محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به برگزاری سیوهفتمین کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی در روز شنبه 27 دیماه با ریاست وزیر ارشاد افزود: در این جلسه افرادی همچون حجتالاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، عباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد، محمدحسین هاشمی، معاون فرهنگی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن، محمدرضا داوودآبادی، معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، مصطفی عباسیمقدم، مدیر کل قرآن و عترت وزارت بهداشت و حسین اسدی، مدیرکل قرآن و حدیث جامعةالمصطفی(ص) و جمعی دیگری از اعضای این کمیسیون حضور داشتند.
بررسی پنج محور/ تأکید بر وصول بودجه 93
وی با بیان اینکه در این جلسه پنج محور مورد بحث قرار گرفت، تصریح کرد: اولین موردی که مطرح شد بحث در مورد بودجه فعالیتهای قرآنی و روند اعتبارات قرآنی سال 1393 و وصول نشدن آن بود که مورد تأکید ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت.
تأکید بر تصویب بودجه 94 تا اوایل اردیبهشت
حشمتی تصریح کرد: مورد دوم نیز بحث در مورد بودجه قرآنی سال 1394 بود که در این جلسه هم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هم سایر اعضاء تأکید داشتند که این بودجه حتماً تا اوایل اردیبهشت ماه تصویب شود، تا با تأخیرات زیادی مواجه نشویم.
ارائه گزارش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
وی بیان کرد: سومین موضوعی که در دستور کار قرار گرفت ارائه گزارشی از فعالیتهای قرآنی داخل و خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بود که توسط محمدحسین هاشمی، معاون فرهنگی این سازمان ارائه شد. در این بخش اعضای کمیسیون به بیان نظرات خود در مورد فعالیتهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ارائه دادند و در مورد هماهنگیهایی که باید برای برنامههای خارج از کشور صورت بگیرد نیز بحث شد.
شاخصهای تبلیغ و تروجی قرآن تدوین میشود
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمین دستور کار این جلسه را تعیین شاخصهایی برای تبلیغ و ترویج عنوان کرد و گفت: از قبل در دبیرخانه این کمیسیون شاخصهایی پیشنهاد شده بود که قرار شد نظرات اعضای کمیسیون در مورد این شاخصها مکتوب و پس از جمعبندی به صحن کمیسیون برای تأیید بازگردد.
حشمتی در مورد بررسی نهایی این شاخصها اظهار کرد: حدود یک هفته فرصت خواهیم داشت تا نظرات مکتوب را دریافت کنیم تا پس از تشکیل کارگروهی در دبیرخانه برای بررسی آن نظر نهایی در مورد این شاخصها در صحن کمیسیون اعلام شود.
عضویت دستگاههای جدید در کمیسیون تبلیغ و ترویج
وی همچنین افزود: بحث در مورد عضویت برخی نهادها و دستگاهها همچون جهاد دانشگاهی در کمیسیون تبلیغ و ترویج یکی دیگر از محورهای گفتوگو و بحث در این جلسه بود که به دلیل تمام شدن وقت و طولانی شدن مباحث مطرح شده، به جلسه آینده که حدود 30 تا 45 روز بعد تشکیل میشود موکول شد.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه در مورد عضویت جهاد دانشگاهی در این کمیسیون و قطعی شدن زمان آن، بیان کرد: علاوه بر جهاد دانشگاهی دستگاههای دیگری نیز خواهان عضویت در این کمیسیون هستند، در زمینه عضویت این دستگاهها با اینکه اکثر اعضا موافق هستند اما باید بررسیهای بیشتری صورت بگیرد.
حشمتی خاطرنشان کرد: عضویت صرف این دستگاهها ملاک اصلی نیست بلکه باید دید با عضویت این دستگاهها فعالیتهای قرآنی آنها نیز دچار تغییراتی خواهد شد یا نه، در این جلسه در مورد کلیت عضویت این دستگاهها بحث نشد.
وی در پایان با بیان اینکه باید در نظام کمیسیونها و شورای توسعه فرهنگ قرآنی پالایشی صورت بگیرد، گفت: این پالایش به این دلیل مورد نیاز است که برخی از نهادها که اهمیت چندانی ندارند در برخی کمیسیونها عضو هستند و برخی نهادهای مهمی همچون جهاد دانشگاهی و وزارت علوم در کمیسیونی همچون تبلیغ و ترویج عضو نیستند. بنابر این پالایشی باید در این اعضا صورت بگیرد.