کد خبر: 2636163
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۵
حجت‌الاسلام شیرمحمدی:

کرسی‌های آزاد‌اندیشی، محلی برای طرح افکار نخبگان دانشگاهی است

گروه اندیشه: مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان این‌که آراء عمومی و افکار نخبگان دانشگاهی در فضای علمی کرسی‌های آزاداندیشی طرح و پخته می‌شوند، گفت: برخی نتایج این کرسی‌ها در سیاست‌های کلی کشور نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

حجت‌الاسلام محرمعلی شیرمحمدی، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، با اشاره به این‌که برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، یکی از دغدغه‌ها و مطالبات مقام معظم رهبری است، گفت: این کرسی‌ها در محیط‌های دانشگاهی و بر اساس شرایط استان، کشور و وضعیت بین‌المللی و منطقه‌ای برگزار می‌شوند.
وی افزود: بسیاری از نظریه‌ها و ایده‌های دانشجویی که می‌تواند راهگشای مسئولان در سطح استانی و ملی باشد، پیش از ارائه طرح برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی، اسلوب مدون و قانون‌مندی برای مطرح شدن نداشت و این کرسی‌ها برای ارائه این اسلوب به میدان آمدند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با تأکید بر این که سه یا پنج نفر از دانشجویان در قالب کرسی‌های آزاد‌اندیشی در دو گروه موافق و مخالف قرار می‌گیرند، ابراز کرد: این کرسی‌ها ارکان دیگری به جز گروه‌های مخالف و موافق نیز دارند و مجری دارای مدرک تحصیلی حداقل فوق‌لیسانس و یک نفر از کارشناسان حوزه مورد بحث، این جلسات را کامل می‌کنند.

موضوعات کرسی‌های آزاداندیشی باید پایه علمی داشته باشد
حجت‌الاسلام شیرمحمدی تصریح کرد: مهم‌ترین و نخستین اصل در برگزاری صحیح کرسی‌های آزاد‌اندیشی، دارا بودن پایه‌های علمی نظریه و موضوع مورد بحث است، چراکه در غیر این‌صورت، نباید انتظار کسب نتیجه کاربردی از این کرسی‌ها را داشته باشیم.
وی با بیان این‌که آراء عمومی و افکار نخبگان دانشگاهی در فضای علمی کرسی‌های آزاداندیشی طرح و پخته می‌شوند، اظهار کرد: این روند به گونه‌ای پیش می‌رود که نظریاتی که قابل استفاده باشند، در سیاست‌های کلی کشور نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.
این مقام مسئول با اشاره به دلایل کم‌رنگ شدن برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در برخی دانشگاه‌های استان، عنوان کرد: از آن‌جایی که متولی برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی، دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری هستند، تغییر و تحولات مسئولیت این دفاتر، یکی از دلایل کم‌رنگ شدن برگزاری آنهاست.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان خاطرنشان کرد: آینده شغلی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و همچنین بررسی نقش اساسی ایران در مقابله با گروه‌های تندروی منطقه، از جمله موضوعاتی است که امروزه در این کرسی‌ها مطرح می‌شود.
حجت‌الاسلام شیرمحمدی در پایان یادآور شد: یکی از موضوعاتی که بر امر ازدواج سایه افکنده است، ارتباطات کنترل‌نشده جنس مخالف است که برای پیشگیری از افزایش آمار طلاق باید در قالب کرسی‌های آزاداندیشی به آن پرداخته شود.

captcha