کد خبر: 2642507
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۵
محمدرضا حشمتی بیان کرد:

نگاه بین‌المللی به انجمن خادمان قرآن داریم/ دعوت از مراجع برای حضور در هم‌اندیشی

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد در نشست خبری بیان اهداف هم‌اندیشی مجمع خادمان قرآنی با اشاره به دعوت تعدادی از مراجع عظام تقلید برای حضور در این نشست، گفت: نگاه ما به مجمع خادمان قرآن بین‌المللی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری تشریح اهداف و برنامه‌های هم‌اندیشی سراسری خادمان قرآن کریم، صبح امروز هفتم دی‌ماه در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در این نشست خبری حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی با بیان اینکه راه‌اندازی انجمن خادمان قرآن کریم یکی از کارهای بزرگی است که در حوزه قرآنی شکل می‌گیرد، گفت: از روزهای آغازین برپایی نمایشگاه قرآن در دوره اخیر دبیرخانه خادمان قرآن کریم در کنار نمایشگاه شروع به کار کرد، در ابتدا باور نداشتیم که راه‌اندازی چنین انجمنی تبدیل به یک شجره طیبه شود و محصولات و خروجی‌های آن بتواند موجب تعجب همگان شود.

192 فعال قرآنی نشان خادم قرآن دریافت کرد‌ه‌اند/ 34 خادم قرآن از دنیا رفته‌اند
وی افزود: خادمان قرآن بالاترین شخصیت‌های قرآنی کشور هستند که البته تا کنون تعدادی از آنها توانسته‌اند نشان خادمی قرآن را از دستان رؤسای جمهور در ادوار مختلف دریافت کنند. در مجموع ادوار مختلفی که به فعالان قرآنی نشان خادمی قرآن اهدا شده است تا کنون 192 نفر بوده‌اند که 34 نفر از این تعداد از دنیا رفته‌اند.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به نام بردن عده‌ای از خادمان قرآن که از دنیا رفته‌اند پرداخت و خاطرنشان کرد: از جمله افرادی که نشان خادمی قرآن دریافت کرد‌ه‌اند و از دنیا رفته‌اند می‌توان به افرادی همچون مهدی آذریزدی، ابریشم‌کار، علی اربابی، ابوالقاسم امامی، محمدجعفر امامی، اوحدی، ابراهیم مولایی، طاره حدیثی، بنیانگذار نمایشگاه قرآن، عبدالغنی قیم، علامه مرتضی عسگری، علی‌اکبر غفاری، فولادوند، مؤذن‌زاده اردبیلی، طاهره صفارزاده و ... اشاره کرد.

اسامی مراجع تقلید در بین خادمان قرآنی به چشم‌ می‌خورد
حشمتی با بیان اینکه در بین خادمان قرآن کریم اسامی تعدادی از مراجع تقلید هم دیده می‌شود، تصریح کرد: این افراد و تمام اعضای این انجمن به عنوان راهنماهای ما در اجرای فعالیت‌های قرآن خواهند بود. این نشست در مهشد مقدس برگزار می‌شود و در آنجا هیئت مؤسس این انجمن انتخاب خواهد شد. در ادامه و پس از ثبت اساس‌نامه عضوگیری مجامع تخصصی که تعداد آنها هشت مجمع است پیش‌بینی شده است.

بررسی اساس‌نامه انجمن در نشست هم‌اندیشی
وی بیان کرد: در این مجمع حدود 160 خادم قرآن دعوت شده‌اند که برخی به دلیل کهولت سن و یا سایر گرفتاری‌ها حضور نخواهند داشت. اساس‌نامه پیشنهادی که برای آخرین بار توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بازبینی شده است در این مجمع مورد بحث قرار خواهد گرفت. بخش اعظم این اساس‌نامه مجامع تخصصی قرآن کریم هستند.

راه‌اندازی 8 مجمع تخصصی
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: این مجامع عبارت از مجمع پژوهش، تفسیر و ترجمه قرآن، مجمع قاریان قرآن، حافظان قرآن، رسانه‌ها و ناشران قرآنی، نرم‌افزارها و سایت‌های قرآنی، هنر، خوشنویسی، تذهیب و فیلم قرآنی، مجمع مدیران قرآن و مجمع آموزش قرآن کریم هستند که به عنوان مجامع اصلی انجمن خادمان قرآن کریم فعالیت خواهند کرد.

حشمتی در ادامه با اشاره به کارآمدی انجمن‌ها در کشور و جایگاه ویژه آنها در جوامع مختلف، گفت: دولت تصمیم دارد تا فعالیت‌های خود را از طریق انجمن‌ها پیگیری کند و فعالیت‌های خود را به آنها واگذار نماید، ما نیز در انجمن خادمان قرآن بخشی از وظایف و اختیارات خود را به این انجمن واگذار خواهیم کرد.

