کد خبر: 2712832
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۶
مهم‌ترین رویدادهای اقتصادی هفته/

تأسیس صندوق تثبیت بازار سرمایه/ انتشار بزرگ‌ترین اوراق مرابحه کشور

گروه اقتصاد: تأسیس صندوق تثبیت بازار سرمایه، بانک مرکزی به حمایت بورس می‌آید و انتشار بزرگ‌ترین اوراق مرابحه کشور، از مهم‌ترین رویدادهای اقتصادی هفته بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مهم‌ترین رویدادهای اقتصادی هفته‌ به شرح ذیل می‌باشد:

ضرورت تخصیص بهینه منابع و هدایت آن به فعالیت‌های مولد

بانک مرکزی به‌منظور تحقق بخشیدن به اهداف دولت و کمک به رشد و توسعه اقتصادی کشور، سیاست‌هایی را با هدف تخصیص بهینه منابع و مصروف نمودن آن در فعالیت‌های مولد و با نظر داشت کاهش بسترهای رشد مطالبات غیرجاری به شبکه بانکی کشور اعلام کرد.

بر اساس گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، با عنایت به نقش برجسته بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی در تأمین مالی اقتصاد کشور، در شرایط حاضر شبکه بانکی رسالت و وظیفه خطیری در خروج غیرتورمی از رکود اقتصادی برعهده دارد. لذا ضروری است در سالی که طبق فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله ‌العالی) سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نام گرفته، تمامی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی با روحیه جهادی و با احساس مسئولیت و اهتمام عالی، همگام با سیاست‌های دولت محترم، نقش و رسالت خویش را به انجام رسانده و با بهره‌گیری بهینه و هدایت صحیح منابع مالی موجود، بسترهای خارج نمودن فعالیت‌های اقتصادی از رکود و استفاده از ظرفیت‌های تولیدی را فراهم نمایند.
بر این اساس، شبکه بانکی کشور با توجه به بندهای «3»، «4»، «5» از بخش «ج» سیاست‌های بانکی و اعتباری مجموعه سیاست‌های دولت برای خروج غیرتورمی از رکود مصوب جلسه 20/7/1393 هیئت‌وزیران، کسب اطمینان از تأمین حداقل بیست و پنج درصد از منابع مالی مورد نیاز پروژه‌های سرمایه‌گذاری از محل حقوق صاحبان سهام را الزمی کرد.
همچنین کسب اطمینان از تأمین حداقل بیست و پنج درصد کل دارایی‌های شرکت‌ها در زمان اخذ تسهیلات توسط حقوق صاحبان شرکت با احتساب تسهیلات اعطایی و منوط نمودن اعطای تسهیلات به بنگاه‌های بزرگ به ارایه صورت‌های مالی حسابرسی‌شده توسط حسابرس مستقل عضو جامعه حسابداران رسمی از دیگر مواردی می‌باشد که شبکه بانکی کشور می‌بایست به‌نحو مقتضی مبنای عمل قرار داده و بر حسن اجرای آن‌ها نظارت کافی و لازم را داشته باشند.

مردم را نسبت به سیستم بانکی بی‌اعتماد نکنیم

عبدالملکی با اشاره به نقش برجسته و مؤثر سیستم بانکی در توسعه اقتصادی، اجتماعی، عمرانی، کشاورزی و رونق اقتصادی کشور، بی‌اعتماد کردن مردم به نظام بانکی را ضربه زدن به اقتصاد کشور دانست.

ششمین جلسه کارگروه مشترک مدیران کل حراست بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری، هفته گذشته با حضور پیمان قربانی، معاون اقتصادی بانک مرکزی، مقدم نودهی، مدیرعامل بانک تجارت و مدیران کل حراست بانک‌ها و مؤسسات به میزبانی بانک تجارت برگزار شد.
براساس این گزارش، عبدالملکی، مدیرکل حراست بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در ابتدای این نشست با اشاره به پیام کوتاه، پرمعنی و ارزشمند رهبر معظم انقلاب به همایش ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد گفت: انتظار معظم‌له از مسئولین اتخاذ تصمیمات قاطع، عملی و بدون هرگونه ملاحظه در مقابله با فساد است.
عبدالملکی در ادامه افزود: این روزها نظام بانکی کشور مورد هجمه‌ای قرار گرفته که بعضاً غیرمنصفانه است و با نوعی برجسته کردن، سیاه نمایی و سیاسی‌کاری همراه است.
وی با اشاره به وجود انبوهی از مدیران و کارکنان خدوم، صدیق و پاک دست در نظام بانکی کشور گفت: نباید به بهانه سو‌ءاستفاده و تخلف در یک شعبه از یک بانک،مجموعه نظام بانکی کشور را زیر سوال برد. اگر چه بایستی با کوچکترین تخلف و سوءاستفاده بانکی برابر قانون به اندازه و محکم برخورد کرد.
مدیرکل حراست بانک مرکزی با اشاره به نقش برجسته و موثر سیستم بانکی در توسعه اقتصادی، اجتماعی، عمرانی، کشاورزی و رونق اقتصادی کشور، بی‌اعتماد کردن مردم به نظام بانکی را ضربه زدن به اقتصاد کشور دانست.

