محمداسماعیل سعیدی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به ضرورت توجه به مباحث فرهنگی در سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» گفت: ریشه انقلاب ما قرآنی است و پایه اساسی نظام ما نیز اسلامی است که احکام و دستوراتش در قرآن بیان شده است.
وی افزود: باید به این نکته توجه داشته باشیم که تنها راه نجات جامعه از بسیاری معضلات و مشکلاتی که گرفتار شدهایم و یا خطر گرفتار شدن در آن وجود دارد، تمسک به قرآن است؛ همچنین برای ترویج مبانی فکری نظام جمهوری اسلامی لازم است به قرآن رجوع کنیم.
منتخب مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه قرآن برنامه زندگی و شفای دردهای جامعه است، لازم است به فعالیتهای قرآنی و نشر فرهنگ و معارف قرآنی اهتمام صورت گیرد و این اهتمام باید در بودجه خود را نشان دهد تا دستگاههای فعال این حوزه حمایت شوند.
سعیدی با اشاره به وضعیت مراکز و نهادهای قرآنی کشور اظهار کرد: در برخی شهرستانها مشاهده میشود که متأسفانه مراکز قرآن به دلیل کمبود بودجه و اعتبار به شدت دچار مشکل شدهاند.
وی در مورد وضعیت اعتبارات قرآنی در سال جاری گفت: با توجه به اینکه در مباحث فرهنگی خلأهای فراوانی وجود دارد و انتظارات جامعه در این حوزه بسیار است و از سوی دیگر میزان هجوم فرهنگی بیگانگان رو به افزایش بوده، به نظر میرسد اعتباراتی که برای امسال در نظر گرفته شد، قابل توجه نیست.
این نماینده مجلس نهم گفت: از طرفی لازم است جهتگیری اعتبارات به سمت حمایت از فعالیتهای خودجوش مردمی باشد و صرفاً از دستگاهها و نهادهای دولتی حمایت نشود؛ امروز ما میبینیم که عمده فعالیتهای قرآنی در مجموعههای مردمنهاد در محلهایی همچون مساجد، مهدهای قرآنی و مؤسسات انجام میگیرد، در حالی که حمایتی از آنها صورت نمیگیرد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بخش دیگری از مشکلات مربوط به حوزه فرهنگ را عدم توجه به پیوست فرهنگی طرحها عنوان کرد و گفت: متأسفانه این موضوع در حد شعار باقی مانده و هنوز در بین دستگاههای فرهنگی جا نیفتاده است.
سعیدی درپایان اظهار کرد: ابتدا لازم است مهندسی فرهنگی و چارچوبهای کلی فرهنگی و راهبردهای این حوزه مشخص شود، سپس تبدیل به یک برنامه مدون تبدیل شود تا همه دستگاهها و نهادها خود را موظف به رعایت آن بدانند.