کد خبر: 2623374
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۲

همایش وحدت حوزه و دانشگاه در دورود برگزار شد

کانون خبرنگاران نبأ/ حسین مریدی: همایش وحدت حوزه و دانشگاه با حضور امام جمعه دورود در دانشگاه پیام نور این شهرستان برگزار شد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، همایش وحدت حوزه و دانشگاه با حضور امام جمعه، تنی چند از مسئولان، استادان، دانشجویان و کارکنان دانشگاه‌ها و طلاب حوزه علمیه شهرستان دورود، ۲۷ آذرماه در دانشگاه پیام نور این شهرستان برگزار شد.

سیدحسین موسوی ندروند، سرپرست دانشگاه پیام نور دورود در ابتدای مراسم ضمن عرض خیر مقدم به حاضران و مدعوین با تأکید نسبت به وحدت حوزه و دانشگاه و تعامل هر چه بیشتر آنها، گفت: روز وحدت حوزه و دانشگاه از یادگارهای ارزشمند امام خمینی(ره) است.

وی با بیان اینکه برگزاری مراسم مذهبی و حضور روحانیت در دانشگاه باعث تحقق منویات مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) و وحدت حوزه و دانشگاه خواهد شد، اظهار کرد: همان‌گونه که جسم و روح برای حیات انسان ضروری است،‌ وحدت حوزه و دانشگاه نیز برای رشد و تعالی جامعه ضروری است.

موسوی ندروند ادامه داد: دانشگاهیان و حوزویان ما باید دارای هدف واحدی باشند تا جامعه دینی، اسلامی و علمی موفقی داشته باشیم. موضوع وحدت حوزه و دانشگاه بسیار مهم است، 730 آیه در قرآن کریم و بیش از شش هزار آیه مربوط به علم و تفکر وجود دارد که در این آیات در مورد ارزش ذاتی علم، علم مفید و غیره آمده است.

حجت‌الاسلام رضایی، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه شهرستان دورود نیز در این مراسم طی سخنان عنوان کرد: امروز روز وحدت حوزه و دانشگاه، روز بزرگی است که خداوند الفت، برکت، خیر و وحدت را در بین حوزه و دانشگاه در قالب اخوت و برادری نهاده است.

وی اظهار کرد: تفرقه، جدایی و رویارویی بین حوزه و دانشگاه بدترین ضربه است که دین و علم را در برابر هم قرار می‌دهند که این ایده و تفکر زائیده فکر دشمنان اسلام و انقلاب است. در حوزه افراد بر اساس تکلیفی که بر عهده دارند درس می‌خوانند و هدف تنها کسب رتبه و نمره و مدرک نیست و شوق و ذوقی که در حوزه برای درس خواندن وجود دارد در دانشگاه وجود ندارد.

همچنین در ادامه مراسم قربانی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دورود با اشاره به اهمیت وحدت دانشگاه و حوزه، گفت: ایجاد وحدت در بین حوزه و دانشگاه توسط امام راحل در جهت تحقق اسلام ناب محمدی بود و امام راحل با ارائه نظریه وحدت حوزه و دانشگاه خواست که جلوی هجمه غربی‌ها در جامعه گرفته شود.

وی حوزه و دانشگاه را دو بال ترقی یک جامعه عنوان کرد و افزود: در دانشگاه‌ها تقسیم کار شده و امروز دنیا به این سمت پیش می‌رود که تقسیم مسئولیت شود. وحدت حوزه و دانشگاه آن نیست که در حوزه دروس دانشگاهی و در دانشگاه دروس حوزوی تدریس شود بلکه باید وحدت در هدف ایجاد شود.

 حجت‌الاسلام حقیان، امام جمعه دورود نیز در این همایش مباحثه در حوزه را یکی از افتخارات حوزه عنوان کرد و گفت: این مقوله در دانشگاه وجود ندارد و در عوض در دانشگاه پژوهش وجود دارد که حوزه تنها در سطح 3 و 4 و در حد پایان‌نامه پژوهش انجام می‌شود. در حوزه و دانشگاه امتیازات و نواقصی وجود دارد؛ امتیازات حوزه و دانشگاه با هم زمینه‌ساز رشد و پیشرفت و تعالی است و با استفاده از این امتیازات می‌توان به تعالی در حوزه و دانشگاه رسید تا وحدت واقعی تحقق یابد.

وی یادآور شد: امام خمینی(ره) در راستای گرفتن این سنگر(دانشگاه) برخواستند و شخصیت‌هایی مانند شهید مفتح و شهید مطهری وارد شدند تا این سنگر را بگیرند. حوزه و دانشگاه مراکز مولد قدرت در جمهوری اسلامی ایران هستند و عزت، ارجمندی، استقلال و امنیت کشور ناشی از تولیدات علمی این مراکز است.

حقیان با اشاره به اینکه ثمره تولیدات علمی در حوزه و دانشگاه افزایش اقتدار نظام است، گفت: از این رو حوزویان و دانشگاهیان نباید نسبت به این مهم بی‌تفاوت باشند. حفظ قدرت نظام منوط به این است که حوزه و دانشگاه نسبت به دستاوردهای نظام بی‌تفاوت نباشند.

وی تصریح کرد: زمانی که شهید مفتح از حوزه علمیه قم وارد دانشگاه شد، برای اینکه بتواند به درستی عمل کند و شناخت کاملی نسبت به دانشگاه یابد، به‌عنوان دانشجو سر کلاس‌های دانشگاه حاضر شد.

امام جمعه دورود بیان کرد: شهید مفتح با وجود اینکه در قم مستقر بوده و تدریس می‌کرد به سختی به تهران آمده و سر کلاس‌ها حاضر می‌شد و همان زمان نیز عده‌ای به وی اعتراض داشتند که چرا حوزه را رها کرده و به دانشگاه رفتند در حالی که وی برای احساس تکلیف شرعی که داشت و همچنین برای اینکه بتواند آرمانی که امام(ره) داشتند را محقق کند، به دانشگاه رفت.

وی بر ضرورت برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی با حضور حوزویان و دانشگاهیان در راستای تولید فکر تأکید کرد و گفت: اگر این عرصه را رها کنیم قطعا دیگران برای ما تولید فکر می‌کنند و افکار خود را به جامعه ما انتقال می‌دهند.

حقیان با اشاره به تشکیل نهاد نمایندگی رهبری در راستای ایجاد وحدت حوزه و دانشگاه، اظهار کرد: نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها از اساسی‌ترین اقدامات در این راستا است که این نهاد مهم‌ترین مسیر تحقق این وحدت است.

captcha