کد خبر: 2726894
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۸
ضرغام تأکید کرد:

لزوم تربیت نیروی دانشگاهی مستعد و ثروت‌آفرین در کشور

گروه اجتماعی: رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تأکید بر این‌که باید به‌دنبال تربیت نیروی دانشگاهی ثروت‌آفرین باشیم، گفت: برای کاهش وابستگی به نفت، باید به‌دنبال تولید ثروت از طریق تولید دانش و صدور آن به سراسر جهان باشیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، نصرت‌الله ضرغام، رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری عصر دیروز، 28 دی در نشست پرسش و پاسخ با اساتید و دانشجویان دانشگاه زنجان که در سالن همایش‌های «غدیر» این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به این‌که رشد کمی دانشگاه‌های کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی چشم‌گیر بوده است، گفت: این رشد به میزانی بوده است که آمار 20 هزار نفری دانشجویان در سطح کشور امروز به 4.5 میلیون نفر رسیده است.
وی افزود: در این میان باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم، که انتظار از دانشگاه‌های کشور، تنها رشد کمی تعداد دانشجویان نیست، بلکه باید به کیفیت آموزش‌های آنان نیز توجه ویژه داشته باشیم، چراکه امروز اندوخته علمی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی ایران باید در تمام نقاط جهان خریدار داشته باشد.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تأکید بر این‌که دانشگاه‌ها باید در جهت بالا بردن میزان بهره‌وری نیروهای آموزش‌دیده خود تلاش مضاعفی داشته باشند، ابراز کرد: برای نیل به این هدف، باید با تغییر ساختار، نگاهی پژوهش‌محور به عرصه آموزش دانشگاهی داشته و در راستای تأمین نیازهای کشور با بهره‌گیری از پژوهش پیش برویم.

40 درصد تجارت جهانی بر مبنای اقتصاد دانش‌بنیان است
ضرغام تصریح کرد: امروز حدود 40 درصد تجارت جهانی بر مبنای اقتصاد دانش‌بنیان است و دانشگاه‌های ایران نیز باید با درک این واقعیت، کمیت و کیفیت فعالیت‌های خود را از طریق پرداختن به اقتصاد دانش‌بنیان و پژوهش ارتقاء دهند.
وی با بیان این‌که یکی از نهادهایی که در راستای شناسایی، پرورش و به‌کارگیری استعدادهای برتر کشور تلاش می‌کند، بنیاد ملی نخبگان است، اظهار کرد: ثروت‌آفرینی نفت و منابع طبیعی، بسیار کمتر از نیروی انسانی ماهر و بااستعداد است و به همین دلیل است که باید به دنبال تربیت این نیروی ثروت‌آفرین باشیم.
دبیر شورای بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: در تنظیم بودجه برنامه‌های عمرانی کشور از سال 1324 به دنبال کاهش وابستگی به نفت بوده‌ایم و برای تحقق این هدف تنها باید به دنبال تولید ثروت از طریق تولید دانش و صدور آن به سراسر جهان باشیم.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تأکید بر این‌که تولیدات دانش‌بنیان، زمینه توسعه کشور را فراهم می‌آورند، یادآور شد: باید به موازات کیفی‌سازی آموزش‌های دانشگاهی، به پژوهش‌محوری نیز بپردازیم.
ضرغام در پایان عنوان کرد: این ظرفیت باید در مسئولان دانشگاهی وجود داشته باشد که هر از گاهی خود را نقد کرده و در راستای رفع نقص‌ها پیش بروند.

captcha