به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، همایش سراسری تبیین جایگاه نخبگان و تشکلهای شاهد و ایثارگر در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و اختتامیه جشنواره پژوهشی ایثار و شهادت صبح امروز 25 آذرماه به همت معاونت پژوهش و ارتباطات فرهنگی بنیاد و مرکز دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر در ساختمان شهید رسولزاده برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی شهیدی نماینده ولی فقیه، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در این همایش ضمن تبریک هفته پژوهش و تسلیت به مناسبت ایام عزاداری اربعین حسینی با اشاره به اینکه نبوت یکی از اصول دین است، گفت: نبوت به این معناست که خداوند برای هدایت بشر، روشنگری جامعه و پیاده کردن قسط، افرادی را به عنوان پیامبر فرستاده است. عناوینی مانند نبی، انبیا، رسول و رسل در قرآن آمده است و به گفته شهید مطهری پیامبرانی که با کتاب و برای راهنمایی تمام مردم آمدهاند رسول و آنان که بدون کتاب و برای قومی خاص آمده اند نبی عنوان شدهاند.
وی با اشاره به اینکه پیامبران آمدند تا فرهنگ جامعه را بسازند، افزود: امام حسین(ع)، مبدع فرهنگ ایثار و شهادت بود و اگر امروز در جامعه فریاد فرهنگ ایثار و شهادت سر می دهیم به این دلیل است که این فرهنگ همان فرهنگی است که پیامبران و امامان معصوم(ع) برای ایجاد تغییر در جامعه آن را دنبال کردند.
شهیدی ادامه داد: فرهنگ ایثار و شهادت، فرهنگی غیر از فرهنگ امام حسین(ع) و عاشورا نیست و ما نیز باید روی این فرهنگ کار کنیم.
وی با بیان اینکه دو رکن مهم رسیدگی به جامعه شاهد و ایثارگر و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بر اساس اساسنامه بنیاد از دغدغه های ما هستند، گفت: در سالی که گذشت کوشیدیم که دغدغه های رکن اول یعنی رسیدگی به خانواده های شاهد و ایثارگر و رسیدگی به مشکلات کارکنان بنیاد را رفع کنیم و در سال دیگر نیز مساله قابل توجه ما نشر فرهنگ ایثار و شهادت است که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و به گفته ایشان اگر می خواهیم ما و انقلاب ما باقی بماند باید این فرهنگ در جامعه حفظ شود.
نماینده ولی فقیه در بنیاد با تاکید بر اینکه از امروز به عنوان نخستین روز هفته پژوهش باید پژوهش در فرهنگ ایثار و شهادت را آغاز کنیم و ببینیم فرهنگ چه تغییراتی در دنیا ایجاد کرده است، اظهار کرد: امروز تمام دنیا مانند زمان جنگ در مقابل ما ایستاده اند ولی تا کنون نتوانسته اند کاری از پیش ببرند و همچنان که دیدیم در ابعین سال جاری شعار رزمندگان ما به منصه ظهور رسید و علی رغم تمام تهدیدات، شیعیان در مراسم اربعین در کربلا حاضر شدند.
شهیدی با تاکید بر اینکه انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل آینده وظیفه ما است، بیان کرد: سعی کنید در این زمینه پژوهش خوبی داشته باشید تا این فرهنگ را به جامعه بشناسانید. طبیعی است که ما در بنیاد باید اهمیت خاصی به مسئله پژوهش بدهیم و داشتن یک حوزه به عنوان معاونت پژوهش، نشانگر میزان اهمیت به این حوزه در بنیاد است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه عنوان کرد: تمام وصایای شهدا، اسناد و عکس های متعلق به آنان قابل پژوهش هستند چراکه هر کدام دارای یک پیام هستند و باید تحقیق و پژوهش شوند.
وی با بیان اینکه مرکز دانشپژوهان اتاق فکر بنیاد است و آسیبشناسی در مورد مسائل ایثارگری در جامعه یکی از وظایف این مرکز است که تا کنون گامهایی در این خصوص و برای پر رنگ کردن فرهنگ ایثار و شهادت برداشته شده است، گفت: پژوهش، محور اصلی و اساسی برنامههای ما است و این مسئله در بنیاد از اهمیت بسیاری برخوردار است.
شهیدی با درخواست از پژوهشگران فرهنگ ایثار و شهادت برای انجام کاری نو و ابتکاری و تشویق مخاطبان برای ورود به این وادی، گفت: پژوهش گران باید دانش پژوه باشند آسیب شناسی کنند تا اشتباهات گذشته تکرار نشود.
وی در پایان با اشاره به اینکه فرهنگ ایثار و شهادت و تلاش برای حفظ این فرهنگ از افتخارات ما است، ادامه داد: ما در این راه یقینا موفق خواهیم بود و این فرهنگ را به دست صاحب حقیقی آن امام زمان(عج) خواهیم سپرد.