان این مطلب که هدف ما از برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان، تقویت اتحاد دانشجویان جهان اسلام است، گفت: یکی از راه‌هایی که کمک می‌کند زودتر به این هدف برسیم برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان در دیگر کشورها است که بنا داشتیم پنجمین دوره مسابقات را در یکی از کشورهای اسلامی برگزار کنیم اما به این دلیل که دبیرخانه این مسابقات هنوز به نام ایران در آیسسکو به ثبت نرسیده و در حال پیگیری برای ثبت دبیرخانه به نام ایران هستیم، پنجمین دوره را نیز در ایران برگزار می‌کنیم تا پس از ثبت دبیرخانه به نام ایران، دوره‌های بعدی را در دیگر کشورها برگزار کنیم.
وی درباره دیگر برنامه‌هایی که همزمان با مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان در تهران اجرا خواهد شد، گفت: با توجه به اینکه مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان امسال همزمان با هفته وحدت خواهد بود، تلاش داریم کل شهر تهران را تحت پوشش برنامه‌های قرآنی قرار داده و فضای قرآنی را بر شهر تهران حاکم کنیم.
دبیر اجرایی پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان ادامه داد: هماهنگی‌هایی با مساجد، فرهنگسراها، خوابگاه‌های دانشجویی، حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)، امامزاده صالح(ع) و دیگر مراکز دینی داشته‌ایم تا در این مراکز به برگزاری محافل انس با قرآن کریم با حضور اساتید بین‌المللی قرآن بپردازیم.

دانشجویان جهان اسلام باید سفیری برای تبلیغ ایران اسلامی در کشورهای خود باشند
وی با بیان اینکه هدف ما از برگزاری این مسابقات فقط این نیست که یک‌سری از دانشجویان در رشته‌های قرائت و حفظ با هم رقابت کنند، گفت: هدف اصلی ما از برگزاری این رویداد بزرگ قرآنی این است با توجه به نگاه غلطی که در جهان نسبت به کشور ما به عنوان یک کشور اسلامی و شیعه وجود دارد شرایطی را فراهم کنیم که دانشجویان دیگر کشورها پس از بازگشت به کشور خود هر یک سفیری برای تبلیغ فرهنگ ایرانی اسلامی و فرهنگ شیعه ما باشند.
نقی‌زاده افزود: طی بازدید‌هایی که برای دانشجویان مسلمان شرکت‌کننده در این دوره رقابت‌ها از پژوهشگاه رویان، موزه قرآن، مکان‌های تاریخی مذهبی شهر تهران پیش‌بینی شده است تلاش می‌کنیم دانشجویان را بیش از پیش با فرهنگ ایرانی اسلامی کشورمان آشنا کنیم.
در بخش دیگری از نشست هم‌اندیشی اصحاب رسانه که به مناسبت برگزاری پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان برگزار شد، دبیران سرویس‌های فرهنگی و قرآنی رسانه‌های مکتوب و دیجیتال به ارائه نظرات و پیشنهادات خود برای ارتقای بُعد رسانه‌ای این دوره از مسابقات پرداخته و مطالبی را به جهت تعامل بیشتر رسانه‌ها با دبیرخانه مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان ارائه کردند.

اطلاعات بیشتر درباره نحوه برگزاری پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان طی نشستی خبری که اوایل دی‌ماه سال جاری برگزار می‌شود، منتشر خواهد شد.

captcha