به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین محمد نظری، مدیر مرکز اسناد آستان مقدس حضرت معصومه(س)، اظهار کرد: راهاندازی مرکز اسناد آستان ابتکار تولیت محترم بود که طی سالهای اخیر تأسیس شده است.
بنابر اطلاع روابط عمومی و امور بینالملل آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)؛ حجتالاسلام نظری یادآور شد: راهاندازی این مرکز از گذشته ضروری به نظر میرسید، ولی شرایط و امکانات ناکافی بود، هرچند کار تأسیسی همواره کاری دشوار است و مشکلات خاص خود را دارد.
وی در بخش دیگری از گفت وگوی خود به تعریف اسناد پرداخت و افزود: زمانی که درباره اسناد صحبت میکنیم، منظور تنها اسناد ملکی یا اسناد تاریخی نیست، منظور هر چیزی که حاوی اطلاعات خاصی درباره آستان مقدس باشد. حال این اسناد به صورت مکتوب، تصویر، فیلم، صوت، نرمافزار و حتی اسناد شفاهی که در بیان افراد وجود دارد.
این محقق و پژوهشگر حوزه علمیه قم بر ضرورت راهاندازی مرکز اسناد آستان مقدس تأکید کرد و افزود: وجود اسناد قدیمی و ارزشمند که با گذشت زمان از بین میرفت و یا اطلاعاتی که در سینه افراد بود و با فوت آنها این خاطرات هم در دل خاک فرو میرفت، میبایست برنامهای پیرامون حفظ این اسناد طراحی میشد.
نظری ادامه داد: ثبت انبوهی از اطلاعات بر روی کاغذ و حجم گسترده آن با گذشت زمان، ایده راهاندازی این طرح را قوت داد و الحمدلله با مساعدت تولیت محترم این مهم راهاندازی شد.
وی بیان کرد: در این شرایط ما موظفیم کلیه اسناد را جمعآوری و ساماندهی کنیم و اسناد مهم را به صورت طبقهبندی شده ثبت و اسنادی که اهمیت چندانی ندارد، پس از کارشناسی و برگزاری نشست، کنار بگذاریم.
وی با بیان اینکه لازم بود در این برهه عکسها و فیلمهای موجود در آستان مقدس به صورت نرمافزار ساماندهی و جمعآوری شوند، یادآور شد: این اطلاعات تنها مربوط به آستان مقدس هم نبود، بسیاری از اسناد در خارج از آستان مقدس قراردارد که باید اصل آنها جمعآوری یا این که تصاویری از آنها جمعآوری شود.
حجتالاسلام نظری با عنوان اینکه امروز در حال جمعآوری اسناد آستان مقدس از مراکز مختلف هستیم، اظهار کرد: آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) در دورهای از تاریخ، تحتنظر اداره فرهنگ و اوقاف بود و اسناد قدیمی مالی، گزارشات آستانه در آنجا قرار دارد که باید اطلاعات آنها جمعآوری شود.
وی افزود: امروز اسناد آستان در دوران نخست وزیری گذشته، دورههای مختلف مجلس، مرکز اسناد ملی و استانداری قم وجود دارد که اطلاعات آنها باید به آستان بازگردد و در سیستم نرمافزار آستان مقدس نگهداری شود.