کد خبر: 2625341
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۵
علی کمساری:

رسانه ملی انگیزه‌ای برای نمایش آثار جشنواره‌های دینی ندارد

گروه هنر: معاون فرهنگی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) گفت: تلویزیون به‌عنوان یک رسانه جمعی در نمایش آثار دینی می‌تواند مؤثر باشد؛ اما تجربه شخصی من از برگزاری جشنواره فیلم دینی اشراق نشان داد که رسانه ملی انگیزه‌ای برای نمایش آثاری از این دست ندارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام علی کمساری، معاون فرهنگی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) درباره برگزاری تازه‌ترین دوره از جشنواره نماز و نیایش گفت: برگزاری این جشنواره راهی برای شکوفایی خلاقیت جوانان فیلمساز، فیلم‌نامه‌نویس و عکاس است تا از طریق این جشنواره تولیدات هنری و دینی خود را به نمایش بگذارند.

وی ادامه داد: به اعتقاد من برگزاری جشنواره ملی نماز و نیایش بهترین راه برای عمومی شدن فرهنگ دینی و تجلی این فرهنگ در آثار سینمایی و مجموعه‌های تلویزیونی است.

حجت‌الاسلام علی کمساری با اشاره به این مطلب که نباید اجازه داد برگزاری جشنواره‌هایی از این دست به شکل صوری و آماری برگزار شود، بیان کرد: تأثیرگذاری نشان دادن جلوه‌های زیبا و انسانی دین از طریق فعالیت‌های هنری به‌خصوص سینما بر کسی پوشیده نیست. ولی متأسفانه شاهد نوعی تکرار آثار سینمایی در جشنواره‌های مختلف هستیم و برخی از فیلم‌ها به‌صرف داشتن المان‌هایی از جلوه‌های دین به‌دفعات در جشنواره‌های مختلف موضوعی حضور پیدا می‌کنند.

وی ادامه داد: حضور این‌چنینی فیلم‌های کوتاه، مستند و فیلم‌نامه و عکس در جشنواره‌های متعدد از ارزش رویدادهای فرهنگی و هنری می‌کاهد و در نهایت دستاورد ارزنده‌ای برای دست‌اندرکاران برگزاری جشنواره موردنظر به دنبال نخواهد داشت.

این کارشناس مسائل مذهبی در حوزه سینما متذکر شد: از همین رو دست‌اندرکاران اجرایی نباید اجازه دهند که جشنواره‌هایی از این دست به شکل صوری و بدون کشف یک استعدادهای جوان و خلاق تشکیل شود.

حجت‌الاسلام علی کمساری در ادامه با اشاره به این مطلب که تلویزیون به‌عنوان رسانه ملی نقش مؤثری در نمایش آثار برتر دینی در جشنواره‌های مختلف دارد، تصریح کرد: بر کسی پوشیده نیست که تلویزیون به‌عنوان یک رسانه جمعی در نمایش آثار دینی می‌تواند مؤثر واقع شود؛ اما تجربه شخصی من از برگزاری جشنواره فیلم دینی اشراق نشان داد که رسانه ملی انگیزه‌ای برای نمایش آثاری از این دست ندارد.

وی ادامه داد: در واقع تلویزیون علی‌رغم اینکه می‌تواند آثار برگزیده جشنواره‌های موضوعی چون جشنواره‌های دینی را با کمترین هزینه در معرض دید همگان بگذارد، ولی متأسفانه پس از برگزاری جشنواره فیلم دینی اشراق که سال گذشته در قم برگزار شد، باانگیزه‌های کافی وارد نشد و آثار برتر این جشنواره را با وجود قول‌های مساعدی که داده بود، پخش نکرد.

حجت‌الاسلام علی کمساری کارشناس مسائل دینی در پایان صحبت‌های خود با اشاره به این مطلب که برگزاری جشنواره‌های موضوعی تأثیرگذار است، تصریح کرد: برگزاری جشنواره‌های موضوعی در تولید آثار مرتبط با موضوع جشنواره می‌تواند تأثیرگذار باشد و جشنواره ملی نماز و نیایش هم از این قاعده مستثنی نیست، اما این موضوع که آیا برگزاری جشنواره‌هایی از این دست می‌تواند جریان‌ساز باشد، جای تأمل دارد.

captcha