احساناله شکراللهی، دبیر اجرایی چهاردهمین همایش حامیان نسخ خطی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره انتقاداتی که نسبت به همایش حامیان نسخ خطی مبنی بر شفاف نبودن داوریها گفت: در همه جوایز و جشنوارهها مانند جشنواره نقد کتاب معرفی داوران انجام نمیشود، هر چند این اقدام در برخی از جشنوارهها انجام میشود و ما ابتکاری که در این دوره انجام دادیم این بود که دبیران محورهای گوناگون همایش را معرفی کردیم.
وی افزود: این اقدام در راستای شفافسازی نسبی داوریها انجام شد تا اگر کسی در رابطه با محوری خاص و یا داوری آن سؤالی دارد از طریق این دبیر به پاسخ خود دست یابد. این افراد، خودشان در مواردی داور هم بودند.
شکراللهی ادامه داد: این گونه نیست که این اقدامها منجر به شفافسازی شود، بلکه در صورت معرفی داوران، برخی از آنها از پذیرش کار داوری در این همایش پرهیز خواهند کرد و یا اینکه دچار تعارف خواهند شد، از این رو بهتر این است که دبیران محورها را اعلام کرده و اسامی داوران را اعلام نکنیم که پس از بحثهای متعدد به این تصمیم رسیدهایم.
وی درباره دلیل خریداری و تهیه نکردن آثار توسط دبیرخانه همایش بیان کرد: اگر جستجوی کاملی صورت گیرد و همه اثار از ناشران و مؤلفان خریداری شود، کار خوبی است، اما ما برخی از این آثار را به صورت اهدا دریافت میکنیم و تعدادی را نیز در کتابخانه ملی موجود داریم و این طور نیست که اثری را که برای ما نفرستادهاند بررسی نکنیم، حتی برخی مؤلفان نیز اثر خود را که تنها دارای یک نسخه بود، برای داوری به امانت سپردند و پس از داوری به آنها برگردانده شد.
دبیر اجرایی چهاردهمین همایش حامیان نسخ خطی تصریح کرد: حدود 25 – 30 درصد آثار از سوی دبیرخانه همایش تهیه شد و از سوی ناشران و مؤلفان ارسال نشد و ما ناچار شدیم آنها را از مخازن کتابخانه ملی تهیه کنیم، اما این موضوع در کار داوری اخلال ایجاد میکند؛ چرا که تهیه آن زمانبر است و ساز و کار برگردان آن نیز زحماتی را دارد؛ از این رو اگر این آثار وارد کتابخانه ملی شده و در مخازن نگهداری شوند، بهتر است.