حسن علیمردانی، تهیهکننده سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه جشنواره فجر باید از نگاه سیاسی پرهیز کند، اظهار کرد: متأسفانه در جشنواره امسال فیلم ما (دربست) رد شد و مجوز حضور در بخش «نگاه نو» را پیدا نکرد. دلیلی هم برای آن عنوان نشد. برای همین باید تا زمان برگزاری جشنواره منتظر بمانیم تا کارها به نمایش در آید و ببینیم کارهایی که برای این قسمت انتخاب شده اند به آن اندازه کیفیت دارند که کار ما اجازه حضور در آن را نداشته باشیم.
وی افزود: در این فیلم به آسیبهای اجتماعی پرداخته شده است، حتی درباره برخی کمبودهای اخلاقی هم در جامعه توجه شده است. نقصانهای که به واسطه دوری از ارزشهای دینی به وجود آمده است، اما با وجود این «دربست» نتوانسته نظر داوران را به خود جلب کند. باز هم میگویم درباره درست یا غلط بودن تصمیم هیئت داوران در رد کردن این فیلم تا قبل از اینکه فیلمها را ببینم هیچ اظهار نظری نمیتوانم بکنم.
وی در بخشی دیگری از این مصاحبه تصریح کرد: به عقیده من نگاههای سیاسی اکثر مواقع آسیبی بوده که به جشنواره فجر آسیب رسانده است، چون هر دولتی یا سازمان سیاسی که روی کار میآید می خواهد جشنواره فجر را محلی برای نمایش آثار مد نظر خود قرار دهد. در این میان فیلمسازانی که میخواهند مستقل عمل کنند آسیب میبینند چون در هیچ دورهای امنیت کاری لازم را ندارند.
این تهیهکننده در پایان بیان کرد: برای اینکه سینما از سیاستزدگی در امان ماند به عقیده من مدیریت با ثبات میتواند اقدامی خوب در این جهت باشد، چون اگر مدیر سینمایی بداند برای مدت طولانی بر سر کار است میتواند به راحتی به روی مواضع خود بایستاد و نسبت به آرمانهایش با تحکم لازم قدم بردارد. در این شرایط سینماگران هم به مدیران سینمایی اعتماد بیشتر خواهند داشت و سعی میکنند در جریانی قدم بردارند که قانون برای آنها معین کرده است؛ فضایی که اگر حاکم شود دیگر شاهد بایکوت شدن برخی فیلمها نخواهیم بود.