کد خبر: 2646952
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۰
قزوه:

جشنواره «شعر انقلاب» مانوری ادبی است/ پیش از انقلاب جشنواره ادبی نداشتیم

گروه ادب: مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در نشست خبری جشنواره «شعر انقلاب» گفت: این جشنواره که مانوری ادبی است، به منظور شناسایی چهره‌های گمنام برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری چهارمین جشنواره «شعر انقلاب» امروز، 8 دی با حضور علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری و علی داوودی، دبیر هنری این جشنواره و مدیر دفتر شعر برگزار شد.
قزوه در این مراسم با اشاره به اینکه تعداد جشنواره‌ها زیاد شده است، عنوان کرد: ظرفیت ادبی کشور بیش از این شماری است که در جشنواره شرکت کرده‌اند. در این باره باید توجه داشت که افراد صاحب‌نامی هم بوده‌اند که در جشنواره شرکت نکرده‌اند، ولی از بزرگان این عرصه شده‌اند.
وی با اشاره به اینکه قیصر امین‌پور، سلمان هراتی و سیدحسن حسینی از جمله شاعرانی بودند که در جشنواره‌ها شرکت نمی‌کردند، اظهار کرد: این افراد با وجود اینکه در این عرصه‌ها حضور نیافتند، ولی افراد بزرگی در حوزه شعر شدند.
قزوه با اشاره به اینکه تعدادی از شاعران نیز از طریق مسابقه و جشنواره شناخته می‌شوند، افزود: همیشه نباید ملاک این باشد که افرادی که در جشنواره‌ها مقام به دست می‌آورند، بهترین افراد حوزه مورد نظر هستند، بلکه گاه عکس این مطلب را هم شاهد بوده‌ایم.
برگزیده‌ها همیشه بهترین‌ها نیستند
وی با اشاره به افرادی همچون فاضل نظری گفت: این شاعر از جمله افرادی نیست که در جشنواره‌ها شرکت کند، ولی خوش درخشید و آثار مطلوبی نیز از وی به چاپ رسیده است.
قزوه ادامه داد: ظرفیت جشنواره‌ها در اختیار شاعران جوان و گمنام قرار می‌گیرد که خود را به قافله ادبی بزرگان این حوزه برسانند. در این حوزه نباید از افرادی که به دور از هیاهو کار می‌کنند غافل باشیم؛ باید به این گروه از افراد احترام گذاشت.
مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: ارتقای سطح ادبی شاعران از اهداف این جشنواره به شمار می‌رود. در بسیاری از استان‌ها نیز به صورت همزمان موضوع تخصصی در دست کار است که حوزه هنری استان‌های خراسان، همدان و سمنان سرآمد آنان هستند.
وی با اشاره به جلسات تخصصی ادبیات کودک در این حوزه‌ها، گفت: این مراکز در کنار جلساتی که در حوزه ادبیات کودک دارند، در حوزه طنز، ترانه، اشعار آئینی، دفاع مقدس، ادبیات عرفانی، نقد و بررسی، پژوهش و حتی شعر بومی نیز ورود پیدا کرده‌اند.
شعر انقلاب، گامی برای شناسایی چهره‌های گمنام است
قزوه با تأکید بر اینکه در هفت روز هفته باید تلاش کنیم که حوزه‌های استان‌ها محل تجمع شاعران، نویسندگان و پژوهشگران این عرصه باشد، بیان کرد: البته نیمی از مراکز در یک یا دو موضوع کار می‌کنند که در تلاش هستیم سطح فعالیت آنها را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه جشنواره «شعر انقلاب» گامی برای شناسایی چهره‌های گمنام است، یادآور شد: کسانی که در جشنواره‌ها مقام می‌آورند همیشه بهترین‌های کشور نیستند. در این حوزه باید همه افراد دیده شوند.
قزوه، جشنواره شعر انقلاب را معرف ادبیات انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: این جشنواره باید بتواند با شاخصه‌های خود، سبک ادبیات اسلامی را ترویج و معرفی کند.
بنا بر تأکید قزوه، جشنواره شعر انقلاب به منظور شناسایی و بیرون کشیدن سلمان‌ها و قیصرهای جوان از استان‌ها برگزار می‌شود تا به درخشش آنان کمک کند و این شاعران بتوانند در حوزه شعر انقلاب قلم بزنند و آثارشان را به چاپ برسانند.
جشنواره‌های 300، 400 ساله
وی با بیان اینکه این جشنواره باید بتواند چهره‌های گمنام را به حق خود برساند، اظهار کرد: باید با ایجاد فضای سالم و دانش موجود باید به مدیریت فضای شعری حوزه‌ها پرداخت.
قزوه با تأکید بر لزوم شناسایی شاعران توانمند، از اینکه هیچ جشنواره‌ای در کشورمان برگزار نمی‌شود که چهلمین دوره خود را تجربه کند، گفت: هیچ جشنواره‌ای در دوران پیش از انقلاب در حوزه ادبیات برگزار نمی‌شد. باید جشنواره‌هایی 300، 400 ساله داشته باشیم.
مانور ادبی در حوزه شعر
وی بر مستمر بودن جشنواره‌ها و مردمی بودن آنها تأکید کرد و افزود: نباید وضعیت برگزاری جشنواره به این شکل باشد که پس از چند دوره برگزاری بگویند که بودجه نداشتیم، به همین دلیل برگزار نمی‌کنیم.
قزوه همچنین یادآور شد: جشنواره‌ها باید هدفمند برگزار شده و استان‌ها نیز باید در برگزاری آنها به کار گرفته شوند. باید به شناسایی چهره‌های جدید بپردازیم. این جشنواره نوعی مانور ادبی در حوزه شعر است.
وی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب بر این مبنا که «در هر بعدی هزینه می‌کنید ممکن است جواب نگیرید، ولی در حوزه ادبیات جواب می‌گیرید»، افزود: باید راهی را پیش بگیریم که ادبیات انقلاب صادر شود و جای خود را باز کند.

captcha