کد خبر: 2618449
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۳

ارائه گزارش «نقشه راه ۱۴۰۰ بانک مرکزی» به هیئت دولت

گروه اقتصاد: در جلسه هیئت‌ دولت به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی، نقشه راه ۱۴۰۰ بانک مرکزی ارائه شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، هیئت دولت یک‌شنبه، 23 آذرماه به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس‌جمهورتشکیل جلسه داد.

در این جلسه پس از بحث و تبادل نظر اعضای دولت پیرامون مسائل و مباحث روز کشور، تعدادی از پیشنهادهای دستگاه‌های اجرایی به تصویب رسید.

در ابتدا بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گزارشی درخصوص «نقشه راه ۱۴۰۰ بانک مرکزی» به هیئت وزیران ارائه داد.

در این گزارش، دلایل تدوین نقشه راه ۱۰ ساله آینده شبکه بانکی، مهار تورم و نقدینگی، نظارت مؤثر بر نظام پولی و مبارزه با فساد، تحول در مفاهیم بانکداری و فناوری نوین بیان شد.

نقشه راه تحول در نظام بانکی از طریق بازآرایی بانک مرکزی مطابق با الگوهای موفق جهانی و در چارچوب ساختار حقوقی و ملاحظات بومی کشور محقق شده و زمینه را برای ایجاد تحول اساسی در شیوه بانکداری و نظارت بر بازار پول و بانکداری مرکزی کشور رقم خواهد زد.

هیئت وزیران پس از استماع گزارش، ضمن استقبال از برنامه‌ریزی انجام شده توسط بانک مرکزی بر اجرای کامل برنامه‌ها تا نیل به اهداف مورد نظر تأکید کردند.

با تصویب دولت ، مبلغ ۱۹۵ میلیارد و ۶۰۳ میلیون ریال اعتبار برای بازسازی تأسیسات زیربنایی خسارت‌دیده از سیل و طوفان و تأمین سود و کارمزد تسهیلات پرداخت شده به گلخانه‌داران خسارت‌دیده ناشی از خشکسالی، طوفان و ریزگردها در استان سیستان و بلوچستان اختصاص یافت.
با تصویب دولت مبلغ ۱۵ میلیارد ریال به منظور حمایت و تشویق ورزشکاران، مربیان و کادر فنی تیم ملی والیبال در اختیار وزارت ورزش و جوانان قرار گرفت.
هیئت وزیران همچنین به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اجازه داد مبلغ ۵۸۰ میلیارد ریال از منابع داخلی در افزایش سرمایه صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی مشارکت کند.

اصلاح آیین‌نامه اجرایی بخشی از قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی از دیگر مصوبات هیئت وزیران بود.

بر اساس آیین‌نامه مذکور، واحدهای صنعتی موضوع این آیین‌نامه اعم از موجود و جدیدالاحداث ملزم به رعایت معیارها و مشخصات فنی و استاندارد انرژی بوده و تمامی واحدهای فعال در همه حوزه‌های صنعت (نفت، نیرو، معدن، کشاورزی و سایر صنایع) مشمول احکام این آیین نامه هستند.
همچنین وزارتخانه های نفت و نیرو موظفند بر اساس گزارش سالیانه سازمان ملی استاندارد، بهای برق، گاز و فرآورده‌های نفتی مصرفی را برای واحدهای صنعتی متخلف از رعایت معیارها، مشخصات فنی و استاندارد اجباری افزایش داده و به عنوان جریمه اخذ کنند.
نحوه محاسبه میزان جریمه (افزایش بهای برق، گاز و فرآورده‌های نفتی مصرفی) به نسبت مازاد مصرف از تعرفه مصوب که در چهار گروه مصرف‌کنندگان تا ۱۵%، از ۱۵% تا ۳۰% از ۳۰% تا ۴۵% و بیش از ۴۵% بالاتر از معیار مصوب تقسیم‌بندی می‌شوند از ۱۰% تا۱۰۰% تعرفه مصوب همان واحد متغیر است.

captcha