فراهم کردن زمینه حضور خادمان قرآنی در متن برنامه‌ها بهترین تکریم از آنهاست
وی با تأکید بر اینکه زمانی باید بگوییم از خادمان قرآن تکریم کرد‌ه‌ایم که پای صحبت‌های آنها نشسته و به نظرات آنها اهتمام بورزیم، گفت: بزرگترین تجلیلی که می‌توان از خادمان قرآن کریم انجام داد این است که به نظرات آنها اهتمام ویژه داشته باشیم و زمینه حضور و اظهار نظر آنها را در جلسات مختلف فراهم کنیم.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با یادآوری این موضوع که انجمن خادمان قرآن روزهای 14 و 15 د‌ی‌ماه و در مشهد مقدس برگزار می‌شود، در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه چه برنامه‌هایی برای اهتمام ویژه به قرآن و عترت در کنار هم دارد، افزود: قرآن و اهل بیت(ع) هردو مظلوم هستند و در مورد اهل بیت(ع) باید از ظواهر کاسته و بیشتر به باطن سیره آنها بپردازیم.

معاونت قرآنی وزارت ارشاد به عنوان بخشی از جامعه قرآنی با تمهیدات مختلف سعی در اجرای برنامه‌ها و فعالیت‌های قرآنی و همه‌گیرکردن این فعالیت‌ها دارد که برپایی مجمع خادمان قرآن کریم یکی از این برنامه‌ها است تا با استفاده از چنین برنامه‌هایی بتوانیم یک هجران زدایی از قرآن و اهل بیت(ع) داشته باشیم.

ورود قرآن به ساحت زندگی مردم یک عزم ملی را می‌طلبد
حشمتی با اشاره به اینکه وظیفه ما این است که این خادمان قرآن را که به عنوان قهرمانان فرهنگی هستند معرفی کنیم، بیان کرد: برای اینکه قرآن را به ساحت زندگی مردم وارد کنیم به یک عزم ملی نیازمند هستیم.

وی در ادامه در پاسخ به سؤال دیگری در مورد کارکردهای انجمن خادمان قرآن، اظهار کرد: در دنیا انجمن‌ها حرف اول را می‌زنند و دولت‌ها سعی دارند خود را از این طریق کوچکتر کنند، در کشور ما نیز در حوزه قرآن دچار یک عقب افتادگی هستیم و چنین انجمنی باید بسیار زودتر از این تشکیل می‌شد. به این انجمن و کارکرد و آینده آن بسیار امید داریم چرا که با عضوگیری مجامع تخصصی تحولات عظیمی می‌تواند رخ دهد.

وزیر ارشاد رئیس انجمن خادمان قرآن/ 3 عضو حقوقی
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه امیدوار است قرآنیان درجات مختلف مهارت را با استفاده از این انجمن دریافت کنند، گفت: در اساس‌نامه این انجمن وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رئیس انجمن و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به عنوان اعضای حقوقی این انجمن مطرح هستند. این به این مفهوم است که دولت را در کنار حوزه‌های تخصصی خواهیم داشت.

حشمتی افزود: معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت ویژه در خدمت این انجمن خواهد بود، به عنوان مثال اگر این انجمن برای انتشار یک کتاب نیاز به همکاری داشته باشند با تمام توان به آنها کمک خواهیم کرد و ناچار از چاپ آن هستیم. ضمانت اجرایی فعالیت‌های این انجمن بستگی به خود انجمن دارد و این نیست که اختیاراتی برای آن در نظر گرفته شود. خادمان قرآن سرمایه‌های بسیار بزرگی هستند که تا کنون در کنار هم جمع نشده بودند و کنار هم بودن این افراد منشأ فعالیت‌های بزرگی خواهد بود.

وی در ادامه در پاسخ به سؤالی در مورد استفاده از ظرفیت‌های حوزه‌ها در این انجمن، گفت: در حوزه پژوهش، تفسیر و ترجمه مستقیم‌تر با حوزه‌ها درگیر هستند و افرادی همچون حضرات آیات جوادی آملی، وحید خراسانی، هاشمی رفسنجانی، مصباح یزدی، سبحانی و .. از جمله شخصیت‌هایی هستند که در ادوار گذشته نشان خادم قرآنی را دریافت کرد‌ه‌اند و از چهره‌های حوزوی نیز هستند.

1000 خادم قرآن شناسایی شده‌اند
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه افرادی که برای حضور در این مجمع دعوت شده‌اند تعداد کمی از خادمان قرآن کریم هستند، تصریح کرد: تا کنون نزدیک به 1000 خادم قرآن شناسایی شده‌اند که از این تعداد همانطور که گفته شد 190 نفر نشان خادمی قرآن را دریافت کرده‌اند، به عنوان مثال در بحث قاریان قرآن به تعداد معدودی نشان خادم قرآن اهدا شده است و این در حالی است که قاریان بین‌المللی بسیار زیادی در کشور حضور دارند.

نگاهی بین‌المللی به انجمن خادمان قرآن داریم
حشمتی در پایان با اشاره به اینکه در برخی از ادوار معرفی خادمان قرآنی چهره‌های بین‌المللی نیز در بین آنها به چشم می‌خورد، یادآور شد: ما نیز به این انجمن نگاه بین‌المللی داریم و تلاش خواهیم کرد تا فعالان بین‌المللی را نیز به این انجمن اضافه کنیم.

captcha