نقش کلیدی رسانه در بازار سرمایه/ برگزاری نشست خبری در آینده نزدیک

محمد فطانت، بر نقش کلیدی رسانه‌ها در ایجاد ارتباط دوسویه میان مسئولان بازار سرمایه و ذی‌نفعان این بازار، به ویژه سرمایه‌گذاران تأکید کرد و از برگزاری نشست خبری با اصحاب رسانه در آینده نزدیک خبر داد.

فطانت در جمع اعضای کمیته رسانه بازار سرمایه، کمیته رسانه را بازوی ارتباطی مؤثر میان خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای حوزه بازار سرمایه و مسئولان بورس دانست و افزود: سازمان بورس از تقویت جایگاه کمیته رسانه به منظور ایفای نقش هر چه بیشتر در عرصه رسانه‌ای بازار سرمایه و نیز تسهیل ارتباط میان خبرنگاران و مسئولان این بازار استقبال می‌کند.

رئیس سازمان بورس همچنین با اشاره به شرایط کنونی بازار سرمایه، گفت یکی از موضوعات اساسی که در کنار اقدامات توسعه‌ای و زیرساختی بازار، هم اکنون در اولویت برنامه‌ها در کوتاه مدت قرار داده‌ایم و بصورت جدی بدنبال آن هستیم، پیگیری ابهامات و مشکلاتی است که گریبانگیر برخی صنایع بورسی شده و  نگرانی‌هایی را برای سهامداران این صنایع ایجاد کرده است.

وی با اشاره به تشکیل کمیته ثبات بازار سرمایه با حضور نمایندگان وزارتخانه‌های ذیربط و معاون هماهنگی معاون اول رئیس جمهور در همین راستا و تشکیل منظم جلسات این کمیته، افزود: در کمیته ثبات، به دنبال اتخاذ راهکارهای عملیاتی برای رفع ابهام و مشکلات صنایع هستیم و تصمیمات را پس از حصول نتیجه قطعی، به اطلاع سرمایه‌گذاران و سایر فعالان بازار خواهیم رسانـد.

فطانت همچنین از برگزاری نشست خبری در آینده نزدیک خبر داد و افزود: در این نشست، برنامه ها و اقدامات سازمان به تفصیل تشریح خواهد شد.

در ابتدای این نشست، پس از ارائه گزارشی از عملکرد کمیته رسانه از بدو تأسیس تاکنون، اعضای کمیته دیدگاههای خود را درخصوص راهکارهای بهبود تعاملات میان مسئولان بازار سرمایه و رسانه ها تشریح کردند.

بزرگ‌ترین اوراق مرابحه کشور منتشر می‌شود

علی تیموری، اظهار کرد: به منظور تأمین سرمایه مورد نیاز برای خرید مواد اولیه، برای شرکت مگا موتور اوراق مرابحه‌ای به ارزش کل 100 میلیارد تومان با نرخ سود علی‌الحساب 20 درصد منتشر می‌شود.

تیموری با اشاره به اینکه تأمین سرمایه لوتوس پارسیان تمامی اوراق که توسط بازار خریدارای نشود را خریداری می‌کند، ابراز داشت: سود اوراق هر سه ماه یکبار با معادل 20 درصد پرداخت می‌شود.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه برای این اوراق تضمین کننده وجود دارد انتظار می‌رود استقبال خوبی در بازار صورت پذیرد.

