حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ضمن بیان این مطلب گفت: ما هنوز با تشکیل اتحادیه مدغم، فاصله داریم و بحث ادغام اتحادیهها جزو مصوبات شورای توسعه فرهنگ قرآنی نبوده است و این ادغام واگذار شده به یک هیئتی است که مکانیزم ادغام اتحادیهها را آنها تعیین میکنند.
وی با اشاره به پیشنهاد برای سهولت امر ادغام اتحادیهها، بیان کرد: پیشنهادم این است که اعضای هر دو هیئت مدیره اتحادیههای مؤسسات و تشکلهای کشوری فعلی، در اولین مرحله ادغام اتحادیهها، ورود پیدا نکنند و هیچ کدام کاندیدا نشوند.
کوششی اظهار کرد: افراد گروه سومی از میان مؤسسات بیایند برای هیئت مدیره اتحادیه مدغم، کاندیدا شوند که اگر این اتفاق بیافتد روند ادغام و زمان آن حداقل به 50 درصد کاهش پیدا میکند و اگر قرار است آسیبهای را برطرف کنیم به این صورت به حداقل میرسد چون آن هنگام نگاه بخشی در تصمیمات نیست.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور بیان کرد: البته این پیشنهاد را بارها در جلسات شورای توسعه فرهنگ قرآنی، در کمیته تخصصی و در جلسات مشترک هر دواتحادیه بیان کردهام، چون ما برای رفع مشکلات مؤسسات، ادغام اتحادیهها را انجام میدهیم.
وجود افراد توانمند در رأس هر دو اتحادیه
کوششی با اشاره به اینکه کسانی که امروزه در رأس هر دو اتحادیه هستند، افراد توانمندی هستند، اضافه کرد: اما باید در نظر داشت که افراد توانمند و مناسب در ردیف اینها و بلکه بهتر از این افراد در مؤسسات داریم.
وی افزود: در پی تصویب شورای توسعه فرهنگ قرآنی، هیئتی تشکیل شد با عنوان «هیئت رسیدگی به امور مؤسسات و تشکلهای قرآنی کشور» که اعضایش نیز مشخص شدند.
کوششی تصریح کرد: فعالیت و هدف این هیئت، بحث اتحادیههای مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور و تشکلهای قرآن و عترت کشور، ادغام آن دو، اساسنامه واحد، مکانیزیم اجرا، زمان اجرا و مسائل ریز و درشت صدور مجوز، نظارت، حمایت و هدایت مربوط به مؤسسات در استانها است.
مدیرعامل اتحادیه موسسات قرآنی ـ مردمی کشور عنوان کرد: بنابراین مقرر شده است که همه امور مربوط به مؤسسات در این هیئت 9 نفره بررسی، نهایی و تصویب شود.
وی با تأکید بر اینکه یکی از مأموریتهای این هیئت، ادغام اتحادیه و تهیه اساسنامه واحد است، گفت: یکی از فعالیتهای این هیئت 9 نفره، ادغام این اتحادیهها است و این هیئت تا زمانی که ابلاغ و تشکیل نشود و بعد از اینکه تشکیل شد، آنگاه باید، بحث ادغام اتحادیهها را در اولویتش قرار دهد و مکانیزم اجراییاش را در جلسات متعدد و تخصصی تعریف کند و اساسنامه واحدی برای اتحادیه مدغم به تصویب برساند و سپس یک جدول زمانی تعیین کند و براساس آن بحث ادغام اتحادیهها کم کم آغاز شود.
تجمیع اعتبارات و امکانات اتحادیهها در اتحادیه مدغم
کوششی عنوان کرد: تا آن هیئت مشخص، جلسهای تشکیل ندهد و چارچوب آن هیئت و اولویتهایش معلوم نشود ما نباید انتظارات شخصیمان را به عنوان یک اتفاق قطعی از آن هیئت بیان کنیم که این کاری نادرست است.
مدیرعامل اتحادیه موسسات قرآنی ـ مردمی کشور اضافه کرد: هنگامی که اتحادیه مدغم تشکیل شد، تمامی امکانات داشتهها و نداشتهها، اعتبارات و حمایتهای هر دو اتحادیه در آن اتحادیه واحد تجمیع میشود.
وی ادامه داد: بحث مهم این است که اتحادیه کشوری قرار است، ادغام شود، چنانچه در پیشنویس اولیهای که به کمیتههای تخصصی شورای توسعه فرهنگ قرآنی برده شده است، اتحادیههای کشوری ادغام میشوند و اتحادیه استانی براساس آن پیشنویس به قوت خود باقیاند.
اتحادیههای استانی ثبت شده به قوت خود باقی هستند
کوششی تأکید کرد: تمامی مؤسسه و تشکلهای قرآنی که از دستگاههای دیگر مجوز دارند باید عضو آن اتحادیه شوند یعنی اتحادیههای استانی به عنوان اتحادیههایی که مرتبط با اتحادیه کشور هستند به قوت خود باقی هستند.
مدیرعامل اتحادیه موسسات قرآنی ـ مردمی کشور عنوان کرد: به نظر بنده عملکرد اعضای اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت پایبندی زیادی به ادغام اتحادیهها ندارند و دلیلم هم این است که در جلسات مشترکی که هر دو اتحادیه داشتند تصمیم گرفته شد به علت اینکه قرار است ادغام صورت گیرد، اتحادیههای استانی را تشکیل ندهند و حال آنکه این امر در حال انجام است.
کوششی اضافه کرد: همچنین دلیل دیگر این است که در پیشنویسی که توسط دو طرف در شورای توسعه تهیه شده و در کمیتههای تخصصی تأیید شده، آمده است، اتحادیههای موجودی که در استانها رسمیاند و ثبت شدهاند به قوت خود باقی هستند و تشکلهای ارشاد استانی باید عضو آنها شوند.
وی تأکید کرد: این سه دلیل جدی است که برخی از دوستان که در اتحادیه تشکلها قرآنی هستند با توجه به اینکه ادغام اتحادیه هم عقلاً بحث شده است، بر اجرای آن توافق صورت گرفته و در پیشنویس کلی شورای توسعه نیز بیان شده است، با آن همکاری جدی ندارند.