به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در نخستین برنامه زنده تلویزیونی «بشری» که شب گذشته، پنجم دیماه از شبکه قرآن و معارف سیما پخش شد با حضور عباس سلیمی، سیدمحسن موسویبلده و محمدرضا خرمیان از اساتید و پیشکسوتان قرآنی به معرفی مرحوم استاد ابراهیم پورفرزیب(مولایی) پرداخته شد.
هر یک از اساتید حاضر در این برنامه که از شاگردان مرحوم استاد مولایی بودند به بیان مطالبی درباره نحوه آشنایی خود با جلسات اکبرالقرای ایران پرداختند که عباس سلیمی درباره آشنایی خود با جلسات قرآن استاد مولایی گفت: در سال 1350 که در خدمت یحیی علمیردانی و جواد علیمردانی از اساتید قرآنی بودم توسط این اساتید با جلسه استاد مولایی آشنا شدم و از آن پس در جلسات صبح آدینه استاد مولایی حضور یافتم و در این میعادگاه عاشقان قرآنی بود که با استادان موسویبلده و خرمیان نیز آشنا شدم.
تشویق نوجوانان از سوی استاد قرآنی
وی در ادامه گفت: شب قبل از عزیمت به مسابقات قرآن مالزی خدمت مرحوم استاد مولایی رفتم تا از رهنمودهای ایشان استفاده کنم که استاد مولایی بنده را خیلی تشویق کردند؛ چه خوب است که همه اساتید قرآنی، نوجوانان و جوانان را نسبت به انجام فعالیتهای قرآنی تشویق کنند و اگر کسی به مسابقات قرآن دیگر کشورها در هر سطحی میرود و هر رتبهای هم که بگیرد با تشویق و استقبال مسئولان و فعالان قرآنی روبرو شود.
در این بخش از برنامه سیدمحسن موسویبلده درباره نحوه آشنایی خود با جلسات استاد مولایی گفت: دوران نوجوانی در محله پامنار زندگی میکردم و از جلسات هیئت خادمالحسین(ع) بهره میبردم که یک روز مرحوم درویش، رئیس هیئت گفت از هفته آینده از محضر استاد مولایی استفاده خواهیم کرد؛ هفته بعد که برای نخستینبار استاد مولایی را در هیئت دیدم ایشان در همان دیدار اول بر روی بنده تأثیر عجیبی داشتند و در اولین برخورد با ایشان واقعا یک معلم قرآن دیدم، معلمی که از نظر ظاهری بسیار شیکپوش و مرتب بود و زمانی هم که پای رحل قرآن مینشست بسیار متواضع و به معنای واقعی یک معلم قرآن بود.
وی با بیان اینکه مرحوم استاد مولایی همواره نوجوانان و جوانان قرآنی را به صورت مادی و معنوی تشویق میکرد به جلسات قرآن استاد مولایی در ماه رمضان اشاره کرد و گفت: 30 شب ماه رمضان جلسات قرآن استاد مولایی برگزار میشد که در آن شب تمام قاریان مصری که به ایران میآمدند نیز در این جلسه حاضر میشدند و حتی استاد مروت هم به خاطر جلسات قرآنی استاد مولایی جلسات خود را تعطیل میکرد.
از همان ابتدا در محضر استاد مروت و استاد مولایی بودم
در این بخش از برنامه محمدرضا خرمیان با بیان اینکه بنده از ابتدا از شاگردان مرحوم استاد مولایی بودم، افزود: از سال 50 که وارد جلسات استاد مروت شدم، ایشان برای تقویت قرائت و تجوید ما را با جلسات استاد مولایی آشنا کرد و از همان ابتدا در محضر استاد مولایی و استاد مروت بودم. یک روز در جلسات قرآن استاد مولایی که صبحهای جمعه برگزار میشد زمانی که من برای نخستینبار شروع به خواندن قرآن کردم استاد مولایی گفت صبر کن و با یک ضبط صوت کوچک صدای من را ضبط کرد و گفت که خیلی خوب میخوانی.
وی در ادامه گفت: شخصیت وجودی و جذابیتی که استاد مولایی داشت منحصر به فرد بود و ایشان با اخلاق خوش همه را جذب میکرد؛ 90 درصد قاریان هم سن و سال ما از شاگردان استاد مولایی هستند.
در این بخش از برنامه، عباس سلیمی درباره اهمیت تشویق قرآنآموزان از سوی اساتید قرآنی عنوان کرد: کارشناسان امنیت ملی معتقدند برای حفظ عظمت جامعه مولفههای مختلفی تأثیرگذار است که در بین این مولفهها، جمعیت و نیروی انسانی اهمیت بسزایی دارد و به عبارتی در بدنه نیروی انسانی و جامعه، جوانان و نوجوانان ستون فقرات هستند و مسئولیتهای آینده دست آنها است.