تیموری در خصوص این اورق مرابحه توضیح داد: این اوراق برای خرید مواد اولیه از 19 شرکت تأمین کننده داخلی که برای تأمین سرمایه در گردش است استفاده خواهد شد.

وی به تفاوتهای اوراق مرابحه و اوراق اجاره اشاره کرد و گفت: اوراق اجاره 4 ساله بوده و ناشر می‌تواند منابعش را در هر کجا که مد نظر دارد خرج کند ولی اوراق مرابحه معمولاً برای خرید مواد اولیه استفاده شده و دو ساله است در عین حال شرکت باید فروشندگان مشخصی را معرفی کند.

تیموری خاطر نشان کرد: برای سال مالی آینده انتشار حداقل 500 میلیارد تومان اوراق را در دستور کار داریم.

مدیرعامل تأمین سرمایه لوتوس پارسیان در خصوص جزئیات این اوراق توضیح داد و گفت: یک اوراق اجاره به ارزش 300 میلیارد تومان و دو اوراق اجاره به ارزش هر کدام 40 میلیارد تومان و یک اوراق مرابحه به ارزش 150 میلیارد تومان و یک صکوک مرابحه به ارزش 100 میلیارد تومان در دستور کار قرار دارد.

تصمیمات کمیته ثبات بازار سرمایه تشریح شد/ ارجاع تصمیمات به دولت

جمعی از فعالان بازار سرمایه، هفته گذشته در دیدار با رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، دیدگاه‌ها، پیشنهادات و دغدغه‌های خود درخصوص بازار سرمایه را با محمد فطانت درمیان گذاشتند.

براساس این گزارش، در این نشست 4 ساعته که مدیران عامل بورس تهران و فرابورس، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و جمعی از مدیران سازمان و شرکت بورس نیز حضور داشتند، فعالان بازار سرمایه به تفصیل نقطه نظرات خود را درخصوص شرایط کنونی بازار و راهکارهای بهبود بازار بیان کردند.

پس از بیان دیدگاه‌های فعالان بازار، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تأکید بر اینکه تعامل مستمر با ذینفعان بازار سرمایه، یکی از اولویت‌های سازمان است، گفت: ضروری است این جلسات به منظور پایش و جمع‌بندی نظرات فعالان بازار بصورت مستمر ادامه یابد.

در حاشیه این نشست، محمد فطانت در پاسخ به سوالی درخصوص اهم تصمیمات اتخاذ شده پیرامون صنایع بورسی، در کمیته ثبات بازار سرمایه، گفت: تاکنون سه جلسه تفصیلی این کمیته برگزار و درخصوص موضوعاتی همچون تعویق بحث کیفی سازی پالایشگاه‌ها، شفاف‌سازی نحوه قیمت‌گذاری خوراک تحویلی به پالایشگاه‌ها، الزامات مربوط به تدوین مقررات اجرایی قیمت‌گذاری خوراک پتروشیمی‌ها با توجه به واگذاری این موضوع به دولت طبق مصوبه مجلس، صدور مجوز برای پالایشگاه‌ها به منظور فروش محصولات ویژه خود در بازار آزاد، سازوکار تهاتـر مطالبات شرکت‌های پتروشیمی تولیدکننده اوره از دولت، بحث کاهش بهره مالکانه با توجه به کاهش قیمت‌های جهانی سنگ آهن، بررسی شرایط واگذاری پروانه بهره‌برداری معادن به شرکت‌های مربوطه ازطریق طی فرآیند قانونی و تعیین تکلیف مطالبات حق انتقاع مربوط به سال‌های قبل از 92، از جمله مباحثی است که تاکنون در جلسات کمیته ثبات بازار سرمایه، پیرامون آنها بحث و جمع‌بندی لازم صورت گرفته است.

رئیس سازمان بورس در عین حال تأکید کرد برخی از تصمیمات کمیته ثبات، برای اجرایی شدن مستلزم تصویب نهایی در هیئت دولت است که در حال پیگیری این موضوع هستیم و طبیعتـا درصورت تصویب نهایی، مصوبات به اطلاع سهامداران و فعالان بازار خواهد رسیـد.

نظارت حین عملکرد در سند ابلاغی مقام معظم رهبری تکلیف شد

شرفشاهی با اشاره به رئوس سیاست‌های کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری گفت: نظارت حین عملکرد یکی از تکالیفی است که در سند ابلاغی مذکور تکلیف شده است.

