به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، داوران، متسابقان و مدعوان حاضر در پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان صبح امروز، 10 دیماه، به بازدید از امکان دیدنی تهران پرداختند.
بازدید از کاخموزه نیاوران، مجموعه تاریخی ـ فرهنگی جماران و خرید از یکی از مراکز تجاری تهران از جمله برنامههای این بازدید بود.
اولین مقصد متسابقان و داوران مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان، کاخموزه نیاوران بود؛ بازدیدکنندگان در این بازدید از قسمتهای مختلف این اثر تاریخی بازدید کردند که مهمترین بخش آن کاخ اصلی نیاوران بود. قبل از ورود به ساختمان اصلی کاخ، گرفتن عکس یادگاری از درختان چنار محوطه نیاوران بیشترین تصویری بود که به چشم میخورد. در ساختمان اصلی نیاوران، بیشتر نگاههای این فعالان قرآنی دنیای اسلام به سمت فرشهایی که حاصل ذوق و هنر هنرمندان ایرانی بود، دوخته شده بود.
یکی از داوران مصری که ظاهراً نسبت به تاریخ ایران مطالعاتی داشت با حرارت خاصی در مورد تزئینات ساختمان و فرشهای بافته شده توضیحاتی ارائه میداد. در این بازدید گروههای چند نفره نظرات هم را در مورد زیبائیهای این مجموعه دیدنی جویا میشدند. فضای بازدید از موزه، فضای شادی بود که اکثراً همراه با شوخی متسابقان با یکدیگر بود. طبقه دوم اصلی ساختمان نیاوران موزه لباسهای سلطنتی بود که مورد توجه اکثر متسابقان قرار گرفت.
دومین مقصد داوران و متسابقان، حسینیه خاطرهانگیز جماران بود، جایی که آوازه سادگی آن بسیار پیشتر از این به گوششان رسیده و حالا فرصتی دست داده بود تا از نزدیک این سادگی را ببینند. فضای داخلی ونهایی که بازدیدکنندهها را به سمت جماران میبرد، ساکت و آرام بود گویا همه در این فکر بودند تا زندگی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را با رژیم طاغوت مقایسه کنند. علامت سوالی که مربوط به این مقایسه بود به خوبی میشد در چهره تک تک بازدیدکنندهها دید.
شیب تند خیابان منتهی به بیت امام خمینی(ره) را اتومبیل حامل بازدیدکنندهها با چند گاز و ترمز ناگهانی پشت سر گذاشت تا تمثال بزرگی از امام خمینی(ره) تا عبارت «اهلاً و سهلاً» که با خط درشت در زیر آن نوشته شده بود، نمایان شود. بعد هم بالا رفتن از کوچهای سنگفرش شده که جوی باریکی از وسط آن با شدت تمام عبور میکند در جلو راه قرار داشت.
شوق دیدن محل سکونت بزرگترین رهبر مذهبی جهان که یک تنه طومار تاریخ را درهم پیچیده بود، به خوبی میتوان در قدمهای تند بازدیدکنندهها دید. سادگی بیت امام خمینی(ره) برای آنان که اولینبار بود به این مکان میآمدند مسحورکننده بود با اینکه بیت امام راحل یک حیات و یک اتاق ساده با چند تابلوی عکس بیشتر نبود اما زمان زیادی از بازدید را به خود اختصاص داد.
عکسالعمل برخی از بازدیدکنندهها در نوع خود جالب بود از صلوات فرستادن یکی از داوران سوری هنگام ورود به بیت امام خمینی(ره) تا بوسه زدن به در و دیوار آن توسط یکی از شرکتکنندههای عراقی تنها گوشهای از زیبایی این بازدید بود که نشاندهنده جاری بودن محبت امام خمینی(ره) در قلب تمامی مسلمانان است.
از همین شرکتکننده عراقی که تا حدودی به زبان فارسی مسلط بود در مورد این بازدیدها سوال شد که جواب جالبی را در پی داشت؛ «زندگی در بیت ساده امام خمینی(ره) طعم آخرت و در کاخ نیاوران طعم دنیاپرستی میدهد» این نظر شرکتکننده عراقی در مورد بازدید جماران و کاخ نیاوران است.
حسینیه جماران همان جایی که بنیانگذار انقلاب اسلامی، سالهای سال از همان جا سخنان حکیمانه خود را در شرایط پیچیده دوران بعد از انقلاب و جنگ تحمیلی بیان میفرمودند، مقصد بعدی بازدیدکنندهها بود. این بازدید همراه با نماز جماعت بازدیدکنندهها هست. حسینیه جماران همچون بیت امام، سادگی خاص خود را دارد، نگاهها در اینجا به دنبال پیدا کردن رمزوراز سادگی و گیرایی سخنان حکیمانه امام خمینی(ره) هستند تا شاید از لابهلای در و دیوار ساده و بدور از آلایش، حسینیه جماران پیدا کنند.
بازدید از حسینیه طولانیتر از اماکن دیگر است فرصت برای برگزاری یک محفل انس مختصر فراهم شده است و یکی از شرکتکنندگان مصری آیاتی را تلاوت میکند که تحسین همگان را به دنبال دارد. قاری مصری با این تلاوت زیبای خود، گوشه چشمی هم به کسب رتبه در این مسابقات دارد. بعد از قرائت قرآن نوبت به سخنرانی مختصر حجتالاسلام هادی قبادی، مدیرکل مراکز منتسب به حضرت امام خمینی(ره) میرسد که با خیر مقدم به حاضران آغاز میشود.
حجتالاسلام قبادی در ادامه به ارائه آماری از بازدیدکنندگان بیت امام راحل در سه سال اخیر میپردازد و میگوید سه سال گذشته حدود 270 گروه از خارج کشور بازدید داشتند. سال گذشته این رقم 450 گروه و امسال در 9 ماه اول بیش از700 گروه بوده است.
بعد از صحبتهای مدیرکل مراکز منتسب به امام خمینی(ره) یکی از داوران پنجمین دوره مسابقات بینالمللی دانشجویان مسلمان که سوری بود به قرائت شعری با حس و حالی قوی در مورد امام خمینی(ره) پرداخت که همه را به تحسین واداشت، بعد هم یکی دیگر از داوران در مورد لزوم برقراری وحدت بین مسلمانان و اینکه این وحدت از آرزوهای امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب بوده است سخن گفت.
بازدید از نگارستان جماران که تابلوهایی از امام خمینی(ره) و دیدار مختلف ایشان را در دل خود جای داده است یکی دیگر از برنامههای این بازدید بود که مورد توجه بازدیدکنندهها قرار گرفت در این نگارستان بازدیدکنندهها با شخصیت علمی امام خمینی(ره) و کتابهای حاصل اندیشههای امام از نزدیک آشنا شدند. بازدید از یکی از مراکز تجاری تهران بخش پایانی این گشتوگذار بود.