کد خبر: 2676667
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۴
محمد سعیدی‌مهر:

کنفرانس بین‌المللی فلسفه دین معاصر نمونه کوچکی از گفت‌‌وگوی بین ملت‌هاست

گروه دانشگاه: رئیس گروه فلسفه دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به مشارکت تمامی قاره‌ها در کنفرانس بین‌المللی فلسفه دین معاصر، اظهار کرد: این همایش دوروزه در حقیقت نمونه کوچکی از گفت‌وگوی بین ملت‌هاست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، سومین همایش بین‌المللی فلسفه دین معاصر به‌همت انجمن علمی فلسفه دین ایران و گروه فلسفه دانشگاه تربیت مدرس، امروز 16 دی با حضور جمعی از محققان و فیلسوفان داخلی و خارجی در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
این همایش در سالن استاد میرحسینی دانشکده علوم انسانی با قرائت آیات قرآن آغاز شد. محمد سعیدی‌مهر، رئیس گروه فلسفه دانشگاه تربیت مدرس با خیر مقدم به محققان و فیلسوفان ایرانی و غیرایرانی حاضر در همایش، گفت: خدا را شاکریم که توفیق برگزاری سومین دوره این همایش را به ما داده است.

همایشی با تکیه بر محتوا

وی افزود: سعی ما بر این است که فارغ از حواشی‌ها که مانع دستیابی به اهداف علمی است، همایشی با تکیه بر محتوا برگزار کنیم. یکی از اهداف و آمال گروه فلسفه دانشگاه تربیت مدرس این است که در حوزه مباحث فلسفی، روابط علمی با محققان خارجی داشته باشد. سالیان قبل همایش عرفان و تجریه دینی را برگزار کردیم که در مجموع همایش خوبی بود.

سعیدی‌مهر با اشاره به هدف از برگزاری این همایش، عنوان کرد: بنده و همکارانم در گروه فلسفه این هدف را دائماً پیگیری کردیم که ان شاءالله یک نشاط علمی در باب فلسفه در داخل کشور ایجاد شود و به‌ویژه روابطی در این خصوص با محققان خارجی داشته باشیم.

رئیس گروه فلسفه دانشگاه تربیت مدرس در رابطه با برنامه‌های همایش، اظهار کرد: نشست‌های علمی در سه بخش برگزار می‌شود. یک پنل انگلیسی و دو پنل فارسی خواهیم داشت.

وی خطاب به میهمانان خارجی گفت: کنفرانس ما در حقیقت یک نمونه کوچک از گفت‌وگوی بین ملت‌هاست. چون از تمام قاره‌ها، شامل آمریکا، آسیا، آفریقا و اروپا در اینجا شرکت‌کننده داریم. از شما تشکر می‌کنم برای اینکه در این کنفرانس شرکت کردید. به مدت دو روز این همایش برگزار می‌شود و آرزو می‌کنم به نتایج خوبی از این همایش دو روزه دست پیدا کنیم.

موقعیتی برای تبادل آرا

بنا بر این گزارش، در ادامه حمیدرضا آیت‌اللهی، رئیس انجمن علمی فلسفه دین ایران با بیان اینکه این همایش موقعیت مناسبی برای تبادل آرا و اندیشه‌های مختلف است، گفت: فلسفه دین در ایران آرام و جدی، روز به‌ روز پیشرفت‌های خیلی خوبی می‌کند. یک موقعیت بسیار خوبی است که در یک گفت‌وگو اندیشمندان داخلی و غربی حضور داشته باشند. این دوره، سومین دوره کنفرانس است و امیدواریم بتوانیم دور‌ه‌های آینده را نیز برگزار کنیم.

وی افزود: امیدواریم بتوانیم یک جریان بحث فلسفی از جانب خودمان ایجاد کنیم و کنفرانس مرکزیتی برای بحث‌های متفاوت در مورد فلسفه دین باشد. با مراجعه به مقالات می‌بینیم که اندیشه‌های بسیار خوبی مطرح شده است که هر کدام می‌تواند زمینه بحث‌های جدیدی باشد.

آیت‌اللهی با بیان اینکه سعی می‌کنیم در این کنفرانس جریان خوبی از بحث و گفت‌وگو را داشته باشیم، اظهار کرد: این همایش فرصت خوبی است که بیشتر در مورد فلسفه دین بدانیم. در این دوره بر دین و فرهنگ تمرکز کرده‌ایم. در مقایسه با دوره‌های گذشته ما مقاله‌ها و نظرات خوبی را دریافت کردیم و امیدواریم نتایج خوبی از این همایش بگیریم.

مهم‌تر از صحبت‌ها، گردهمایی ماست

در ادامه رونالد گرین، استاد کالج دارتموث آمریکا با ابراز خوشنودی از حضور در این همایش گفت: معتقد هستم که هیچ چیزی مهم‌تر از صحبت‌ کردن درباره دین و ملت‌ها نیست و اینکه از یکدیگر یاد بگیریم. تمرکز این همایش بر فلسفه و دین است که موضوع خوبی برای بحث است.

وی عنوان کرد: مهم‌تر از صحبت‌ها، گردهم آمدن ماست و بعد صحبت کردن و به نتیجه رسیدن. با یکدیگر باید در مورد دلایل صحبت کنیم و امروز چند مورد از مطالعاتم را با شما در میان خواهم گذاشت.

captcha