مهدی قرهشیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: ما به عنوان مسئولان قرآنی، وظیفه داریم یاد و خاطره عزیزانی که در طول جنگ تحمیلی هشتساله برای گسترش فرهنگ انقلاب و قرآن زحمت کشیدهاند و بالاترین دارایی خود که جانشان بود، فدای آرمانهای انقلاب اسلامی و قرآن کردهاند، زنده نگه داریم.
وی با بیان اینکه شهدای قرآنی و خانوادههای آنها باید تکریم شوند، گفت: علاوه بر تکریم شهدای قرآنی باید برنامههایی داشته باشیم که شهدا، الگوهای رفتار و عملی ما و نسل امروز قرار بگیرند؛ دستگاهها و نهادهای قرآنی به طور خاص، وظیفه تکریم شهدای قرآنی را دارند و باید برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای قرآنی و ادامه دادن راه آنها تلاش کنند.
انسجام بیشتر در جهت زنده نگه داشتن یاد شهدای قرآنی
قرهشیخلو ادامه داد: طی سالهای گذشته، حرکتهایی برای تکریم شهدای قرآنی و زنده نگه داشتن یاد و خاطره آنها انجام شده است، اما این حرکتها منسجم نبوده است و باید چنین فعالیتهایی با انسجام بیشتر و در سطح ملیتری اجرا شود. حدود 10 سال پیش در کمیته قرآن ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی مراسم باشکوهی به منظور تکریم خانوادههای قرآنی برگزار شد که بعد از آن فعالیتها به صورت پراکنده دنبال شد و سال گذشته به همت سازمان قرآن و عترت بسیج محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ در قالب یادواره «سورههای سرخ» از سرگرفته شد.
وی با ابراز امیدواری از اینکه برگزاری یادواره سورههای سرخ طی سالهای آتی نیز استمرار داشته باشد، عنوان کرد: دستگاهها و نهادهای قرآنی دیگر نیز باید به کمک بسیج بیایند تا تکریم شهدای قرآنی به عنوان یک کار مستمر انجام شود و همچنین بهتر است فضایی ایجاد شود تا مردم ما شهدای قرآنی را بیشتر بشناسند و یاد و خاطره شهدای قرآنی به فراموشی سپرده نشود.
رئیس سازمان دارالقرآن با عنوان این مطلب که شهدای قرآنی باید شناسایی و احصاء شوند، گفت: ما در سازمان دارالقرآن، همکاری خوبی با سازمان قرآن و عترت بسیج محمد رسولالله(ص) داشتهایم و نامهای به استانها زدهایم تا شهدای قرآنی در استانها را معرفی کنند که در خیلی از استانها این کار صورت گرفت.
تکریم شهدای قرآنی محدود به برنامههای تبلیغاتی نشود
وی یادآور شد: برای شناسایی و احصاء شهدای قرآنی ابتدا باید شاخصههایی که یک شهید داشته باشد تا بتوانیم از او به عنوان شهید قرآنی نام ببریم مشخص شود و در مرحله بعد اجرای برنامههای سمبولیک در جهت زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای قرآنی و معرفی آنها را داشته باشیم. البته نباید برای زنده نگه داشتن یاد شهدا، فقط صرف اجرای برنامههای سمبولیک و کارهای تبلیغاتی عمل کنیم.
قرهشیخلو در ادامه گفت: باید در قالب برنامههایی مانند یادواره سورههای سرخ بتوانیم ویژگیهای شخصیتی شهدای قرآنی از جمله؛ اعتقادات قرآنی آنها و فعالیتهایی که در این حوزه انجام میدادند به جامعه امروز معرفی کرده و این روحیه را بین نوجوانان و جوانان کشورمان ترویج کنیم.
وی که در طول جنگ تحمیلی چندین بار برای فعالیتهای قرآنی و به عنوان نیروی رزمی به جبههها اعزام شده بود، درباره حال و هوای جلسات قرآنی آن روزها میگوید: به هر حال جلسات قرآنی دهه 60 حال و هوای معنوی خاصی داشت و خیلی از بچههای قرآنی که در این جلسات حضور پیدا میکردند همزمان در جبههها نیز حاضر میشدند؛ تمامی بچههای قرآنی که در جلسات قرآن شرکت میکردند و به جبههها هم اعزام میشدند، تیپ انقلابی داشتند و با آرمانهای انقلاب اسلامی رشد کرده بودند که خیلی از آنها شهید شدند.
این قاری بینالمللی ادامه داد: ابتکاری که واحد قرآن سازمان تبلیغات اسلامی در دهه 60 انجام داد، اعزام قرآنیان در طول جنگ تحمیلی به جبههها بود تا با حضور در جبههها به اجرای برنامههای قرآنی برای رزمندگان بپردازند که بنده سه بار با این کاروان به جبهه اعزام شدم؛ قرآنیانی که در قالب کاروان «قاریان کربلا» به جبهه اعزام میشدند در واحدهای مختلف تقسیم شده و به اجرای برنامههای قرآنی و آموزشی میپرداختند تا فضای قرآنی خاصی در جبههها ایجاد کرده و انگیزه مضاعف در بین رزمندگان ایجاد کنند.
وی که برخی از دوستان قرآنی خود را در جبهه از دست داده است، افزود: از بچههای جلسه قرآنیمان، اسماعیل میرزانژاد، رضا سخاوتی، حسین حیدری، سیدرضا خدامحسینی، حیدر صفایی، جواد همتی، فریدون بذر، حسین محمدی و... شهید شدند.
قرهشیخلو درباره یکی از همرزمان قرآنی خود به نام «رضا سخاوتی» که در عملیات کربلای چهار شهید شد، اظهار کرد: یک سال در قالب کاروان «قاریان کربلا» با شهید رضا سخاوتی از اساتید قرآنی در یکی از تیپهای زرهی ارتش بودیم و دو سه هفتهای را با هم در جبهه ماندیم و به اجرای برنامههای قرآنی و آموزشی پرداختیم.
اولین دوره تجوید را نزد شهید رضا سخاوتی آموزش دیدم
وی ادامه داد: شهید رضا سخاوتی همانند بقیه بچههای رزمنده روحیات خوبی داشت و طلبه قم و از بچههای باسواد قرآنی بود، من چون سنم کمتر از شهید سخاوتی بود، اولین دوره تجوید را پیش رضا سخاوتی آموزش دیده بودم؛ این شهید، کتابهای دیگری در زمینه علوم قرآنی برای مطالعه به ما پیشنهاد میکرد و هدف او از این کار آن بود که ما چون در جریان قرائت قرآن هستیم اطلاعات خود را در دیگر حوزهها نیز کامل کنیم و فعالیت ما آنگونه نباشد که فقط به تجوید قرآن اکتفا کنیم.
این قاری بینالمللی قرآن در ادامه گفت: اولین کتابی که در دوران نوجوانی خواندم همین کتابی بود که شهید رضا سخاوتی به من داده بود، نام کتاب را به خاطر ندارم اما تمام پیام کتاب این بود که وقتی استعمار روی کشوری کار میکند سرمایهگذاری اصلی آن بر روی نوجوانان است و اگر نوجوانان را از اهداف اصلیشان منحرف کند نقشه خود را در آن کشور پیاده میکند.