حجتالاسلاموالمسلمین محمدرضا تویسرکانی، نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه رسول گرامی اسلام(ص) در قرآن با بهترین و والاترین تمجید از طرف خداوند در حوزه اخلاق معرفی شده است، اظهار کرد: در قرآن کریم آمده است: «انک لعلی خلق عظیم»؛ این اخلاق عظیمی که رسول خدا(ص) تفصیلش در آیات متعدد قرآن بیان شده از جمله در آیه 159 سوره آل عمران.
وی افزود: دوست و دشمن در اخلاق حسنه و مکارم اخلاق، رسول خدا(ص) را مورد ستایش قرار میدهند اما به نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که هدف از محاسن و مکارم اخلاق در سیره رسول خدا(ص) رساندن انسانها به کمال و تحقق ارزشها و آرمانهای الهی بود.
نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج با بیان اینکه پیامبر(ص) به دنبال اغراض مادی، سیاسی، حزبی و جناحی با استفاده از مکارم اخلاق نبود، گفت: ایشان از مکارم اخلاق به دنبال بهره مادی و دنیوی نبود، بلکه یک بهره انسانی و ملکوتی و ارزشی مد نظر رسول خدا(ص) بود.
وی خاطرنشان کرد: ما امروز با دو گروه مواجه میشویم؛ یک گروه که بهرهای از اخلاق و مکارم اخلاق نبردهاند؛ رجل سیاسی هستند اما بداخلاق هستند و سیره رسول خدا(ص) را در دستور کار خود قرار ندادهاند، اما گروه دیگر کسانی هستند که سخن از مکارم و محاسن اخلاق دارند اما هدفشان از طرح مکارم اخلاق بهرهبرداری سیاسی است و به همین دلیل آن گروه با بیگانگان با روش اخلاقی و با لبخند روبرو میشوند اما با خودیها در اوج بداخلاقی سخن میگویند.
تویسرکانی تصریح کرد: هر دو گروه مذموم هستند؛ چه کسانی که بداخلاقی سیاسی دارند چه کسانی که خوش اخلاقی تبعیضی دارند؛ یعنی با یک گروه و جناح با خوش اخلاقی روبرو میشوند و با طرف دیگر بداخلاق هستند.
وی خاطرنشان کرد: آنچه که مد نظر انقلاب اسلامی است و مد نظر حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب قرار دارد که بارها نیز تذکر دادهاند، این است که ما باید به لحاظ رسالت ارزشی و معنوی صاحب محاسن اخلاق باشیم، نه اینکه به دنبال نتایج اینچنین خصال نیکی در زندگی سیاسی و اجتماعیمان برویم.
حجتالاسلام تویسرکانی افزود: برای گرفتن رأی، برای گرفتن پست یا مسئولیت از مکارم اخلاق دم نزنیم، بلکه لازم است مکارم اخلاق را فراتر از اینگونه امیال دنیوی مورد توجه قرار دهیم.