کد خبر: 2703926
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۰
گلزاده تشریح کرد:

اقدامی تدریجی برای از بین بردن قبح فحاشی/ تلاش برای یکسان دیدن خوبی و بدی

گروه جامعه: یک جامعه شناس دینی از بین بردن قبح فحاشی در یک اقدام تدریجی به وسیله فیلم، سریال، انیمیشن و بازی رایانه‌ای را راه میان‌بر دشمن دانست و گفت: تهاجم فرهنگی قصد دارد انسان را به جایی برساند که در برابر خوبی و بدی بی‌تفاوت باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین گلزاده، معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به تأکیدات مقام معظم رهبری پیرامون مراقبت از مسائل فرهنگی و مقابله با تهاجم فرهنگی اشاره و عنوان کرد: تهاجم فرهنگی ریشه بسیاری از آسیب‌های اخلاقی، اعتقادی، تربیتی و فرهنگی است.

وی گسترش فحاشی و ناسزاگویی و ورود آن به مکالمات روزمره و دوستانه افراد جامعه را از شاخص‌های تهاجم فرهنگی برشمرد و گفت: تهاجم فرهنگی مستقیما افراد را به فحاشی دعوت نمی‌کند، چرا که هر انسانی از باورهای اعتقادی برخوردار و آگاه است که ناسزاگویی به بندگان خداوند در تعالیم دینی به دور از اخلاقیات و انسانیت است، پس دشمن راه میانبر را انتخاب می‌کند.

یک اقدام تدریجی برای از بین بردن قبح فحاشی

حجت‌الاسلام گلزاده از بین بردن قبح فحاشی در یک اقدام تدریجی به وسیله فیلم، سریال، انیمیشن و بازی رایانه‌ای را راه میان‌بر دشمن دانست و گفت: این امر تا جایی پیش می‌رورد که فحاشی قبح خود را از دست داده و به مصطلحات روزمره افراد تبدیل می‌شود.

وی برای درمان این معضل به سخنی از امیرالمومنین علی(ع) که می‌فرمایند: «رُدُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَیْثُ جَاءَ؛ سنگ را از همان جایى که دشمن پرت کرده، بازگردانید» اشاره و عنوان کرد: در اینجا منظور علت شناسی، ریشه شناسی و شناخت این مصیبت و مشکل است، چرا که با پند و اندرز و نصحیت نمی‌توان راه به جایی برد و در برابر این معضل ایستادگی کرد.

وی ادامه داد: باید برای شهروندان تبیین کرد که فحاشی عبور از ظرفیت انسانی، فطری و الهی انسان است، اما بیان این مهم باید از طریق راهکارهای مؤثر و استفاده از ابزار روز انتقال پیام صورت گیرد.

نمایش قبح فحاشی با استفاده از ابزار روز

وی به سخن دیگری از امام علی(ع) که می‌فرمایند: «کلم الناس علی قدر عقولهم؛ با مردم به مقدار فهمشان تکلم کنید» اشاره و عنوان کرد: اگر می‌خواهیم قبح فحاشی را در منظر جوانان به نمایش بگذاریم باید از راه‌هایی ورود پیدا کنیم که مورد پسند و علاقه جوان است.

این جامعه شناس دینی استفاده از قالب‌های هنری و سرمایه گذاری در این زمینه برای مقابله با ترویج ناسزاگویی و مصطلح شدن آن را یک ضرورت خواند و گفت: در حالی که دشمن به وسیله فیلم و سریال در صدد ترویج این هدف است ما نیز باید از همین راه ورود پیدا کرده و از همین ابزار تأثیرگذار برای بیان قبح فحاشی استفاده کنیم.

ضرورت انسجام در فعالیت‌های فرهنگی

وی به سخن امیرالمؤمنین علی(ع) که می‌فرمایند: «شگفتا که دشمنان در باطل خود وحدت دارند و مسلمانان در حق خود متفرق و پراکنده‌اند» اشاره و عنوان کرد: در حوزه فرهنگ نیاز به انسجام و اتحاد داریم تا فعالیت‌ها به سرانجام و نتیجه برسد.

حجت‌الاسلام گلزاده تبیین آیات و روایاتی که در تعالیم دینی در ارتباط با نکوهش فحاشی مطرح شده است را بهترین راهکار برای نمایش قبیح بودن فحاشی دانست و گفت: پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: «فحش دادن به مؤمن همچون قرار گرفتن بر مرز هلاکت است» و یا امام صادق(ع) می‌فرمایند «هیچ بشری مقابل مؤمن به او طعنی نزند مگر به بدترین مردن‌ها بمیرد و به خیر بازنگردد».

تلاش دشمن برای بی تفاوت شدن در برابر بدی‌ها

وی با بیان اینکه نمایش قبح فحاشی به وسیله کلام بزرگان و اولیاء دین سبب تأثیرپذیری بیشتر می‌شود، تصریح کرد: تهاجم فرهنگی قصد دارد انسان را به جایی برساند که در برابر خوبی و بدی بی‌تفاوت باشد، پس در منقابل نهادهای فرهنگی باید از ظرفیت‌هایی همچون آیات و روایات دینی برای تبیین زشتی‌ها و زیبایی‌ها استفاده کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین گلزاده بر ضرورت ترویج مفاهیم اخلاقی از سوی رسانه‌های خبری و رسانه ملی تأکید و تصریح کرد: جای ترویج مفاهیم اخلاقی در میان رسانه‌ها خالی مانده است.

captcha