
حجتالاسلام علی صالحی، امام جمعه آبگرم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآنی (ایکنا) از قزوین با بیان اینکه آن حضرت در تعامل با ادیان و مذاهب کاملا به سخنان و اشکلات آنان گوش می داد، اظهار کرد: پس از شنیدن صحبت های آنان با کمال متانت و به دور از خشونت با استدلال و منطق جوابی قانع کننده به آنان می داد.
وی افزود: امام رضا(ع) درعصر و زمانه ای که امامت و خلافت الهی درحد حکومت پادشاهی تنزل یافته بود، از خرد خویش بیشترین بهره ها را برد و در مناظره ها و مباحثه های عقلانی خرد ورزان را جذب فرهنگ علوی کرد.
صالحی با اشاره به اینکه آن حضرت در تمام عرصه های زندگی بویژه عرصه سیاسی رفتاری کاملا حکیمانه و خردورزانه داشت، عنوان کرد: پذیرش ولایت عهدی حتی با اجبار و از روی اکراه یک موضع خردمندانه بود، زیرا امام با این کار توانست تمام شیطنت ها و نقشه های دستگاه حاکمین مامون را ختثی کند.
صالحی با بیان اینکه یکی از ویژگی های پیشوای هشتم شیعیان مبحث مقاومت دربرابرمستکبرین زمان بود، عنوان کرد: در این مسئله همین بس که مامون برای رسوا کردن جلوه نورانی و مقدس امام رضا(ع) در اذهان مردم دست به هر ترفندی زد که در این راه ناکام بود تا سرانجام تصمیم گرفت امام را به شهادت برساند.
امام جمعه آبگرم با اشاره به اینکه امام رضا(ع) معروف به امام رئوف است، خاطرنشان کرد: روزی مسکینی به در منزل امام آمد و حضرت برای اینکه بتواند رفع نیاز از این بنده کرده باشد، دویست دینار را از پشت درب منزل خود به او داد و نگاه به صورت وی نکرد تا مبادا عزت نفس آن مسکین بشکند.