کد خبر: 2636071
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۴
طیبی بیان کرد:

مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان؛ تلاشی برای توجه جدی قشر فرهیخته به قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس جهاد دانشگاهی در نشست خبری پنجمین مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان با تأکید بر اینکه این نهاد خود را ملزم به شناسایی چالش‌های جهان اسلام می‌داند، گفت: مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان، تلاشی برای توجه قشر فرهیخته به قرآن کریم است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان صبح امروز ششم دی‌ماه با حضور حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی، مهدی فیض، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و حمید صابرفرزام، رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور و دبیر این مسابقات در دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی برگزار شد.
حمیدرضا طیبی، رئیس شورای سیاست‌گذاری مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان در سخنانی با اشاره به آیه دوم سوره مبارکه بقره، گفت: این آیه و آیات دیگر قرآن کریم، راه صحیح برای رستگاری انسان را به خوبی نشان می‌دهد و اگر قبول داریم که راه سعادت از این طریق است و توسط قرآن کریم نشان داده شده است باید زمینه‌های ورود به مفاهیم قرآن کریم را فراهم کنیم.

تلاش برای توجه جدی قشر فرهیخته دنیای اسلام به قرآن
وی با تأکید بر اینکه ورود به قرآن کریم جز با تلاوت، حفظ، انس و تدبر و پژوهش در قرآن کریم فراهم نمی‌شود، به محوریت دانشجویان در این مسابقات اشاره کرد و افزود: در جوامع اسلامی و سایر جوامع، دانشجویان جزء افراد فرهیخته و مرجع به حساب می‌آیند و بر همین اساس ضروری است تا دانشجویان چه به لحاظ قرائت صحیح و چه به لحاظ فهم آیات توجه جدی به قرآن کریم داشته باشند.
رئیس جهاد دانشگاهی به ناخوشایند بودن اتفاقات و شرایط فعلی جهان اسلام اشاره و اظهار کرد: اتفاقاتی شکل گرفته است که باعث شده تا دنیای اسلام به شرایطی برسد که برای مسلمانان ناخوشایند باشد.  جهاد به عنوان یک سازمان فرهنگی و علمی که مولود نظام جمهوری اسلامی ایران است خود را متعهد به تشخیص چالش‌های ملی و بین‌المللی می‌داند.
طیبی بیان کرد: جهاد دانشگاهی از ابتدای تأسیس، فعالیت‌های قرآنی را در دستور کار خود قرار داده است و از سال 1385 نیز اقدام به برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان به صورت هر دو سال یکبار کرده است. توسعه فعالیت‌های قرآنی در بین دانشجویان به عنوان معلم‌ها و آینده‌سازان جوامع مختلف با استفاده از این مسابقات می‌تواند شکل گیرد.

بیان اهداف مسابقات
رئیس شورای سیاست‌گذاری پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان در ادامه به اهداف برگزاری چنین مسابقاتی اشاره کرد و گفت: توسعه فعالیت‌های ویژه مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم در بین دانشجویان، استفاده از ظرفیت مسابقات برای گسترش وحدت در بین مسلمانان، آشنا شدن دانشجویان با پیشرفت‌های ایران اسلامی از جمله اهدافی است که برای این مسابقات در نظر گرفته شده است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران پیام این مسابقات را که «قرآن، منادی مهربانی، وحدت و کرامت انسانی» است، از طریق دانشجویان به اطلاع همه مسلمانان می‌رساند تا تقویت اتحاد و همبستگی در راستای شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی به دنبال داشته باشد.
طیبی خاطرنشان کرد: در پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان، نزدیک به 50 کشور نماینده‌های خود را به این مسابقات فرستاده‌اند که با توجه به اقتضائات و شرایط موجود حضور بسیار خوب و گسترده‌ای است که امیدواریم شاهد شکل‌گیری مسابقاتی با کیفیت باشیم.
رئیس جهاد دانشگاهی در ادامه در پاسخ به سؤالی در مورد ثبت دبیرخانه دائمی این مسابقات و اقدامات صورت گرفته در مورد آن گفت: این کار از طریق آیسسکو صورت می‌گیرد تا دبیرخانه دائمی این مسابقات در جمهوری اسلامی ایران ثبت شود و تا زمان ثبت رسمی این دبیرخانه یک سری ملاحظات مورد نیاز است که باید تا آن موقع صبر کرد.

قدردانی از تلاش‌های نهادهای همکار
رئیس شورای سیاست‌گذاری در پایان یادآور شد: وزارت امور خارجه برای صدور ویزای متسابقان همکاری بسیار خوبی را با ما داشت که جای تقدیر ویژه دارد همچنین از زحماتی که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شهرداری تهران و سازمان‌ فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور و معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی برای برگزاری مناسب این مسابقات کشیده‌اند تشکر داریم.

