جواد اردکانی، کارگردان سینمای دفاع مقدس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه حمایت از سینمای دفاع مقدس به یک فیلم ختم نشود، اظهار کرد: خیلی خوشحالم که از فیلم «شیار 143» که نمونهای از یک کار ارزشی است حمایت به عمل آمد. این اتفاق سبب شده که این شکل از کار به طرز بهتری دیده شود و مخاطبان مجددا با یک فیلم خوب در حوزه دفاع مقدس مواجه شوند، البته این را هم بگویم که حمایت صرف از یک کار دفاع مقدسی قادر نیست جوابگوی نیازها باشد، بلکه باید فیلم مورد نظر کیفیت لازم را هم داشته باشد.
وی افزود: مطلبی که نباید آن را فراموش کرد این مهم است که حمایت از این یک فیلم نباید به این معنا برداشت شود که دیگر قرار است از تمامی فیلمهای دفاع مقدسی حمایت شود، بلکه مهم آن است که این دست حمایتها ادامهدار باشد والا اگر قرار باشد تنها یک فیلم مورد توجه قرار گیرد نمیتوان برای سینمای دفاع مقدس انتظار روی دادن اتفاق خاصی را داشت.
این کارگردان به توضیح فوق اضافه کرد: متاسفم که باید بگویم در سالهای گذشته فیلمهای خوب دیگری هم در حوزه دفاع مقدس ساخته شدهاند که کسی آنها را ندیده است. این کم توجهی نشان میدهد که سینمای دفاع مقدس به شدت غریب و مظلوم است. تنها نیاز است که به آن توجه شود تا قادر باشد کیفیت خود را به شکل کاملا روشنی در معرض دید تماشاگران قرار دهد.
این سینماگر در پاسخ به این سوال که چه آفتی سینمای دفاع مقدس را در این سالها آزار رسانده است؟ گفت: باند بازی و لابیهای پشت پرده به شدت سینمای دفاع مقدس را آزرده است. چون فیلمسازی که نه دغدغه لازم را به جنگ داشته باشد نه اینکه آشنایی به این حوزه داشته باشد، به راحتی بودجه یک کار دفاع مقدسی را در اختیار میگیرد، ولی این امکان برای فیلمسازان مستعد و متعهد فراهم نیست؟!
وی اضافه کرد: نداشتن متولی مشخص برای سینمای دفاع مقدس، آسیب دیگری است که برای سینمای جنگ، میتوان متصور شد. این وضعیت در شرایطی است که مراکز مختلفی ادعای حمایت از سینمای دفاع مقدس را دارند، اما وقتی بحث تولید و اکران این فیلمها پیش میآید، جای به خصوصی نیست که از آن بتوان به عنوان حامی فیلمهای دفاع مقدسی نام برد.
وی با بیان اینکه تهیهکننده فیلمهای دفاع مقدسی باید در ساخت فیلم از سرمایه شخصی خود نیز هزینه کنند، گفت: متاسفانه چون بودجه اکثر تولیدات دفاع مقدسی دولتی است، تهیهکننده دغدغهای برای برگشت سرمایه ندارد و دستمزد خویش را هم از تولید برمیدارد، درصورتی که اگر تهیهکننده همچون فیلم «شیار 143» از هزینه شخصی برای کار هزینه میکرد با تمام وجودش برای دیده شدن فیلم وقت و هزینه میگذاشت.
این کارگردان در پایان تاکید کرد: نمایندگان مجلس هم میتوانند در این حوزه (سینمای دفاع مقدس) نقش بسیار خوبی ایفا کنند، یعنی به جای برخورد مصداقی، راهکارهایی را پیشنهاد کنند که سینما دفاع مقدس قادر باشد، رشد بهتری کند.