حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه تمامی شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس قرآنی محسوب میشوند، گفت: این یادواره دو خصوصیت بارز دارد، اول اینکه در مورد شهدا است و دوم اینکه در مورد شهدایی است که حافظ، قاری و یا فعال قرآنی بودهاند.
وی افزود: این دو ویژگی اقتضا میکند که تمام تلاش خود را برای برگزاری یادواره شهدای قرآنی که به نام «سورههای سرخ» نامگذاری شده است به کار ببندیم تا بزرگداشتی در خور شأن و منزلت آنها برگزار شود.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در بهشت درجاتی وجود دارد که قاریان و حاملان قرآن کریم در بالاترین آن هستند، تصریح کرد: برگزاری چنین بزرگداشتهایی باعث میشود تا افرادی که کمتر شناختی با شهدا دارند بهتر و بیشتر جذب راه و مسلک شهدا شوند.
حشمتی در ادامه در مورد تأثیرات برگزاری بزرگداشت شهدای قرآنی بر روی خانوادهها و بازماندگان آنها، بیان کرد: قطعاً برگزاری چنین بزرگداشتهایی رضایت خاطر بیشتری برای بازماندگان به دنبال خواهد داشت و این امر خود ارزش بالایی دارد.
وی خاطرنشان کرد: تأثیر اصلی برگزاری چنین یادوارههایی بر روی افرادی که دنبال الگوی هستند خواهد بود، جوانانی که در زندگی به دنبال الگوهای خاصی میگردند بسیار مفید است، برخی از شهدای ما در زمره علما و صلحا بودهاند و هر کدام ویژگی خاص و بارزی دارند که همین امر در الگو شدن آنها اثرگذار خواهد بود.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به سالهایی که در جبهههای حق علیه باطل حضور داشته است اشاره و اظهار کرد: در زمانهایی که توفیق حضور در جبهه را داشتم و بسیار با آن مواجه میشدم ارتباط معنوی بسیار بالای رزمندهها با قرآن کریم بود و رزمندهها از هر فرصتی که به دست میآمد برای مراجعه به قرآن و خواندن آیاتی از کلامالله مجید اقدام میکردند و این بهترین خاطره و تصاویری است که در جبههها میدیدم.
حشمتی گفت: بیشتر زمانی که در جبهه حضور داشتم برای رزمندهها قرآن تلاوت و یا ترجمه میکردم، این کار را در خط مقدم، پشت جبههها و حتی در سنگرهای انفرادی انجام میدادم که هم برای خودم زیباییهای خاصی داشت و هم اینکه برای رزمندهها زیبا بود.
وی در ادامه بیان کرد: مهمترین اثری که تلاوت آیات قرآن کریم بر روی رزمندهها داشت ایجاد آرامش در آنها بود و در جبهههای جنگ، داشتن آرامش بسیار مهم است که رزمندههای کشورمان به این آرامش با استفاده از تلاوت آیات رسیده بودند و معنویت خاصی را در محیط جبههها ایجاد کرده بود.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: اگر محیطی فراهم شود که آیات قرآن کریم را با تأمل و تدبر برای مردم تلاوت کنیم باعث بالا رفتن جو معنوی جامعه در زمان فعلی نیز خواهد شد، چرا که مردم علاقه به شنیدن کلام الهی دارند به این شرط که به خوبی برای آنها ترجمه شود و واقعاً تاکنون کسی نبوده است که وقتی آیات قرآن کریم را گوش میدهد از آن استفاده نبرده باشد.
حشمتی در پایان خاطرنشان کرد: با اینکه تلاوت قرآن کریم، نیاز به برخی مقدمات دارد برگزاری جلسه قرآن اقتضائاتی دارد، اما در جبههها با توجه به اینکه فضا کاملاً آماده بود از هر لحظهای برای تلاوت قرآن کریم استفاده میشد.