محمد مظفر، قائم مقام ستاد اقامه نماز، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری امسال نیز مانند دورههای گذشته پیامی به اجلاس سراسری نماز ارسال کردند، گفت: پس از قرائت پیام ایشان در اجلاس تیمی کارشناس متشکل از مجموعه نخبگان و دستاندرکاران نماز تشکیل شد تا بر روی پیام مقام معظم رهبری کار کنند.
وی ادامه داد: اکنون مطالبات و نکات اصلی که در پیام بود استخراج شده و در پنج منطقه کشور جلسات و کمیتههای کارشناسی برای اجرایی کردن آن تشکیل شده است. همچنین دبیرخانهای در ستاد اقامه نماز کشور با مسئولیت سیدعلی منیری تشکیل شد است تا با حضور اندیشمندان حوزه نماز بر روی عملیاتی کردن این پیام کار شود.
مظفر تصریح کرد: این پیام به صورت شاخص کمی آماده و اقدامات لازم برای اجرایی کردن آن در جامعه تا اجلاس بیست و چهارم فراهم می شود و در نهایت در اجلاس بعدی اقدامات صورت گرفته به اطلاع عموم میرسد تا مشخص کنیم چه قدر از این مطالبات انجام شده و در چه بخشهایی نقص وجود داشته و یا ضعیف عمل کردهایم.
وی اعلام کرد: چهار محور اصلی از پیام رهبری استخراج شده است که محور اول شامل: ایجاد ارزیابی دقیق، واقعگرایانه و خردمندانه از وضعیت نماز در میان مخاطبان به خصوص نوجوانان و جوانان است. تا ببینیم نوع تبلیغ، هدایت و راهنمایی ما به اندازه کافی مؤثر بوده است یا خیر و کجاها ایراد داریم. آیا نسل نو به نماز علاقهمندتر شدهاند یا از نماز دورتر شدهاند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز محور دوم را توجه به این مسئله عنوان کرد که آیا توانستهایم در بین نمازگزارانمان پلههای نماز، خشوع و خضوع را پیاده کنیم و افزود: این محورها باید در رفتار مخاطبان اندازهگیری شود.
وی محور سوم را میزان تأثیرگذاری اقدامات صورت گرفته در میان عملکرد مسئولان عنوان کرد و گفت: باید به این سؤالها پاسخ گفت که آیا ساعت نماز و اوقات شرعی در حرکت قطارها، هواپیماها و ماشینها مد نظر است؟ آیا در مسابقات ورزشی ما برای وقت نماز اهمیت قائل هستند؟ آیا به اندازه کافی در بین راهها، بوستانها و شهرکها مسجد و نمازخانه وجود دارد و مسئولان به فکر نماز مردم هستند؟
مظفر افزود: محور چهارم هم پرداختن به آثار و برکات نماز به زبان هنر و به صورت فیلم، سریال، کلیپ، مستند و ... است. البته نه اینکه فقط نماز خواندن نشان داده شود بلکه منظور به تصویر کشیدن نماز به صورت جلوه هنری زیبا است و اینکه چگونه نماز میتواند انسان را از فحشا و منکر دور کند و چگونه میتوان در مشکلات زندگی از نماز کمک گرفت تا ما را به رشد و کمالات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی برساند.
وی اعلام کرد: در حال کارکردن بر روی این مباحث هستیم و وظیفه هر دستگاه را هم مشخص میکنیم تا بتوانیم از ماه آینده به دستگاهها و مسئولان برنامهها را ابلاغ کنیم و در اجلاس بیست و چهارم هم جمعبندی عملکرد داشته باشیم.
یادآوری می شود: متن پیام رهبر معظم انقلاب که صبح روز چهارشنبه 9 دی ماه 1393 در اجلاس سراسری نماز در اهواز توسط حجت الاسلام و المسلمین قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز قرائت شد، به این شرح است:
«بسمالله الرحمن الرحیم
سالیان درازی است که همت و انگیزهای مبارک، همه ساله، دل ها و ذهن ها را در سراسر کشور با این اجلاس، به اندیشیدن درباره نماز برمیانگیزد و نکتهها و یادآورها و هشدارهایی درباره این فریضه بیهمتای اسلامی و این استوانه استوار دین و دینداری، در فضای جامعه می پراکند. این، توفیقی بزرگ برای شما برگزارکنندگان و موهبتی از سوی خداوند برای ما شنوندگان و نیوشندگان است.
اکنون نوبت آن است که محصول این تلاش ارزشمند، در ترازوی نگاهی واقعبین، سنجیده شود؛ چه در رفتار مخاطبان که به گزاردن نماز و سبک نشمردن آن فراخوانده شدهاند، بویژه جوانان و نو رسیدگان؛ و چه در مواظبت بر کیفیت نماز و خشوع و حضوری که روح و جوهر این عمل صالح رحمانی به شمار میرود؛ و چه در مسئولیتشناسی کسانی که به وظائفی در این راه موظف گشتهاند، همچون ساختن و پرداختن مساجد، یا ترتیب دادن نماز در مدارس و دانشگاه ها، یا فراهم آوردن فرصت برای نمازگزار در سفرهای زمینی و هوائی، یا در بهرهگیری از شیوههای هنری در ترویج نماز در رسانههای تصویری و صوتی، یا در تولید مقاله و کتاب در تبیین زیبائیهای این عمل کوتاه و پر مغز ...؛ و چه در زمینههای دیگری که وظائفی در آنها بر عهده مسئولانی نهاده شده است.
اجلاس نماز، اقدامی مبارک و کارساز و بیشک، مأجور است، لیکن برای اینکه این کار ارزشمند، هر چه بیشتر به نقطه کمالِ کارایی نزدیک شود، باید به این سنجش و محاسبه واقعبین و خردمندانه، همت گماشت و پیگیری نتائج را بخش مهمی از این ابتکار دانست.
توفیق همه شما بویژه روحانی عزیز و گرانقدر حجتالاسلام جناب آقای قرائتی را از خداوند بزرگ مسألت می کنم.
سیدعلی خامنهای
۹ / دی / ۱۳۹۳