محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، درباره شخصیت استاد مهدی مشفق کاشانی اظهار کرد: وی در دوران پیش از انقلاب از جمله شاعران مطرح کشورمان بود و در دوران پس از انقلاب نیز به خوبی درخشید.
وی با بیان این مطلب افزود: مشفق کاشانی در جریان روشنفکری نیز از جمله افرادی به شمار میآمد که همچون احمد شاملو از وی تمجید کردند. وی از دوستان سهراب سپهری بود و در طول سالهای فعالیت خود توانست ادبیات را به جامعه معرفی کند.
رئیس حوزه هنری با اشاره به سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، عنوان کرد: وی همراه با همه مردم که خواهان پیروزی انقلاب بودند، در شمار اشخاص متدین و متعهد به جبهه انقلاب آمد.
وی در ادامه این مطلب گفت: ایشان را میتوان وزن و عیار ادبیات و هنر انقلاب اسلامی برشمرد؛ زیرا در این راستا تلاش بسیاری کرد. وی در دوران فعالیت خود تلاش زیادی برای تشویق جوانان کرد.
مومنیشریف همچنین درباره فعالیتهای مشفق کاشانی درباره جوانان یادآور شد: وی به راهنمایی جوانان پرداخت و برای بر کشیدن جوانان مستعد در عرصه شعر کمک کرد تا این افراد شناخته و معرفی شوند.
جایزه مشفق باید در شأن وی باشد
وی از حضور تمامقد استاد مشفق کاشانی در همه عرصهها در کنار جوانان یاد کرد و گفت: انجام چنین فعالیتی در طول 34، 35 سال اقدام کمی نیست. استاد مشفق کاشانی تمام همت خود را بر سر این کار گذاشت.
رئیس حوزه هنری با اشاره به دوران جنگ و هشت سال دفاع مقدس، مطرح کرد: مشفق در زمان جنگ همراه با شاعران در حوزه هنری، انجمنها، شورای شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما به فعالیت پرداخت و از فعالان این عرصه بود.
مومنی شریف همچنین درباره اینکه آیا در آینده جایزهای با عنوان مشفق کاشانی برای اهالی ادب در نظر گرفته میشود یا خیر، عنوان کرد: باید در این باره فکر کرد؛ زیرا برپایی جایزهای با نام چنین شخصیت بزرگواری نیازمند آن است که بر تاثیرگذاری جایزه فکر شود.
وی با تأکید بر اینکه مشفق کاشانی شایستگی فراتر از این را دارد که جایزهای به نام وی برگزار شود، افزود: اگر قرار باشد چنین اقدامی صورت گیرد، باید جایزهای درخور شأن وی باشد که ایشان هم از آن راضی باشند و برای تعالی حوزه شعر بتوان در خلال آن کاری انجام داد.