توجه به بخش پژوهش در پنجمین دوره مسابقات
در ادامه این نشست خبری، مهدی فیض، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی به بیان سخنانی در مورد این مسابقات پرداخت و گفت: در این دوره از مسابقات بخش پژوهش به صورت جدی مورد توجه قرار گرفته شده است و در واقع هدف اصلی از نزول قرآن کریم نیز تدبر در آیات قرآن کریم بوده است که در بیانات امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری نیز بارها به این موضوع اشاره شده است.
نایب رئیس شورای سیاست‌گذاری پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان بهترین سرمایه‌گذاری برای دانشجویان را سرمایه‌گذاری برای ورود به عرصه فعالیت‌های قرآنی عنوان کرد و افزود: در این دوره از مسابقات بحث وحدت مسلمانان را مورد توجه قرار داده‌ایم. اینکه دانشجویان مسلمان از کشورهای مختلف به ایران که مهد تشیع است، بیایند یک حرکت فرهنگی است که پیام‌های ویژه‌ای در دل خود دارد و نشان می‌دهد که ما منادی وحدت هستیم.

وی تصریح کرد: با حضور دانشجویان کشورهای مختلف، ایران‌هراسی‌های طراحی شده و نیز القائات صورت گرفته و بدآموزی‌هایی که رسماً توسط برخی کشورها به آن دامن زده می‌شود با حضور دانشجویان قرآنی کشورهای مختلف پاسخ داده خواهد شد و این ایران‌هراسی‌ها کاهش خواهد یافت.
فیض در ادامه به برگزاری مسابقات در بخش پژوهش برای اولین بار اشاره و اظهار کرد: این بخش می‌تواند برای همه دانشجویان در همه رشته‌ها مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به اینکه در این دوره از مسابقات، محوریت شعار بر وحدت است، تقارن برگزاری مسابقات با هفته وحدت، می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

برگزاری دو کنفرانس در حاشیه مسابقات
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی بیان کرد: در حاشیه این مسابقات برنامه‌های جنبی متفاوتی در نظر گرفته شده است که از جمله آنها می‌توان به برگزاری دو کنفرانس اشاره کرد. یکی از این کنفرانس‌ها با موضوع وحدت در جهان اسلام و دیگری نیز کارگاه روش‌شناسی مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم است.
نایب رئیس شورای سیاست‌گذرای پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان در ادامه در پاسخ به سؤالی در مورد تفاوت‌های این مسابقات با سایر مسابقات قرآنی که در کشور برگزار می‌شود، یادآور شد: مسابقات قرآن سازمان اوقاف دارای امتیاز بین‌المللی بالایی است و در واقع تفاوت مسابقات دانشجویان مسلمان با مسابقات بین‌المللی اوقاف این است که محوریت این مسابقات بر دانشجو بودن متسابقان است.

برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای عموم مردم
مهدی فیض تصریح کرد: برگزاری کارگاه آموزش ویژه عموم مردم در حاشیه این مسابقات با عنوان‌های «شفا» و «زندگی هوشمندانه» در نظر گرفته شده است. یکی از تفاوت‌های این دوره این است که تلاوت‌ها تنها محدود به سالن اصلی مسابقات نیست و از روز هفتم تا 18 دی‌ماه محافل قرآنی در مساجد، حسینیه‌ها، دانشگاه‌ها و ... با حضور قاریان داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.‌

اضافه شدن بخش معارف به مسابقات
وی اضافه شدن بخشی با عنوان «معارف» به مسابقات این دوره را یکی دیگر از ویژگی‌های این مسابقات عنوان کرد و افزود: سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور با انتشار فصلنامه مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم به این بخش کمک کرده است و تاکنون 9 شماره از آن را نیز منتشر کرده است. امیدوارم بخش معارف را به عنوان موضوع ماندگار مسابقات قرآن ایجاد کنیم و با قوت بیشتری پیش برویم.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در پایان با بیان اینکه بسیاری از دشمنان بر این باورند که پیگیری بحث وحدت امت اسلامی از سوی ایران یک تاکتیک است، گفت: این در حالی است که امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بارها فرموده‌اند که که وحدت تاکتیک جمهوری اسلامی نیست بلکه آرمان و هدف نظام جهموری اسلامی است البته وحدتی که زمینه‌ساز ظهور حضرت مهدی(عج) قرار گیرد. شاهد برخی جریانات هم در داخل کشور و هم در خارج از کشور هستیم که با استفاده از دلارهای آمریکایی این اهداف را مورد تهاجم قرار داد‌ه‌اند.

captcha