به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی سازمان دارالقرآن الکریم، جلسه هماهنگی رئیس و اعضای دارالقرآن مجلس شورای اسلامی با رئیس سازمان دارالقرآن الکریم امروز، دهم دیماه در محل ساختمان جدید سازمان برگزار شد.
در این جلسه آقایان کشتکار مسئول دارالقرآن مجلس شورای اسلامی به همراه تنی چند از اعضای دارالقرآن به نام آقایان اسلامی، نائینی، هاشمی، موسوی و لک حضور یافتند و جهت ارتقای سطح فعالیتهای دارالقرآنی مجلس شورای اسلامی به رایزنی و تبادل نظر با مهدی قرهشیخلو، رئیس سازمان دارلقرآنالکریم پرداختند.
در ابتدای این جلسه کشتکار، مسئول دارالقرآن مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به تاریخچهای از فعالیتهای این دارالقرآن گفت: دارالقرآن مجلس شورای اسلامی 15 سال است که تاسیس شده و به سازماندهی فعالیتهای قرآنی مجلس که پیش از آن هم کم و بیش دایر بوده است، میپردازد.
وی با اشاره به استقبال خوب کارکنان مجلس شورای اسلامی از فعالیتهای این دارالقرآن از اذعان اساتید قرآن کریم به خوب بودن سطح آموزشهای قرآنی در این دارالقرآن خبر داد و افزود: این آموزشها در رشتههای قرائت، ترتیل، حفظ، تفسیر و مفاهیم قرآن کریم صورت میگیرد که به عنوان مثال در موضوع مفاهیم قرآن کریم تاکنون قصههای برخی از انبیاء مذکور در قرآن کریم طی 36 جلسه تدریس شده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه مسابقات قرآن کریم کارکنان مجلس شورای اسلامی نیز در همین رشتهها برگزاری میشود از برگزاری مسابقه امسال قرآن در دهه فجر انقلاب اسلامی خبر داد.
در ادامه این جلسه اعضای دارالقرآن مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر لزوم ارتباط با سازمان دارالقرآن الکریم، درخواستهایی را مبنی بر ارتقای سطح مدیریتی، دورههای آموزشی و مسابقات این دارالقرآن مطرح کردند.
حضور جدی متخصصان سازمان دارالقرآن در دارالقرآن مجلس
از جمله درخواستهای مطرح شده در این جلسه میتوان به امکان استفاده از شیوهنامههای سازمان دارالقرآن الکریم، نظارت سازمان بر عملکرد دارالقرآن مجلس به منظور جلوگیری از آسیبها و طی صحیح مسیر فعالیتهای قرآنی، پیوستن دارالقرآن مجلس و فعالیتهای آن به فعالیتهای ملی و بینالمللی سازمان دارالقرآنالکریم، بهرهمندی از اساتید سازمان دارالقرآن الکریم در رشتههای مختلف قرآنی، ارائه راهکار سازمان برای جذب افراد بیشتر به فعالیتهای قرآنی در مجلس شورای اسلامی و اعطا گواهینامه پایان دوره آموزشی به قرآنآموزان دارالقرآن مجلس شورای اسلامی از سوی سازمان، اشاره کرد.
آموزش قرآن، بهترین نوع سرمایهگذاری برای صیانت از نیروهاست
در ادامه این نشست صمیمی، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم ضمن خیر مقدم و اظهار خوشحالی از حضور اعضای دارالقرآن مجلس شورای اسلامی در محل سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به اینکه امکانات دستگاههای قرآنی کشور جوابگوی نیازهای قرآنی مردم نیست، گفت: چنانچه نهادها و دستگاهها از امکانات خود در جهت آموزشهای قرآنی به پرسنل استفاده کنند بسیار از این مشکلات مرتفع خواهد شد.
قرهشیخلو با اشاره به هزینههای زیادی که برای حفظ و نگهداری نیرو در نهادها انجام میشود، آموزش قرآن کریم به پرسنل را یکی از بهترین روشهای صیانت از سلامت نیروها دانست و گفت: در صورت همهگیر شدن این موضوع در دستگاههای اجرایی ما پیشبینی یک انقلاب قرآنی را در کشور میکنیم.
وی فعالیتهای قرآنی مجلس شورای اسلامی را بیش از هر چیز نیازمند برنامه جامع به پنج ساله دانست و گفت: این طرح باید حاوی برنامههایی برای نمایندگان محترم و پرسنل مجلس شورای اسلامی به همراه خانوادههای آنها باشد.
سازمان دارالقرآن برای تمام آموزشهای عمومی و تخصصی مدلهای طراحی شده دارد
وی با اشاره به اینکه تا پایان سال جاری میتوان با استفاده از ظرفیت کارشناسی سازمان دارالقرآن الکریم این برنامه را تدوین و اجرای آن را از ابتدای سال 94 آغاز کرد، گفت: رویکرد اصلی این برنامه باید عمومی باشد به گونهای که افراد تحت آموزش در این طرح پس از مدتی کوتاه بتوانند ضمن قرائت صحیح قرآن کریم مفاهیم و منظور آیات را نیز متوجه شوند.
وی با اشاره به وجود مدلهای از پیش طراحی شده این موضوع در سازمان دارالقرآن الکریم گفت: مجلس شورای اسلامی نیز در کنار یک برنامه استاندارد باید از تشویقهایی برای جذب افراد به طرحهای قرآنی استفاده کند.
قرهشیخلو همچنین با اشاره به اینکه 50 عنوان دوره آموزش عمومی و تخصصی در سازمان دارالقرآنالکریم طراحی شده است، گفت: آموزشهای عمومی به طور طبیعی عدهای را به ورود به عرصه آموزشهای تخصصی در زمینههای مختلف قرآنی مانند حفظ و قرائت قرآن کریم ترغیب خواهد کرد که برای این منظور نیز میتوان افراد را استعدادسنجی و آنها را وارد عرصههای تخصصی فعالیتهای قرآنی کرد.
فعالیت قرآنی خانواده محور مفیدتر از فعالیتهای انفرادی است
خانوادهمحور کردن مسابقات قرآن مجلس شورای اسلامی از دیگر پیشنهادات رئیس سازمان دارالقرآن الکریم به هیات قرآنی مجلس شورای اسلامی بود.
قرهشیخلو در این باره با اشاره به اینکه حضور فرزندان پرسنل دستگاههای اجرایی در فعالیتهای قرآنی، مشوق حضور پدران و مادران نیز خواهد بود، افزود: این امر سبب خواهد شد تا به جای پرورش نفرات قرآنی خانوادههای قرآنی تربیت شوند.
خروج انحصار برگزاری محافل انس با قرآن کریم در مجلس شورای اسلامی از ماه رمضان و برگزاری فصلی آن از دیگر پیشنهادات قرهشیخلو به هیأت قرآنی مجلس شورای اسلامی بود که وی در این زمینه افزود: حضور هیأت رئیسه مجلس و سایر مسئولان در این محافل مشوق حضور سایرین خواهد بود.
استفاده از مدلهای برنامهریزی شده و دارای هدف و افق مشخص در فعالیتهای قرآنی جمعبندی پیشنهادات رئیس سازمان دارالقرآن به اعضای دارالقرآن الکریم مجلس شورای اسلامی بود.
وی همچنین در رابطه با درخواستهای مطرح شده قول مساعد در حد مقدورات سازمان داد.