کد خبر: 2671977
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۹
محمد فرهادی:

حضور دانشجویان قرآنی از سراسر جهان در ایران؛ نویدبخش گسترش قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: وزیر علوم در مراسم اختتامیه پنجمین مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان گفت: حضور دانشجویان قرآنی از ۴۷ کشور جهان در این مسابقات، نویدبخش گسترش پیام قرآن، در سطح جهانی و مقابله با انحرافات در دین مسلمانان است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) محمد فرهادی، وزیر علوم در مراسم اختتامیه پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان که امشب، 14 دی‌ماه در سالن همایش‌های بین‌المللی برج میلاد برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین جلوه‌های قدرت قرآن، تحرک‌بخشی و جنبش‌آفرینی است، در یک جمله قرآن فقط کتاب تبرک نیست بلکه کتاب تحرک نیز هست و این کتاب قادر است تحولت شگرفی را در سطوح و لایه‌های زندگی شخصیت فرد و جامعه ایجاد کند و دنیای کهنه ما را بگیرد.

وی افزود: قرآن می‌تواند به جای دنیای کهنه ما، دنیای زنده و باطراوتی به ما هدیه کند. انقلابی که توسط قرآن برپا می‌شود انقلابی است در نگاه‌ها و نگرش‌ها که این تغییر، تأثیرات محسوسی بر دنیای بیرون می‌گذارد، چرا که تحولات بیرونی تابعی از تحولات درونی است. قرآن کتاب احیاگر و بیدارکننده است.

وزیر علوم در ادامه گفت: نهایت مقصود قرآن، هدایت آدمیان به سوی مبدا هستی است و این کتاب مبین به دلیل وحیانی بودن و کامل بودنش، به نحوی است که هر قشر و گروهی به طور خاص می‌تواند برای اعتلای هدف و ارتقای وسیله از آن درس بگیرد و پیشرفت حقیقی به دست آورد.

وی یادآور شد: زمانی که دانشجویان بر سر سفره قرآن قرار می‌گیرند بی‌تردید پیام‌هایی می‌گیرند که آن پیام‌ها را از هیچ کتاب انسان‌ساخته‌ای، نمی‌توانند به دست آوردند.

فرهادی در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: قرآن کتابی است که حاوی جدی‌ترین و موثرترین اصول و شیوه‌هایی است که با پیاده‌سازی آن‌ها می‌توان به کالبد زندگی روح تازه‌ای بخشید و با ذهنی پاک و روحی صاف، با امور مختلف زندگی روبه‌رو شد.

وی در ادامه گفت: زندگی دانشجویی یکی از مقاطع زندگی است که دانشجویان در طول تحصیل و علم‌اندوزی، آن را تجربه می‌کنند، این تجربه دارای مولفه‌های اساسی است که تفکر و دانش‌اندوزی از مهم‌ترین آنهاست.

وزیر علوم ادامه داد: مقام و رتبه‌ای که قرآن برای علم و دانش، قائل است بیش از هر آموزه دیگری، دانشجویان را در مسیر علم‌اندوزی قرار می‌دهد. وقتی خداوند در قرآن کریم صف دانایان را با نادانان تفکیک می‌کند و هدایت را مختص دانایان می‌داند، در حقیقت دلالت بی‌بدیلی در اختیار بشر قرار می‌دهد.

وی افزود: هرچند دانش با تجربه است اما این دانش باید از طریق اندیشه‌ورزی آدمی رشد و توسعه پیدا کند. اگر دانشجویان این درس تفکر را از قرآن فرابگیرند و دانشجویی متفکر باشند، منشا بسیاری از ترقی‌ها و پیشرفت‌ها خواهند بود. بسیاری از سیاست‌ها و برنامه‌های آموزشی و پژوهشی وزارت علوم برای این است که تفکر و بینش را در دانشجویان تقویت کنند.

فرهادی اظهار کرد: هر معرفتی که از طریق تجربه و آزمایش به دست آید به شرط مدل بودن در نزد قرآن، معتبر است. دانشجویان به دلیل دلالت‌های علمی، مشاهده و تجربه را یک شاخص مهم برای پذیرش علمی یک دیدگاه یا نظریه می‌دانند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یکی از آموزه‌های بسیار مهم قرآن، آموزه سیر در زمین است؛ گردش‌های علمی دانشجویی که در برخی مواقع سال و در برخی دروس انجام می‌گیرد در ایجاد وسعت نظر در دانشجویان فوق‌العاده موثر است. حقیقت این است که حرکت در جغرافیا، حرکت در فکر و ذهن ایجاد می‌کند و به همین دلیل هجرت در قرآن مورد تأکید قرار گرفته است.

وزیر علوم یادآور شد: قرآن گردش علمی را علاوه بر ابعاد روحی و روانی، وسیله‌ای برای عبرت گیری می‌داند؛ چنانچه گردش‌های علمی با هدف کسب بصیرت و عبرت برنامه‌ریزی شوند چهره گردش‌های علمی تغییر می‌کند.

وی در بخش پایانی سخنان خود عنوان کرد: حضور دانشجویان قرآنی از 47 کشور جهان در پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان، نویدبخش گسترش پیام قرآن، در سطح جهانی و مقابله با انحرافات و تفسیرهای غلط از این گنجینه آسمانی است.

captcha