محمد شرفشاهی، با بیان این مطلب اظهار داشت: یکی دیگر از عناوین این نقشه راه ابلاغی این است که دولت متعهد به آرمانها، متکی به آرای مردم و عاری از فساد باشد.
وی در ادامه در تشریح گسترده فعالیت حوزه پشتیبانی وزارت اقتصاد، به فعالیت‌های انجام شده در بخش IT خزانه‌داری اشاره کرد.
شرفشاهی موضوعاتی چون نیروی انسانی، آموزش، حفظ استقلال حرفه‌ای، اثربخشی و بازنشستگی را از دیگر موارد مورد بحث در این جلسه نام برد.
وی گفت: اخیراً یکصد و پنجاه مجوز جذب گرفتیم که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده تلاش می‌شود بیشتر به حوزه نظارت مالی و ذیحسابی اختصاص یابد.

بانک مرکزی به حمایت بورس می‌آید

به گفته خرازی، ارکان صندوق تثبیت بازار سرمایه پای نهادهای بزرگ مالی حتی بانک مرکزی را به میان کشیده است و بدین ترتیب این امید می رود که با حضور این دسته از نهادهالی مالی مانند بانک مرکزی از این پس حمایت از بازار سرمایه به طور جدی صورت پذیرد.

حسین خزلی‌خرازی، با بیان مطلب فوق درباره ساز و کار صندوق تثبیت بازار سرمایه که به عنوان یک بند از لایحه رفع موانع تولید به تصویب نمایندگان مجلس رسید، گفت: مفهوم صندوق تثبیت بازار سرمایه از یک سال پیش در بین اهالی بازار سرمایه جا افتاده و ساز و کار آن تعریف شده است.

حسین خزلی خرازی در ادامه توضیح داد: صندوق تثبیت بازار سرمایه، صندوقی است که نهادهای بزرگ، منابع مالی ریالی را در آن می‌گذارند که اگر بازار با مخاطرات عمومی مانند مخاطرات ناشی از بحران‌های اقتصادی و حتی بحران‌های غیر مالی مواجه شد این صندوق برخلاف جهت بحران ها عمل کرده و مانع ریزش سهم‌ها شود.

وی با بیان این مطلب که این صندوق در زمان ریزش قیمت‌ها با خرید سهم‌هایی که در آنها فشار فروش بالا است یک لنگرگاه ایجاد می‌کند، اظهار داشت: وقتی بحران‌ها رفع شود و سرمایه‌گذاران به دنبال خرید دارایی مالی (سهم) به بازار برگردند از همان سهم‌های خریداری شده به سرمایه گذاران می‌فروشند و بدین ترتیب جلوی نوسانات را می‌گیرند.

این کارشناس بازار سرمایه این مصوبه را به فال نیک برای بازار سرمایه گرفت و گفت: با مصوبه نمایندگان مفهوم این صندوق که از یک سال پیش سازو کار آن تعریف شده بود، قانونی شد و عملاً قانون مشخص و ارکان مشخصی برای این صندوق شکل گرفته است.

وی درباره تفاوت های صندوق تثبیت بازار سرمایه با صندوق توسعه بازار گفت: ساز و کار اجرایی آن با صندوق توسعه بازار یکسان است اما ارکان آن فرق می‌کند. در صندوق تثبیت بازار سرمایه یک هیأت امنایی است که از مسوولان ارشد اقتصادی دولت تشکیل شده است و یک هیئت اجرایی دارد که اعضای آن بر اساس اساسنامه صندوق تعیین می‌شود.

بودجه؛ سند سنجش موفقیت دولت در برنامه‌ها

طیب‌نیا در هفتمین هم‌اندیشی ذی‌حسابان و مدیران کل امور مالی دستگاه‌های اجرایی مرکز اظهار کرد: بودجه تنها سند و ابزاری است که دولت‌ها در کشورهای مختلف برای اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های خود در اختیار دارند.

