به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست همایش بینالمللی فضای مجازی پاک، عصر امروز دوشنبه هشتم دیماه با حضور رسول جلیلی، عضو شورای عالی فضای مجازی، حسن نجفیسولاری، عضو شورای سیاستگذاری همایش و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.
رسول جلیلی، عضو شورای عالی فضای مجازی، با اشاره به حماسه 9 دیماه اظهار کرد: 9 دیماه یادآور حماسه عظیم مردم ایران در اطاعت و حمایت از مقام ولایت فقیه و تبلور بصیرت در پی فتنه 88 است.
وی با اشاره به این موضوع که دانشگاه صنعتی شریف مجری برگزاری همایش فضای مجازی پاک است، گفت: با پیدایش فضای مجازی و با طرح عنوان فضای مجازی در کشور و نهادینه شدن آن، به مرور توسعه فضای مجازی رخ میدهد.
عضو شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: مطالعات نشان میدهد که دنیا برخورد متوازنی با توسعه فضای مجازی دارد. شاید در ابتدای ورود پدیده، به وجه توسعه آن میپردازند اما از نظر قانونگذاری و آسیبشناسی این توسعه مورد نقد قرار میگیرد و به موازات توسعهخواهی و چالشهای آن مورد کنکاش قرار میگیرد.
وی بیان کرد: ما در زمینه مواجهه با چالشهای حاشیه توسعه فضای مجازی دیر اقدام کردهایم. اروپاییان، آمریکاییان و آسیاییها که در توسعه فضای مجازی، رتبهشان به شدت از ما بالاتر است، آنها برای مقابله با این آسیبها چارهسازی کردهاند. آنها مراحلی را اندیشیدهاند و قوانینی را در سطح بینالملل و در کشورشان به تصویب میرسانند. ما هم میتوانیم همچون آنها باشیم و چارهاندیشیهایی در این زمینه داشته باشیم.
جلیلی اظهار کرد: ما در جامعهای زندگی میکنیم که به تبع رشد فناوری مرتبط با فضای مجازی وارد عرصهای میشویم که برخیها آن را زندگی دوم و زندگی مجازی مینامند.
وی بیان کرد: ما با یک پدیدهای سروکار داریم که این پدیده شاید ملموس نباشد اما باید با آن برخورد واقعگرایانه داشته باشیم که مرتبط با نیاز مشخص اجتماعی، ارزشی، به این نتیجه رسیدهایم که خلأ وجود دارد و آن خلأ گفتمان پاک بودن فضای مجازی است.
عضو شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: هدف از برگزاری همایش فضای مجازی پاک، گفتمان پاک را به عنوان یک جریان دکترین و فکری در کشور ارتقاء دهیم. این گفتمان هماکنون در کشور ضعیف و مظلوم است.
وی بیان کرد: از سرفصلهای این همایش میتوان به دکترین فضای مجازی پاک و افقهای آینده، حفظ، تحکیم و صیانت از نهاد خانواده در فضای مجازی، فناوریهای سلامت فضای مجازی، آسیبهای فضای مجازی و نحوه تأمین سلامت فضای مجازی، امر به معروف، نهی از منکر و قول سدید در فضای مجازی، نقش رسانهها، اپراتورهای مخابراتی، سمنها، صنعت و مردم در سلامت فضای مجازی، اوقات فراغت، تفریح و سرگرمی مجازی پاک و راههای جهانی و بینالمللی به کاربرده شده در تأمین سلامت فضای مجازی اشاره کرد.
جلیلی اظهار کرد: با تغییر ریاست سازمان صداوسیما، این رسانه قصد دارد پوستاندازی کند یعنی از حالت برودکست خارج شویم و خود را در فضای مجازی مؤثرتر نشان دهیم. اپراتورهای تلفنهای همراه نسل سه و چهار در سال 94 به شکل گستردهای عرضه خواهد شد. از همین تریبون از صداوسیما خواهانم که برنامههایشان را به ما اعلام کنند.
وی افزود: برای برگزاری این همایش تعدادی متخصصان و کارشناسان حوزه بینالملل را دعوت کردهایم تا با حضورشان تجربیاتشان را در اختیارمان قرار دهند. این کارشناسان از کشورهایی همچون آمریکا، دانمارک، مصر، لبنان، نیوزلند و آلمان هستند.
عضو شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: همایش فضای مجازی پاک، 17 اسفندماه به صورت بینالمللی برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به موضوع فیلترینگ اظهار کرد: فیلترینگ در کشور به اندازه کافی در فضای رسانهای، دولتی و مردم شلوغ است به همین جهت ما در این همایش به موضوع فیلترینگ نمیپردازیم.
رویکرد همایش فضای مجازی پاک غیر سلبی است
در ادامه حسن نجفیسولاری، عضو شورای سیاستگذاری همایش بینالمللی فضای مجازی پاک اظهار کرد: مرکز ملی فضای مجازی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعدادی از دانشگاهها به کمک دانشگاه صنعتی شریف آمدهاند تا این همایش را برگزار کنیم.
هدف اصلی از برگزاری همایش؛ گفتمانسازی
وی افزود: هدف اصلیمان از برگزاری همایش گفتمانسازی است. ایجاد یک جریان متناسب تعاملی برای آنچیزی که دغدغه مردم است.
عضو شورای سیاستگذاری همایش بینالمللی فضای مجازی پاک تصریح کرد: این همایش دولتی نیست و بهتر بگوییم که دولت در برگزاری آن دخیل نیست. این همایش توسط دغدغهمندانی برگزار میشود که دلسوز ماجرا هستند.
وی بیان کرد: رویکرد این همایش غیرسلبی است، منش و روش این همایش بیان راهکارهای ایجابی برای حل مسائل فضای مجازی است.
نجفیسولاری اظهار کرد: ما میخواهیم برای کسانی که قادر و به اقدام کارهایی برای تولید فضای مجازی پاک هستند، ایجاد انگیزه کنیم.
مدل بومی باید از دانشگاه آغاز شود
وی ادامه داد: دانشگاهها روی فضای مجازی پاک اقداماتی انجام دادهاند اما هیچگاه همگرایی میان آنها وجود ندارد و رهاشدن حاکمیت تنها نباید به عنوان نقد به دولت شود بلکه دانشگاهها باید در مسیر قرار بگیرند که مدل بومی را ارائه کنند. مدل بومی باید از دانشگاه آغاز شود.