کد خبر: 2670806
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۹
سیدمحمد مجابی:

نگاه دینی مردم را برای حفظ محیط زیست تقویت کنیم

گروه سلامت: معاون توسعه مدیریت، حقوق و امور مجلس سازمان محیط زیست گفت: باارائه سیاست‌های کاربردی می‌توان مفاهیم اسلامی محیط زیست را به مردم آموزش داد.

سیدمحمد مجابی، معاون توسعه مدیریت، حقوق و امور مجلس سازمان محیط زیست در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: بحث محیط زیست از اهمیت ویژه‌ای برای کشور برخوردار است. ایران دارای یک تمدن کهن بوده که این تمدن کهن به تمدن اسلامی رسیده است؛ مفاهیم محیط زیست در فرهنگ و دین ما جایگاه ویژه ای دارد.

وی افزود: کسی که تفکر الهی داشته باشه هیچ وقت محیط زیست را تخریب و آلوده نمی‌کند و برای تمامی مخلوقات حرمت قائل است.

مجابی تصریح کرد: افزون بر نگاه دینی و فرهنگی در کشور در متن اصل 50 قانون اساسی تعریفی از توصیه پایدار شده است و هر اقدامی برای تخریب در تمام موقعیت‌ها ممنوعیت دارد.

وی در ادامه گفت: با اینکه نگاه دین، فرهنگ و حقوق اساسی به محیط زیست وجود دارد ولی با بحران‌های زیادی مانند آلودگی هوا، خاک، از دست رفتن منابع آبی و محیطی مواجه هستیم.

فقدان نگاه مدیریتی یکپارچه

معاون توسعه مدیریت، حقوق و امور مجلس سازمان محیط زیست افزود: از دیگرعواملی که محیط زیست ما را دچار مشکل کرده است، گذشته از بحث سلیقه‌ای عمل کردن دولت‌ها، فقدان نگاه مدیریتی یک پارچه به مسائل توسعه کشور است؛ شاهد هستیم در جایی برای حل مشکل اقدامی صورت می‌گیرد اما با تخریب محیط زیست همراه است به عنوان مثال برای اقتصاد کشاورزی برای بهره‌برداری از منابع آب، کارهایی صورت می گیرد که خشک شدن تالابی را به همراه دارد؛ این موارد ناشی از نبود رویکرد سیستمی است که از مسائل مهم محسوب می‌شود.

مجابی تصریح کرد: در اصل 50 قانون اساسی آمده است که حفظ محیط زیست وظیفه عموم مردم است و هر فردی باید در جامعه به حقوق شهروندی توجه داشته باشد که این حقوق بر دو دسته تقسیم می‌شود؛ حقوقی که جامعه برای شهروند دارد و برعکس.

وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیافتد و حقوق شهروندی رعایت شود؛ باید آموزش‌های لازم به مردم داده شود تا مردم بتوانند مشارکت کنند.

احترام به نعمت‌های الهی

مجابی به فرهنگ دینی ما برای احترام به نعمت‌های خداوند اشاره کرد و افزود: در زمان‌های قدیم هنگامی که فردی تکه نانی را روی زمین می‌دید قامت خم می‌کرد و با احترام آن را در گوشه‌ای می‌گذاشت که اگر با این نگاه دینی پیش رویم به تمامی نعمت‌های خداوند احترام می گذاریم و باعث تخریب محیط زیست که نعمت خداوند است نمی‌شویم. مثلا زمانی که آلودگی هوا در حد بالا است از لحاظ دینی نباید به این آلودگی دامن بزنیم و به دیگران آسیب وارد کنیم و حقوق شهروندی را خدشه دار کنیم.

چگونگی ترغیب مردم برای حفظ محیط زیست

مجابی در مورد چگونگی ترغیب مردم برای حفظ محیط زیست بیان کرد: سازمان محیط زیست با بخش‌های نظارتی و استانداردی که دارد تلاش کرده است که این مفاهیم را در تفاهم‌نامه‌هایی با سازمان‌های مرتبط داشته باشد.

وی ادامه دارد: در بحث اطلاع‌رسانی و آگاهی به مردم با شورای عالی انقلاب فرهنگی، تفاهم نامه‌ای منعقد شد تا در دوره‌های آموزشی از همان ابتدا، دروس عمومی محیط زیست تبیین شود؛ و همچنین با قوای سه گانه در مورد حفظ محیط زیست تفاهم‌نامه‌هایی امضا شده است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: با اطلاع رسانی، مردم را برای حفظ محیط زیست تشویق کنیم.

captcha