علی طیب‌نیا در این هم اندیشی که با حضور معاون نظارت مالی و خزانه دار کل کشور، معاون توسعه مدیریت و منابع ، مدیران کل حوزه معاونت نظارت مالی و ذیحسابان دستگاه‌های اجرایی مرکز، برگزار شد با بیان این مطلب اظهار داشت: بودجه یک برنامه کوتاه مدت است و تمام اهدافی که دولت‌ها در حوزه تخصیص کارآمد منابع و ثبات فعالیت‌های اقتصادی دنبال می کنند را در بر می‌گیرد.
وی تأکید کرد: بودجه تنها سندی جامعی است که در برگیرنده همه برنامه‌های دولت است.
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه بودجه در ایران فقط یک سند سیاست‌های مالی نیست تصریح کرد: بودجه در ایران سیاست‌های پولی و بازرگانی را نیز شامل می شود و عواملی که در خلق پول پرقدرت دخالت دارند در بودجه وجود دارد.
طیب‌نیا در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از سال‌های دور در همان زمانی که بودجه نویسی رواج یافت ایده نظارت بر بودجه هم شکل گرفت و سعی کردند قوانینی برای نظارت بر برنامه‌های دولت پیش‌بینی کنند.
وی با اشاره به دخیل بودن هر سه قوه در نظارت بر اجرای بودجه خاطرنشان کرد: نظارت قبل از اجرای بودجه نقش مهمی در فرآیند اجرای بودجه دارد که این وظیفه بر عهده ذیحسابان است.
طیب‌نیا افزود: این نقش هم در تحقق اهداف دولت و هم در افزایش سلامت، شفافیت و انضباط مالی می‌تواند نقش بسیار مهمی داشته باشد.

سال جاری کسری بودجه نخواهیم داشت

سخنگوی دولت با بیان اینکه در سال جاری کسری بودجه نخواهیم داشت، گفت: علیرغم اختلاف ۲۵ درصدی در عملکرد با بودجه مصوب سال ۹۳، تدابیری اندیشیده شده که مجبور نشویم تا آخر سال جاری به مجلس متمم یا لایحه اصلاحی برای جبران کسری بودجه ارائه کنیم.

محمدباقر نوبخت، در اولین جلسه کمیسیون تلفیق بودجه با ارائه گزارشی از عملکرد بودجه در سال جاری به نمایندگان مجلس افزود: با توجه به کاهش قیمت نفت در سال جاری و به تبع آن، عدم وصول بخشی از سایر درآمدهای دیگر برنامه ریزی ها به صورتی بوده که در سال 93 با کسری بودجه رو به رو نشویم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور ادامه داد: گزارشی که شب گذشته از خزانه‌داری کل کشور دریافت کردم مبنی بر این است که تا تاریخ 11 دی ماه سال جاری ، منابع و مصارف کشور مشخص شده که بر این اساس، 128 هزار میلیارد تومان به خزانه واریز شده است.

نوبخت افزود: با توجه به میزان دریافتی منابع از سوی خزانه، می‌توان عنوان کرد که حدود 75 درصد از پیش‌بینی‌ها برای وصول درآمدها تحقق یافته است که این، یعنی اختلاف 25 درصدی در عملکرد با بودجه مصوب سال 93. البته تدابیری اندیشیده شده که مجبور نشویم به مجلس متمم یا لایحه اصلاحی برای جبران کسری بودجه ارائه شود.

خبرهای خوب بورسی در راه است

محمد فطانت، رئیس سازما بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: در 9 ماه امسال گزارش عملکرد شرکت‌های بورسی نشان می‌دهد درصد پوشش سودآوری در حد انتظار و در مواردی فراتر از انتظار بوده است.
وی گفت: سودآوری شرکت‌های حاضر در بورس به طور متوسط در 9 ماهه امسال 18 درصد نسبت به مدت مشابه 92 رشد داشته است.
فطانت در مورد نمادهای بسته بورس و نگرانی‌ها درخصوص افت بیشتر شاخص در صورت بازگشایی این نمادها افزود: خوشبختانه با رایزنی‌هایی که با حوزه‌های ذیربط و با نظارت معاون اول رئیس جمهور انجام شده است به راه حل‌های خوبی رسیدیم که به زودی اعلام می‌شود.
وی قول داد تا زمانی که به نتیجه مطلوب نرسیدیم و بازشدن نمادهای متوقف حداقل تاثیر را برای سهامداران دربرنداشته باشد، برای بازگشایی نمادها اقدام نخواهد شد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد سودآوری شرکت‌های بورسی در سال 94 گفت: در لایحه بودجه سال آینده بطور قطع و یقین قیمت خوراک پتروشیمی‌ها به صورت میانگین قیمت داخل و صادرات و واردات گاز و به صورت بلندمدت تعیین خواهد شد که عدد قابل قبولی است.
فطانت همچنین اظهار امیدواری کرد: قیمت‌گذاری خوبی در مورد سنگ آهن و دیگر موادمعدنی در لایحه بودجه سال 94 صورت گیرد.
وی از سهامداران خواست به دور از هیجان و تبعیت از رفتارهای جمعی و صرفا براساس تحلیل خود نسبت به خرید و فروش سهام اقدام کنند تا نتیجه بهتری بدست آید

