کد خبر: 2620666
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۵
نوروزی خبر داد:

رتبه چهارم استان قزوین در طرح ملی حفظ قرآن

گروه اجتماعی: مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین از کسب عنوان چهارم استان قزوین در بین استانهای کشور در طرح ملی حفظ قرآن کریم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قزوین، حجت‌الاسلام مصطفی نوروزی، مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان قزوین ظهر امروز، 26 آذر  در سالن کنفرانس این اداره کل در جمع خبرنگاران با تشریح عملکرد 9 ماهه این اداره کل در سال 93 اظهار کرد: در طرح تربیت حافظان قرآن کریم بیش از 5 هزار و 500 حافظ قرآن کریم تربیت شدند و به همین منظور نیز 92 مربی نیز تحت اموزش قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه اقدامات بسیار زیادی در حوزه فرهنگی توسط این اداره کل در 9 ماهه گذشته  انجام شده است، تأکید کرد: طرح‌های نشاط معنوی در 34 بقعه، ضیافت الهی در 55 بقعه متبرکه و سوگواره یاس نبوی نیز در 61 بقعه متبرکه شاخص و سوگواره بصیرت عاشورایی نیز در 85 بقعه قزوین قزوین برگزار شد.

حجت‌الاسلام نوروزی ادامه داد:  اجتماع بزرگ عزاداران حسینی در روز دوم ماه محرم همزمان با ورود کاروان حضرت حسین(ع) به کربلا، بزرگداشت مقام حضرت علی اصغر(ع) با عنوان همایش شیرخوارگان، ردپای سه ساله در رثای حضرت رقیه (س)، نوجوانان عاشورایی در راستای ارج نهادن به مقام حضرت قاسم (ع) و تجمع عزاداران زینبی در 12 ماه محرم را از جمله برنامه‌های این اداره کل در ماه محرم بود.

وی گفت: همچنین برپایی 24 نمایشگاه، توزیع 8 هزار کتابچه و 12 هزار بروشور با موضوع حجاب و عفاف، اطعام سوگواران، قرائت سوره فجر، نصب پرچم و برگزاری مراسم عزاداری در تمامی امامزادگان و بقاع متبرکه استان از جمله برنامه‌های این اداره کل در ایام محرم بوده است.

نوروزی به برگزاری مراسم نوحه‌سرایی، زیارت عاشورا در امامزادگان، تکایا و حسینیه‌های استان قزوین اشاره کرد و توضیح داد: خیمه‌های معرفت نیز با برپائی 7 غرفه در آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه با ایجاد غرفه‌های پاسخ به مسائل شرعی، مشاوره خانواده، مشاوره کودک، غرفه عفاف و حجاب، غرفه تبلیغ چند رسانه‌ای و غرفه ویژه‌ "همه واقف باشیم" با استفاده از ظرفیت کارشناسان امور اوقاف در ادارات و همچنین کارشناسان روحانی و غرفه کودک و نوجوان راه اندازی شد.

این مسئول یادآور شد: همزمان با دهه ولایت و عید غدیر در راستای حمایت از زوج‌های جوان نیازمند 100 سری جهیزیه شامل کالاهای اساسی از محل درآمد موقوفات محمد حسین خزانه به 100 زوج‌های جوان استان اهدا شده است.

وی در اشاره به برگزاری سی وهفتمین دوره مسابقات قرآن، حفظ، قرائت و نوزدهمین دوره مفاهیم اذان، تواشیح و فرازخوانی در خاطرنشان کرد: این مسابقاتاز مردادماه سال جاری با حضور بیش از 10 هزار نفر از علاقه‌مندان در دو مقطع شکوفه‌ها و بزرگسالان در رده‌های سنی بالا و زیر 16 سال آغاز شد و در پایان آبان ماه با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد.

نوروزی اعلام کرد: برپایی 24 نمایشگاه مختلف در سطح امامزادگان استان قزوین، توزیع بیش از 8 هزار جلد کتابچه با عنوان سبک زندگی حسینی و بروشورهایی در رابطه با عفاف و حجاب به تعداد 12 هزار نسخه در بین عزادارن از جمله برنامه‌هایی است بود که در دهه نخست ماه محرم برگزار شد.

وی همچنین ادامه داد: نخستین بیمارستان وقفی همودیالیز کشور در حال احداث است که این پروژه با 670 مترمربع در شهر الوند در حال احداث است که به 8 تخت مجهز خواهد داشت و بیماراتن را به صورت رایگان پذیرش خواهد کرد.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان از ثبت بیش از 30 وقف جدید درد استان خبر داد و افزود: تعداد موقوفات جدید در سال جاری بیش از این رقم است که تاکنون در سامانه ثبت نشده‌اند.

وی اظهار کرد: احداث درمانگاه خیریه از محل موقوفات خازان ابن ارغوان با پیشرفت فیزیکی 70 درصد و پروژه‌های احداث واحدهای مسکونی در بیدستان و محمدیه نیز از محل درآمد این موقوفه در حال انجام است.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان قزوین از پروژه‌های تجاری- اداری اوقاف به موقوفات عباس ابوترابی و عباس تهرانچی اشاره کرد.

وی در خاتمه با بیان اینکه طرح توسعه امامزاده حسین(ع) درد دست اقدام است، افزود: توسعه، مرمت و بازسازی 28 بقعه متبرکه استان به میزان 11 هزار مترمربع با اعتباری بالغ بر 25 میلیارد ریال انجام شده است.

captcha