توجه به وضعیت روحی فرزندان در کنار وضعیت جسمی
وی افزود: اگر ما برای وضعیت جسمی و تربیت بدنی فرزندان برنامهریزی میکنیم و همه چیز را تحت کنترل داریم چرا نباید برای وضعیت روحی فرزندانمان برنامهریزی داشته باشیم؟ آیا به همان میزان که برای وضعیت جسمانی بچهها وقت میگذاریم برای وضعیت روحی آنها نیز وقت میگذاریم؟ باید یک برنامه دقیق با کمک همه ارکان فرهنگی کشور و اشخاص حقیقی و حقوقی طراحی کنیم تا بچههای ما با قرآن آشنا شوند زیرا اگر فرزندان خود را با قرآن آشنا کنیم اقتدار و عزت ما افزایش پیدا میکند و این امر یکی از مسائل ضروری در جامعه است.
در این بخش از برنامه محمدهادی صلحجو، مجری برنامه «بشری» از اساتید حاضر خواست تا درباره نخستن سفر حج قرآنیان که فروردین سال 57 با حضور 20 نفر از نوجوانان و جوانان قرآنی و اساتید قرآنی آن زمان انجام شد، مطالبی را عنوان کنند که موسویبلده گفت: در آن سفر که از سوی غفور آقاسلطانی و مرحوم بیوک محمدی تدارک دیده شده بود در محضر آیتالله سبحانی نیز بودیم که نوجوانان و جوانان در آن جلسه نقش اساتید را واقعا لمس میکردند و میدیدند.
وی افزود: اساتیدی که در آن سفر خدمتشان بودیم که آیتالله سبحانی و استاد مولایی نیز در جمع آنها بودند از لحاظ اخلاق و رفتار یک الگوی کامل بودند و با منشهایی که داشتند تأثیر زیادی بر روی بچههای قرآنی میگذشتند.
تلاوت نوجوانان و جوانان قرآنی در مسجدالحرام
عباس سلیمی نیز درباره سفر حج قرآنیان در سال 57 گفت: آیتالله سبحانی در آن سفر جایگاهی را در صحن مسجدالحرام تعیین کردند تا بچههای قرآنی در این صحن به تلاوت قرآن بپردازند که بعد از یک جلسه تلاوت قرآن در آن صحن، نزد شیخ حرم دعوت شدیم تا اجازه تلاوت در صحن را بگیریم و در همان جلسه بود که شیخ حرم جایگاهی را در صحن مسجدالحرام به ما اختصاص داد تا به تلاوت قرآن بپردازیم.
وی در ادامه افزود: موسویبلده در تکمیل صحبتهای عباس سلیمی اظهار کرد: در همان جلسهای که منجر به اختصاص جایگاهی برای تلاوت ما در مسجدالحرام شد، شیخ حرم در ابتدا با حالتی فخرفورشی نشسته بود به این معنی که به ما افتخار داده بود تا نزد وی برویم و در ابتدا با اختصاص جایگاهی برای تلاوت بچههای ما مخالفت کرد، اما زمانی که به پیشنهاد آیتالله سبحانی، عباس سلیمی و شهریار پرهیزکار به تلاوت آیاتی از قرآن در آن جلسه پرداختند شیخ حرم در یک لحظه متحول شد و از آن حالت فخرفروشی خارج و با حالت تواضع در مقابل بچههای قرآنی نشست و از زیبایی تلاوت بچههای قرآنی دیگر حرفی برای گفتن نداشت و تعجب کرده بود و پس از آن بود که اجازه داد جایگاهی برای تلاوت قرآن توسط گروه ما در مسجدالحرام اختصاص پیدا کند.
در بخش دیگری از برنامه بشری، عکسهایی از آلبوم تصاویر مرحوم استاد مولایی پخش شد که استاد مولایی در زمان حیات خود درباره این عکسها توضیحاتی گفته بودند و این توضیحات با صدای ایشان بر روی عکسها داده شد.
پخش تلاوت تصویری استاد منشاوی برای نخستینبار
پخش تلاوت تصویری استاد منشاوی از دیگر بخشهای برنامه بشری بود که در این بخش تلاوت تصویری از استاد منشاوی که تاکنون از رسانه ملی پخش نشده بود برای نخستینبار پخش شد.
در بخش پایانی این برنامه، عباس سلیمی با عنوان این مطلب که رمز موفقیت جلسات قرآن استاد مولایی اخلاص، دانش و استقامت بود، گفت: مرحوم استاد مولایی به دنبال پاکت و مسائل مالی نبود و اگر قرآنیان به دنبال مسائل مالی باشند آفت بزرگی برای جامعه قرآنی و فعالیتهای قرآنی خواهد بود. جامعه قرآنی و مسئولان قرآنی کشورمان نباید اجازه دهند که آفتهایی از جمله مسائل مادی گریبانگیر فعالیتهای قرآنی شود.