تأسیس صندوق تثبیت بازار سرمایه

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس، بحث تأسیس صندوق تثبیت بازار سرمایه در لایحه رفع موانع تولید و نیز صدور مجوز به ناشران بازار سرمایه برای خرید و نگهداری سهام خزانه را تصویب کردنـد.

در ماده الحاقی 26 لایحه رفع موانع تولید آمده است به منظور کنترل یا کاهش مخاطرات سامانه‌ای یا فرادستگاهی بازار سرمایه کشور در شرایط وقوع بحران‌های مالی و اقتصادی و اجرای سیاست‌های عمومی حاکمیتی در شرایط مذکور و به منظور حفظ و توسعه شرایط رقابت منصفانه در حوزه بازار سرمایه، صندوق تثبیت بازار سرمایه به عنوان نهاد مالی تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار، با شخصیت حقوقی مستقل و غیردولتی تأسیس می‌گردد و طبق اساسنامه خود در چارچوب مصوبات هیئت امناء متشکل از وزیر امور اقتصادی و دارایی، ئیس کل بانک مرکزی، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار توسط هیئت عامل فعالیت می‌نمایـد.

بر اساس این لایحه، بخشی از منابع سازمان بورس و اوراق بهادار با تصویب شورای عالی بورس و اوراق بهادار و سایر منابع مالی در چارچوب قوانین و مقررات با تصویب مراجع ذیصلاح قانونی، به این صندوق تعلق می‌گیرد. همچنین تصمیم‌گیری درخصوص معافیت فعالیت صندوق از مالیات و عوارض، برای بررسی بیشتر به کمیسیون مربوطه ارجاع شد.

تأکید رئیس‌ جمهور بر افزایش حضور صنعت خودروسازی در بازارهای جهانی

دکتر روحانی، صنعت خودروسازی را در افزایش اشتغال دارای اهمیت فراوان دانست و بر بهبود کیفیت، ایمن سازی، افزایش حضور در بازارهای جهانی وارتقای موفقیت کشور در صنعت خودرو در منطقه و جهان تأکید کرد.

اعضای دولت، هفته گذشته به ریاست دکتر روحانی رئیس جمهور تشکیل جلسه دادند وبه بحث وتبادل نظر درباره مهمترین رویدادهای کشور پرداختند.
براساس این گزارش، در ابتدای جلسه وزارت صنعت معدن وتجارت گزارشی درخصوص وضعیت صنعت خودرو به هیئت وزیران ارائه داد. در این گزارش، ارزش افزوده صنعت خودرو معادل 20درصد از ارزش افزوده صنعت کشور واشتغال مستقیم نبروی کار آن برابر 12 درصد اشتغال بخش صنعت بیان شد. این گزارش همچنین از رشد 64درصدی تولید خودرو در کشور در سال 93 نسبت به سال 92 خبر داد.
خروج صنعت خودرو از تحریم، ارتقای سطح استاندارد آلایندگی خودروها از یورو 4 در نیمه دوم سال جاری و کاهش زمان وصول مطالبات قطعه سازان از 12 ماه به 4 ماه از دیگر موارد مطرح شده در این گزارش است.
رئیس جمهوری با تشکر از وزارت صنعت معدن وتجارت، بخش خودروسازی وشرکت‌های قطعه ساز، صنعت خودروسازی را دارای اهمیت فراوان در افزایش اشتغال دانست وبر بهبود کیفیت، ایمن‌سازی، افزایش حضور در بازارهای جهانی وارتقای موفقیت کشور در صنعت خودرو در منطقه وجهان تاکید کرد.
دکتر روحانی شرکت‌های دانش‌بنیان را به حضور فعال‌تر در این صنعت واهتمام در بهبود کیفیت قطعه سازی توصیه وبر پیوند هرچه بیشتر علم وصنعت وهمکاری موثر دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی با این صنعت تاکید نمود.

captcha