کد خبر: 2646951
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۸

وجه تمایز دفاع ایران با سایر مدافعات از زبان معاون رئیس‌جمهور

گروه سیاسی: معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور با بیان اینکه هر دفاع مقبول و مطلوبی، لزوماً مقدس نیست، اظهار کرد: وجه تمایز دفاع ما با بسیاری از مدافعات، مقدس بودن و وجه تقدیس آن است زیرا تاریخ اقوام و ملل مشحون از منازعات، مخاصمات، مبارزات و جنگ‌های خونین است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، محمدباقر نوبخت، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور صبح امروز، دوشنبه، 8 دی‌ماه در نخستین همایش «نقش قوه مقننه در حفظ و نشر آثار دفاع مقدس» در سخنانی با بیان اینکه اساساً دفاع، مقبول و مطلوب همه ملت‌ها و فرهنگ‌هاست، گفت: حتی انسان‌هایی که سخن از صلح می‌زنند نیز به مسئله دفاع اعتقاد دارند اما وجوه آن را محدود تعریف می‌کنند.

وی با تأکید بر اینکه هر دفاع مقبول و مطلوبی، لزوماً مقدس نیست، اظهار کرد: وجه تمایز دفاع ما با بسیاری از مدافعات، مقدس بودن و وجه تقدیس آن است زیرا تاریخ اقوام و ملل مشحون از منازعات، مخاصمات، مبارزات و جنگ‌های خونین است.

نوبخت با اشاره به نگاه قرآن به برخورد اقوام و افراد با یکدیگر گفت: در همان آغازین تفاسیر و تشریح‌هایی که از هبوط حضرت آدم(ع) صورت گرفت، مسئله «بعضهم لبعض عدو» مطرح شد؛ بنابراین از همان زمان که فلسفه حیات شکل گرفت و در سوره بقره نیز به آن اشاره شده، هبوط آدم همراه با مقابله بوده است.

وی با اشاره به جنگ‌های خونین در تاریخ بشریت افزود: در این مبارزات و جنگ‌ها اگر مسئله، دفاع از آیین، ایده، مکتب و مذهب باشد، درجه وسیع و رفیعی از قداست را به خود خواهد گرفت همان مسئله‌ای که در جنگ ایران و عراق منعکس شد.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور گفت: در جنگ ایران و عراق اگر مسئله بر سر مرز آبی اروندرود بود، موضوع گونه‌ دیگری بود اما مسئله جنگ 8 ساله میان یک حاکم جبار نادان با یک شخصیت متدین، مقدس و مرجع تقلید بود.

وی با تأکید بر اینکه فلسفه مخاصمه ایران و عراق فراتر از این موارد است و ریشه عمیق‌تری دارد، افزود: در نیمه اول قرن بیستم دو جنگ بزرگ اتفاق افتاد که باعث شد طی مدت 10 سال بیش از 83 میلیون نفر کشته شوند.

نوبخت با اشاره به صف‌آرایی دو مکتب فکری در نیمه اول قرن بیستم خاطرنشان کرد: در چنین فضایی، اندیشه‌ای روی کار آمد که فارغ از تفکر شرق و غرب به دنبال تشکیل یک کشور بر پایه دین بود؛ بر همین اساس همه دنیا علیه این اندیشه قیام کرد.

وی گفت: آنها ابتدا تلاش کردند مغزهای اندیشه این تفکر را بزنند برای همین افرادی مانند شهید مطهری و شهید مفتح را ترور کردند؛ بعد از آن زبان این اندیشه را یعنی ائمه جمعه را ترور کردند؛ پس از آن به دنبال قطع دست‌های این  تفکر برآمد و رجایی و باهنر را شهید کرد.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور ترور مردم عادی و حمله به میهنمان را مقابله با پیکره اندیشه اسلامی دانست و گفت: صدام به ایران حمله نکرد، بلکه به تفکری حمله کرد که شرق و غرب در مقابل آن ایستاده بودند و کسانی که در عرصه دفاع مقدس حاضر شدند از یک تفکر و هویت دفاع کردند.

نوبخت با بیان اینکه امروز دفاع تنها در عرصه نظامی نیست، گفت: داشتن قدرت بازدارندگی لازم است، اما کافی نیست؛ در کنار آن باید تلاش کنیم جلوه‌های اسلام رحمانی و اسلام ناب را در تمامی عرصه‌ها ترویج دهیم.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور تصریح کرد: ما هر روز در معرض تهاجم‌های متفاوتی در عرصه‌های گوناگون هستیم، بنابراین همه ما وظیفه داریم که از نظام خود متناسب با تهاجماتی که صورت می‌گیرد، دفاع لازم را داشته باشیم.

همایش امروز گام اول بود

نوبخت خطاب به مؤسسان فراکسیون دفاع مقدس مجلس گفت: همایش امروز گام اول بود اما گام‌های زیادی پیش روست که نیاز به صبر و تحمل دارد چرا که کار آسانی نیست.

captcha