کد خبر: 2734342
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۶
شکراللهی:

خریداری آثار، کار داوران را مختل می‌کند/ شفاف‌سازی نسبی در همایش حامیان نسخ خطی

گروه ادب: دبیر اجرایی چهاردهمین همایش حامیان نسخ خطی با اشاره به شفاف‌سازی نسبی در همایش حامیان نسخ خطی گفت: خریداری آثار در کار داوری اخلال ایجاد می‌کند.

احسان‌اله شکراللهی، دبیر اجرایی چهاردهمین همایش حامیان نسخ خطی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره انتقاداتی که نسبت به همایش حامیان نسخ خطی مبنی بر شفاف نبودن داوری‌ها گفت: در همه جوایز و جشنواره‌ها مانند جشنواره نقد کتاب معرفی داوران انجام نمی‌شود، هر چند این اقدام در برخی از جشنواره‌ها انجام می‌شود و ما ابتکاری که در این دوره انجام دادیم این بود که دبیران محورهای گوناگون همایش را معرفی کردیم.

وی افزود: این اقدام در راستای شفاف‌سازی نسبی داوری‌ها انجام شد تا اگر کسی در رابطه با محوری خاص و یا داوری آن سؤالی دارد از طریق این دبیر به پاسخ خود دست یابد. این افراد، خودشان در مواردی داور هم بودند.

شکراللهی ادامه داد: این گونه نیست که این اقدام‌ها منجر به شفاف‌سازی شود، بلکه در صورت معرفی داوران، برخی از آنها از پذیرش کار داوری در این همایش پرهیز خواهند کرد و یا اینکه دچار تعارف خواهند شد، از این رو بهتر این است که دبیران محورها را اعلام کرده و اسامی داوران را اعلام نکنیم که پس از بحث‌های متعدد به این تصمیم رسیده‌ایم.

وی درباره دلیل خریداری و تهیه نکردن آثار توسط دبیرخانه همایش بیان کرد: اگر جستجوی کاملی صورت گیرد و همه اثار از ناشران و مؤلفان خریداری شود، کار خوبی است، اما ما برخی از این آثار را به صورت اهدا دریافت می‌کنیم و تعدادی را نیز در کتابخانه ملی موجود داریم و این طور نیست که اثری را که برای ما نفرستاده‌اند بررسی نکنیم، حتی برخی مؤلفان نیز اثر خود را که تنها دارای یک نسخه بود، برای داوری به امانت سپردند و پس از داوری به آنها برگردانده شد.

دبیر اجرایی چهاردهمین همایش حامیان نسخ خطی تصریح کرد: حدود 25 – 30 درصد آثار از سوی دبیرخانه همایش تهیه شد و از سوی ناشران و مؤلفان ارسال نشد و ما ناچار شدیم آنها را از مخازن کتابخانه ملی تهیه کنیم، اما این موضوع در کار داوری اخلال ایجاد می‌کند؛ چرا که تهیه آن زمان‌بر است و ساز و کار برگردان آن نیز زحماتی را دارد؛ از این رو اگر این آثار وارد کتابخانه ملی شده و در مخازن نگهداری شوند، بهتر است.

captcha